Ons verhaal

De reden voor het starten van dit bedrijf is dat wij oorspronkelijk ook op zoek waren naar een verzwaringsdeken. Deze zoektocht heeft er uiteindelijk tot geleid dat we meerdere verzwaringsdekens hebben getest.

Tijdens de zoektocht hebben we niet gevonden waar we écht naar op zoek waren. De verzwaringsdekens waren te warm, niet luchtig genoeg, moeilijk op te maken, of te zwaar (of zelfs te licht). Het uitkiezen van een geschikte verzwaringsdeken was voor ons erg lastig.

Hierdoor besloten wij om Topnight te starten en zelf een verzwaringsdeken te ontwikkelen. Met Topnight is ons streven om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit doen we in eerste instantie door te informeren rondom het onderwerp slapen. Op de tweede plaats verkopen wij onze eigen Topnight verzwaringsdekens.

Over ons

Eén van de eerste oprichters van dit bedrijf, Ralf, kampte jarenlang met slaapproblemen. Niet alleen het dieper slapen was problematisch, ook in slaap komen duurde lang. Dit resulteerde in lange nachten en energieloze dagen.

Jarenlang heeft Ralf verschillende medicijnen en technieken geprobeerd. Van melatonine tot ademhalingsoefeningen. Geen van de gebruikte technieken of medicijnen bood écht de structurele oplossing om consistent goed te kunnen slapen.

Wij waren van mening dat dit beter kon (en zelfs moest). Om deze reden gingen wij aan de slag met het ontwikkelen van onze eigen verzwaringsdeken die aan al onze eisen voldeed. Wij vinden het belangrijk dat de verzwaringsdeken zacht en tegelijkertijd luchtig is. In de winter moet de deken warm genoeg zijn en in de zomer moet de deken verkoeling kunnen bieden.

Wij verkopen hier verzwaringsdekens van hoge kwaliteit en die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Wij gebruiken milieuvriendelijk katoen en kwalitatief polyester voor onze verzwaringsdekens. Ons doel hiermee is Nederland en België beter te laten slapen en vooral ook weer te genieten van het slapen.

Wij zijn bekend met het belang van een goede nachtrust en gunnen dit iedereen. Het uitgeruste gevoel na het slapen is van vitaal belang voor een energieke dag.

Onze missie

Wij zijn van mening dat er te veel slapeloosheid is in Nederland en België. Volgens het CBS kampt 20 procent van de mensen in Nederland boven de 12 met slaapproblemen. Dit gedeelte van de bevolking heeft problemen met in slaap vallen of problemen met langdurig in een diepe slaap te verkeren. De verzwaringsdeken helpt bij beiden problemen, waardoor we in staat zijn om met ons product veel mensen met dit probleem te helpen.

Wij willen graag onze visie bereiken door de ontwikkeling van kwalitatieve verzwaringsdekens. Wij geloven erin om deze voor iedereen toegankelijk te maken. Dit doen we door een hoge prijs/kwaliteit verhouding te hanteren voor onze producten.

Onze visie

Het is onze visie om iedereen in Nederland beter te laten slapen. Dit geldt niet alleen voor het makkelijker in slaap komen, maar ook voor het dieper en langer slapen. Wij zien bij onszelf dat de kwaliteit van onze slaap enorm belangrijk is voor ons welzijn. Om deze reden willen wij de kwaliteit van de slaap van iedereen in Nederland en België graag beter zien.

De cijfers

Volgens het CBS kampt meer dan 20 procent van de mensen boven de 12 met slaapproblemen. Om deze reden vinden wij het enorm belangrijk om de verzwaringsdeken binnen Nederland (en België) te promoten. Vanuit het CBS zijn er veel cijfers bekend rondom de slaapproblemen van Nederlanders.

Het CBS maakt onderscheid in onder andere de gezondheid, leeftijd en geslacht van de mensen. Zoals onderstaand te zien is heeft de gezondheid van iemand veel impact op het slaapgedrag.

Psychische klachten

De groep met veruit de grootste klachten is de groep met psychische klachten. Ongeveer 55% van deze groep ervaart klachten rondom het slapen.

Dit geldt zowel voor dieper slapen (kalmere nachten) als het in slaap komen. Het duurt vaak veel langer voor deze groep om uiteindelijk in slaap te komen.

Mede door deze cijfers zijn wij het initiatief Topnight.nl begonnen. Onze verzwaringsdeken is gemaakt om niet alleen te helpen bij het sneller inslapen (door een geborgen en veilig gevoel). De verzwaringsdeken is ook gemaakt om langdurig in een vaste slaap te verkeren.

Over ons | de cijfers

Geslacht en leeftijd

Er zit ook een significant verschil tussen de vrouwen en mannen van verschillende leeftijden. Zoals te zien is hebben mensen vanaf 50 jaar de grootste problemen met het slapen.

Daarnaast kan er worden gezien dat vrouwen vaak meer problemen hebben met het in slaap komen dan mannen.

De verzwaringsdeken van Topnight is voor zowel mannen als vrouwen gemaakt. Onze deken is niet speciaal ontwikkeld om voor één geslacht beter te werken. Dit gaat op basis van gewicht. De deken moet ongeveer 10% van het lichaamsgewicht wegen.

Inkomen

Ook het inkomen van mensen heeft impact op hoe gemakkelijk en fijn ze slapen. Zoals hiernaast te zien is, is er een directe correlatie te vinden tussen het inkomen en de kwaliteit van de slaap.

De mensen met het laagste inkomen in Nederland slapen in de praktijk minder goed dan mensen met een hoger inkomen.

Wij streven ernaar om een verzwaringsdeken van de hoogste kwaliteit aan te bieden tegen een eerlijke prijs. Wij vinden de kwaliteit van de gebruikte materialen erg belangrijk.

Over ons | de cijfers deel 2