Kennisbank, Verzwaringsdeken

Welk gewicht moet een verzwaringsdeken zijn?

Leestijd: 2 minuten

Wij krijgen vaak de vraag, hoe bereken ik het gewicht van de verzwaringsdeken? Hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn? Wij hanteren hier eigenlijk een makkelijke stelregel voor. De deken hoort ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te wegen. Twijfelt u aan het gewicht of zit u tussen twee gewichten in? Dan raden wij een hoger gewicht aan dan 10%. Denk hierbij aan 12-15% van het lichaamsgewicht.

Dit raden wij aan tenzij u last heeft van rugklachten. Ook wanneer u nekklachten heeft kunt het beste eerst dit met uw huisarts overleggen. Waarschijnlijk raden zij u aan om in dat geval voor een lichtere variant te kiezen.

Wat is een verzwaringsdeken eigenlijk?

Een verzwaringsdeken is een deken met het gewicht van 7 tot 9 kilo (ze zijn ook lichter of zwaarder beschikbaar). De verzwaringsdeken is gebaseerd op iets dat diepe druk stimulatie heet. Diepe druk stimulatie draagt bij aan het sneller inslapen en dieper en vaster doorslapen gedurende de nacht.

Wij verkopen de verzwaringsdeken omdat we echt merken dat onze omgeving (vooral de hooggevoelige personen) behoefte hebben aan comfort en geborgenheid tijdens het slapen. Hoog sensitiviteit kan vaak leiden tot het krijgen van slapeloosheid of slecht slapen in het algemeen. Dit kan weer de klachten verergeren waardoor het overdag zwaar wordt om te kunnen blijven werken of leren.

De verzwaringsdeken bestrijdt alle symptomen van primaire slapeloosheid en is daarmee bij uitstek geschikt om slapend Nederland en België te helpen met een betere nachtrust. Wij willen graag hier onze bijdrage in leveren, dit is de reden dat wij oorspronkelijk zijn begonnen met Slaapt.

Waar kunt u een verzwaringsdeken kopen?

Wij hebben onze eigen webshop en zijn gespecialiseerd in het verkopen van de verzwaringsdeken. Wij helpen onze klanten met het uitkiezen van verschillende verzwaringsdekens en staan ook altijd klaar voor u. U kunt ons bereiken via de chat op onze website, wij helpen u graag verder in het kiezen van een geschikte verzwaringsdeken.

6 reacties op “Welk gewicht moet een verzwaringsdeken zijn?

 1. Annie van de Blauw schreef:

  Maakt mijn lengte ook nog iets uit in het berekenen van mijn gewenste gewicht? Ik ben 1.70 en een vrouw.

  1. Ralf schreef:

   Het gaat vooral om uw lichaamsgewicht, ik raad aan om voor een verzwaringsdeken van 10-15% te gaan.

 2. Sarah schreef:

  Ik ben een vrouw van 1.65 en 55 kg, hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn? En is de maat 150 200 goed voor mij?

 3. Tirza schreef:

  Bedankt voor het artikel.

 4. Zahra schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 5. Ada schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *