Een verzwaringsdeken helpt je helemaal tot rust komen zodat je makkelijk in slaap komt, de hele nacht doorslaapt en vervolgens uitgerust en energiek wakker wordt. Dit alles zonder het gebruik van slaapmedicatie. Hoe komt dit of met andere woorden: hoe werkt een verzwaringsdeken?

Diepe druk stimulatie

De werking van de verzwaringsdeken is gebaseerd op diepe druk stimulatie. Dit zorgt voor een natuurlijk geborgen en veilig gevoel. Baby’s ervaren hetzelfde gevoel als deze worden ingebakerd.

Het gewicht van de deken oefent een lichte druk uit op je lichaam. Je lichaam zal deze druk herkennen en de stoffen serotonine (gelukshormoon) en melatonine (slaaphormoon) laten vrijkomen. Tegelijkertijd wordt de productie van cortisol (stresshormoon) geremd.

Doordat deze stofjes vrijkomen gaan je stresslevels omlaag. Daardoor komen zintuigelijke prikkels en gedachten minder heftig binnen. Ook zullen je spieren ontspannen, en wordt het ritme van de ademhaling en hartslag langzamer. Dat alles helpt jou en/of je kind om tot rust te komen, in slaap te vallen en door te slapen tot je volledig uitgerust bent.

Tot rust komen en beter slapen

Het remmen van de productie van het stresshormoon in combinatie met het vrijkomen van het geluks- en slaaphormoon zorgen ervoor dat je je veilig en geborgen voelt. Hierdoor is makkelijk om tot rust te komen.

Je zult merken dat je makkelijker in slaap komt en dieper en vaster slaapt. Hierdoor zal je uitgerust en vol energie wakker worden.

Waarom een verzwaringsdeken van Topnight?

Ervaar een veilig en geborgen gevoel en verbeter je slaap. Gebaseerd op diepe druk stimulatie. Bestel op werkdagen voor 16:00 en ontvang de volgende dag jouw verzwaringsdeken al.

Kom zonder slaapmedicatie helemaal tot rust, makkelijk in slaap, slaap de hele nacht door en wordt energiek en uitgerust wakker.

  • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
  • Vrijblijvend uitproberen met onze 100 nachten proefperiode
  • Het hele jaar door te gebruiken met onze stijlvolle hoezen
  • Compleet geleverd met unieke instopstrook en gratis kussensloop

De knuffelmachine van Temple Grandin

De Amerikaanse hooglerares Temple Gradin is een bekend hoogbegaafd persoon met autisme. Op haar 18e ontwikkelde ze een knuffelmachine. Ze gebruikte deze als ze merkte dat ze overprikkeld was en vond de druk die de machine prettig.

Deze machine oefent druk uit op het lichaam, met behulp van gevoerde planken, waardoor het aanvoelt als het krijgen van een stevige knuffel.

Deze druk wordt ook wel de diepe druk stimulatie genoemd. Met name overgevoelige en/of autistische kinderen worden op deze manier gekalmeerd.

De werking van onze verzwaringsdeken is hetzelfde als die van de knuffelmachine en kan worden gezien als de moderne variant hiervan.

Diepe druk stimulatie activeert het parasympatische zenuwstelsel

De effecten van diepe druk zijn allemaal tekenen dat het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd in deze situatie. Dit zenuwstelsel zorgt ervoor dat we ons veilig en rustig voelen. Het hangt samen met de productie van dopamine, serotonine en melatonine. Dit laatste hormoon helpt om de slaapcyclus te reguleren in je hersenen.

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken is ontwikkeld als vervanger van het dekbed. Het gebruik is dan ook hetzelfde als een traditioneel dekbed.

Daarnaast kan je jouw verzwaringsdeken gebruiken in elke situatie waarin je wilt ontspannen. 

Juiste gewicht kiezen voor de werking van de verzwaringsdeken

Om van de diepe druk stimulatie te profiteren is het belangrijk om het juiste gewicht te kiezen. Je lichaamsgewicht is de belangrijkste factor bij het kiezen van je verzwaringsdeken.

Een veelgebruikte vuistregel is: kies een deken die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht weegt.

Bij onze producten vind je altijd een tabel zodat je kan aflezen welk gewicht het meest geschikt is voor jou. Bekijk de producten of lees meer over het gewicht van een verzwaringsdeken kiezen.

Verzwaringsdeken proberen

Er is maar één manier om erachter te komen of een verzwaringsdeken voor jou geschikt is. Je zult dit zelf moeten uitproberen. In het begin voelt het vaak onwennig. Daarom is het aan te raden om jezelf minstens twee weken de tijd te geven om aan je nieuwe deken te wennen voor je beslist of je er iets aan hebt.

In die weken heb je uitgebreid de mogelijkheid om het effect van de verzwaringsdekens op je lichamelijke en geestelijke toestand op te merken. Als je na twee weken geen positieve effecten voelt, of besluit dat de deken oncomfortabel is voor jou, dan kun je hem gewoon retourneren. Wij storten dan je volledige aankoopbedrag terug!

Conclusie

De werking van de verzwaringsdeken is gebaseerd op diepe druk stimulatie. De lichte druk van de deken zorgt voor een veilig en geborgen gevoel. Hierdoor kom je makkelijker tot rust en slaap je beter. De verzwaringsdeken is hoofdzakelijk bedoeld als vervanger van het dekbed, maar kan in elke situatie worden gebruikt waarin je wilt ontspannen.

Kies jij ook voor een verzwaringsdeken?

Wil jij ook helemaal tot rust komen, makkelijk in slaap komen, de hele nacht doorslapen en energiek en uitgerust wakker worden? En dat allemaal zonder gebruik van slaapmedicatie?
  • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
  • Vrijblijvend uitproberen met onze 100 nachten proefperiode
  • Morgen gratis bezorgd als je op werkdagen voor 16:00 besteld