Sleep with a smile

Ontdek hoe je beter, langer en dieper slaapt

homepage-foto

Ontdek het geheim van beter slapen

Ervaringen met een verzwaringsdeken

Ervaringen met een verzwarings-deken

Overweeg je een verzwaringsdeken aan te schaffen? Dan ontdek je al snel genoeg dat er verschillende soorten verzwaringsdekens zijn. Dit maakt het er niet makkelijker op om een keuze te maken.

Je kunt lukraak een verzwaringsdeken kiezen. De kans bestaat dan echter dat je een verkeerde keuze maakt. Hier zit je niet op te wachten. Ga daarom nooit over één nacht ijs bij de keuze voor een verzwaringsdeken. Nee, neem altijd een kijkje bij de ervaringen met een verzwaringsdeken alvorens je er eentje aanschaft.

Je kunt vast en zeker nog wel wat tips en adviezen gebruiken omtrent de ervaringen verzwaringsdeken. Wij helpen je daar op deze pagina een handje bij.

verzwaringsdeken

Waarom naar ervaringen met een verzwaringsdeken kijken?

Er zijn genoeg Nederlanders die niet naar ervaringen kijken wanneer zij een verzwaringsdeken aanschaffen. De meeste mensen letten namelijk alleen op de prijs. Zoek je ook een verzwaringsdeken? Dan is het mooi meegenomen wanneer deze goedkoop is. Op deze manier kun je er voor weinig geld namelijk eentje uitproberen. De kans bestaat echter dat de verzwaringsdeken uiteindelijk niet of nauwelijks effect heeft.

Denk in dat geval niet direct dat al deze dekens niet werken. Er zijn namelijk genoeg verzwaringsdekens die een positief effect hebben op uw nachtrust. Dit kun je aan de prijs echter niet aflezen.

Richt  je daarom tot ervaringen verzwaringsdeken. Hieruit kun je namelijk opmaken wat anderen van de deken vinden. Slapen zij er beter door of merken zij nauwelijks verschil met een gewone deken? Deze ervaringen verzwaringsdeken maken het een stuk makkelijker om uiteindelijk een keuze te maken. Richt je liever tot ervaringen verzwaringsdeken dan tot de prijs. In dat geval krijg je in een later stadium geen spijt van je aankoop.

Video afspelen over video-zwaartedeken

Uitgelichte ervaringen 

Probeer de deken 30 nachten uit

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven jou graag een proefperiode van 30 nachten. Je kunt de deken binnen deze periode gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Probeer de deken 30 nachten uit

Wij geloven in onze verzwarings-deken en geven jou graag een proefperiode van 30 nachten. Je kunt de deken binnen deze periode gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Hoe werkt het?

De druk van het gewicht van de verzwaringsdeken wordt ook wel diepe druk stimulatie genoemd.

Diepe druk stimulatie zorgt voor een kalmerend, veilig en geborgen gevoel. Dit gevoel is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze is ingebakerd.

gelukshormoon serotonine

Serotonine gelukshormoon

Heeft o.a. invloed op stemming, zelfvertrouwen en slaap.

slaaphormoon melatonine

Melatonine slaaphormoon

Een gezonde hoeveelheid draagt bij aan een goede nachtrust.

stresshormoon cortisol

Cortisol stresshormoon

Diepe druk stimulatie vermindert de productie van stresshormoon cortisol.

Hoe de verzwarings-deken van Topnight in elkaar zit?

Hoe de verzwaringsdeken van Topnight in elkaar zit?

Uitgelichte producten

Uitgelichte producten

Deel jouw ervaringen verzwaringsdeken met anderen

Heb je zelf een verzwaringsdeken gekocht? Deel jouw ervaring met de verzwaringsdeken dan op het internet. De meeste mensen doen dit echter niet. Toch is dit wel aan te raden.

Door jouw ervaring te delen, help je anderen namelijk bij het kiezen van een geschikte deken. 

ervaringen verzwaringsdeken

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hoe werkt het?

De verzwaringsdeken is gemaakt om jou beter te laten slapen. Dit wordt gedaan door middel van diepe druk stimulatie. Dit is hetzelfde als het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. De verzwaringsdeken zorgt voor een evenredige en lichte druk op je lichaam, dit brengt een aantal effecten met zich mee. Door de druk op jouw lichaam komen stoffen zoals melatonine en serotonine vrij. Deze stoffen dragen bij aan het in slaap komen en beter slapen gedurende de nacht.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is eenvoudig gezegd een verzwaard dekbed. De verzwaringsdeken oefent een lichte druk uit op het lichaam dat het krijgen van een knuffel imiteert. De lichte druk die, evenredig verspreid is over het lichaam, draagt bij aan het vrijkomen van stoffen zoals melatonine en dopamine.

Je lichaam zal deze druk herkennen en dit geeft een geborgen en veilig gevoel voor het lichaam. Dit gevoel reduceert stress en angst en draagt bij aan het sneller in slaap vallen en slaap van een hogere kwaliteit. Je kunt hier meer informatie over de verzwaringsdeken lezen. De verzwaringsdeken is ongeveer 10% van het lichaamsgewicht. Je kan zelf, op basis van uw eigen, lichaamsgewicht jouw gewenste verzwaringsdeken uitkiezen.

Welk gewicht is het meest geschikt voor mij?

Om diepe druk stimulatie te garanderen, is het belangrijk om het juiste gewicht te kiezen. De afmeting van de deken heeft ook invloed op de druk van de deken. Zo is de bijvoorbeeld de druk van een deken van 7 kilo in de afmeting 120×180 hoger dan bij een deken van 7 kilo in de afmeting 150×200. Dit omdat bij de grotere afmeting het gewicht over meer oppervlakte wordt verdeeld.

Bij de dekens van 120×180 gebruiken we als vuistregel 10% van het lichaamsgewicht. Bij de dekens van 150×200 gebruiken we als vuistregel 12-13% van het lichaamsgewicht. Twijfelt u aan het gewicht of zit u tussen twee gewichten in? Dan raden wij een hoger gewicht aan.

Hoe ontvang ik de verzwaringsdeken?
Wij versturen de verzwaringsdeken in een verpakking die hier speciaal voor is gemaakt. De deken zit strak ingepakt waardoor de kans op schade minimaal is.

5 reacties op “Ervaringen verzwaringsdeken

 1. Willem jan schreef:

  Bedankt voor het artikel! Erg informatief. Ik overweeg een verzwaringsdeken van 7 kg aan te schaffen.

  1. Ralf schreef:

   Top! Geen probleem. 🙂

 2. Ella schreef:

  Waar kan ik de ervaringen van de verzwaringsdeken van Slaapt vinden? Ik ben erg benieuwd.

 3. Marleen schreef:

  Welke verzwaringsdeken moet ik voor mezelf kopen? Ik ben ongeveer 55 kg.

 4. Mirjam schreef:

  Mooie ervaringen met de verzwaringsdeken. Ik ben benieuwd naar mijn verzwaringsdeken (ik heb hem net besteld). 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *