Wanneer je verschillende symptomen hebt van slapeloosheid, raden wij het aan om een consult aan te vragen bij een slaapcentrum of jouw huisarts. Het krijgen van een consistente en kwalitatieve nachtrust heeft een grote invloed op jouw dagelijkse leven. Wij vinden het op de eerste plaats belangrijk dat je dit krijgt. Het kan daarnaast ook zijn dat jouw slaapproblemen indicatief zijn voor onderliggende gezondheidsproblemen. 

Ook in dit geval is het beter om zo snel mogelijk de huisarts of een slaapcentrum te consulteren. Om deze reden hebben wij op deze pagina een aantal erkende slaapcentra opgenomen. Overal in Nederland zijn erkende slaapcentra, je kunt naar één bij jou in de buurt gaan of naar één die we in onze lijst hebben opgenomen.

Assen – Slaapkliniek Noord-Nederland

Als onze nachtrust langere tijd te wensen overlaat, kan dat tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. In dat geval kan het zinvol zijn om een bezoek te brengen aan Slaapkliniek Noord-Nederland. Je kunt er terecht met slaapproblemen als:

snurken
ademstops
spierkrampen in de benen
moeite met inslapen of doorslapen
slaapstoornissen bij hartfalen

Europaweg Zuid 1
9401 RK Assen
T: (0592) 32 55 55

Almere – Slaapteam Flevoziekenhuis


Het Slaapteam van het Flevoziekenhuis is een samenwerking tussen de afdelingen Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO), Longziekten en Neurologie. Je kunt bij het Slaapteam terecht met klachten van snurken of slaapapneu. Via jouw huisarts kun je een afspraak maken bij het Slaapteam. Dit loopt via de afdeling Longziekten. Afhankelijk van de aard en ernst van jouw probleem krijg je een afspraak bij een van bovengenoemde afdelingen.

Hospitaalweg 1
1315 RA Almere
T: (036) 868 88 88

Drachten – Nij Smellinghe Ziekenhuis

Met slaaponderzoek stellen we vast of je slaapapneu hebt. Je krijgt sensoren mee naar huis die je ’s avonds op jouw lichaam plakt. Een computer meet hoe je ’s nachts slaapt. Je kunt dus gewoon thuis slapen, in jouw eigen bed. Wanneer uit de meting blijkt dat je last heeft van slaapapneu, dan kan de kaakchirurg jouw apneu behandelen met een speciaal gebitje dat je ’s nachts draagt.

Gebouw De Donger
Birdaarderstraatweg 72B
9101 DC Dokkum
T: 0512 588 802

Gelre ziekenhuizen

De kno-arts onderzoekt de precieze situatie in de neus en keelholte en van de kaken. De longarts richt zich vooral op de precieze aard van de ademstoornissen ’s nachts, de relatie met eventuele longaandoeningen en kijkt naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Meestal wordt er bloedonderzoek en een ECG gedaan en wordt een nachtelijke slaapregistratie afgesproken.

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn
T: (055) 581 81 81

Velp – Slaapapneucentrum Rijnstate

Als je slaapproblemen hebt, kan jouw huisarts je doorverwijzen naar het specialistisch Slaapcentrum van Rijnstate in Velp. Bij ons kun je binnen twee weken terecht voor informatie, nader onderzoek, behandeling, begeleiding en nazorg. Met een verwijzing van jouw huisarts kun je ons bellen voor het maken van een afspraak.

President Kennedylaan 100
6883 AZ Velp
T:(088) 005 88 88

Doetinchem – Slingeland Slaapcentrum

Het Slingeland Ziekenhuis heeft 5 sterren gekregen van de Apneu Vereniging voor haar Slaapcentrum. Daarmee behoren wij tot de 6 Topklinieken van Nederland voor de behandeling van Apneu patiënten.

Kruisbergseweg 25
7002 BL Doetinchem
T: (0314) 32 95 20

Ede – Ziekenhuis Gelderse Vallei

Naast kennis op het gebied van allerlei inslaap- en doorslaapproblemen hebben wij bijzondere expertise op het gebied van slaapproblemen bij kinderen, pubers en volwassenen.

Willy Brandtlaan 10
6710 RP Ede
T: (0318) 43 43 45

Groesbeek – Slaapcentrum UCCZ Dekkerswald

Als je slaapproblemen hebt, kan jouw huisarts je doorverwijzen naar het specialistisch Slaapcentrum van Rijnstate in Velp. Bij ons kun je binnen twee weken terecht voor informatie, nader onderzoek, behandeling, begeleiding en nazorg. Met een verwijzing van jouw huisarts kun je ons bellen voor het maken van een afspraak.

President Kennedylaan 100
6883 AZ Velp
T:(088) 005 88 88

Doetinchem – Slingeland Slaapcentrum

De meeste mensen genieten ’s nachts van een welverdiende rust. Toch zijn er in Nederland meer dan 200.000 mensen die kampen met een slaapapneu. Slaapapneu is een stoornis waarbij tijdens de slaap meerdere momenten voorkomen van ademstilstand. Dat kan oplopen tot wel zestig keer per nacht.

Nijmeegsebaan 31
6561 KE Groesbeek
T: (024) 685 92 20

Uden – ApneuCentrum Nederland

ApneuCentrum Nederland is een zelfstandig behandelcentrum gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van slaapapneu. Bij het ApneuCentrum werken we met alle specialismen die zich bezighouden met slaapapneu samen. Er wordt samen aan jouw behandeling en diagnose gewerkt met een team van long, kno en neurologisch artsen. Ieder brengt de kennis mee van zijn of haar specialisme om jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen en zo gericht mogelijk te behandelen.

Loopkantstraat 25
5405 AC Uden
T: 085 1302 174
E: info@apneucentrum.nl

Groningen – Slaapcentrum Martini Ziekenhuis

Slaapproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Zoals slaapwandelen of restless legs (rusteloze benen). In het Slaapcentrum doen we uitgebreid slaaponderzoek. Veel slaapstoornissen kunnen wij goed behandelen. Bij meer dan 1 op de 3 patiënten is het slaapapneu-syndroom de oorzaak van slaapproblemen. Patiënten waarderen onze kwaliteit bij het onderzoek en de behandeling van slaapapneu. Daarvoor ontvingen wij het keurmerk ‘Topkliniek’ van de ApneuVereniging.

Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen
T: (050) 524 59 30

Scheemda – Ommelander Ziekenhuis Groningen

De ‘Slaapapneu-straat’ bestaat uit een aantal op elkaar aansluitende en met elkaar samenhangende afspraken met verschillende zorgverleners en afdelingen. Wij doen daarom een dringend beroep op jou om alleen als het echt niet anders kan, te bellen voor een andere afspraak: 088 – 066 1000.

Pastorieweg 1
9679 BJ Scheemda
T: (088) 066 10 00

Horn – Academisch Slaapcentrum CIRO

Het Academisch Slaapcentrum Ciro (ASC) bestaat sinds 2009 en heeft zich sindsdien tot een in Nederland algemeen erkend slaapcentrum ontwikkeld. Het ASC kreeg de titel ‘topkliniek’ toegekend van de Apneuvereniging, de patiëntenvereniging voor mensen met slaapapneu.

Hornerheide 1
6085 NM Horn
T: (0475) 587 600

Bergen op Zoom – Bravis Ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom

Het Bravis ziekenhuis beschikt over een Slaapcentrum. Hier kunnen patiënten terecht met slaapproblemen, zoals bijvoorbeeld snurken, apneu en slapeloosheid. De behandeling en begeleiding is in handen van het Slaapteam. De diagnose, behandeling en de nazorg zijn zó op elkaar afgestemd dat patiënten het zorgtraject goed, snel en comfortabel doorlopen. Dit betekent dat zij snel weten waar ze aan toe zijn.

Lievensberg Ziekenhuis, Poli Longgeneeskunde
Boerhaaveplein 1
4624 VT Bergen op Zoom
T: (088) 70 68 948

Eindhoven – Catharina Ziekenhuis

Je kunt bij het Slaapcentrum terecht voor het onderzoeken en behandelen van slaapstoornissen. Wanneer je drie weken of langer slaapproblemen heeft, minimaal drie keer per week niet fit wakker wordt en er overdag last van hebt, spreken we van een slaapstoornis. Jouw huisarts of specialist kan je dan doorverwijzen naar het Slaapcentrum. Ons gespecialiseerde, multidisciplinaire behandelteam brengt jouw slaapprobleem in kaart. We stemmen de behandeling zorgvuldig af op jouw slaap- of waakstoornis.

Polikliniek Longziekten, route 34, 2de etage
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven
T: (040) 239 56 00