Kom je vaak moeilijk in slaap? Word je nachts vaak wakker? Ben je ‘s ochtends vaak te vroeg wakker?

Structureel slaaptekort zorgt ervoor dat je je overdag minder goed kan focussen, sneller geïrriteerd raakt en niet optimaal presteert. Herken je dit?

Bekijk hier ons aanbod verzwaringsdekens in de afmeting 150×200 cm.

Home / Verzwaringsdeken / Verzwaringsdeken 150x200 cm

Resultaat 1–12 van de 26 resultaten wordt getoond

Topnight verzwaringsdeken lusjes – 150×200 cm – 7 kg

69,00

Topnight verzwaringsdeken lusjes – 150×200 cm – 7 kg – Bamboe & Minky hoes

159,00

Topnight verzwaringsdeken lusjes – 150×200 cm – 7 kg – Bamboe hoes

119,00

Topnight verzwaringsdeken lusjes – 150×200 cm – 7 kg – Minky hoes

119,00

Topnight verzwaringsdeken lusjes – 150×200 cm – 9 kg

69,00

Topnight verzwaringsdeken lusjes – 150×200 cm – 9 kg – Bamboe & Minky hoes

159,00

Topnight verzwaringsdeken lusjes – 150×200 cm – 9 kg – Bamboe hoes

119,00

Topnight verzwaringsdeken lusjes – 150×200 cm – 9 kg – Minky hoes

119,00

Topnight verzwaringsdeken rits – 150×200 cm – 10 kg

119,00

Topnight verzwaringsdeken rits – 150×200 cm – 10 kg – Bamboe & Minky hoes

186,75

Topnight verzwaringsdeken rits – 150×200 cm – 10 kg – bamboe hoes

141,75

Topnight verzwaringsdeken rits – 150×200 cm – 10 kg – Minky hoes

141,75

In welke gewichtsklassen is de verzwaringsdeken van 150×200 beschikbaar?

Verzwaringsdekens van 150×200 bieden we aan in twee gewichten. Namelijk in 7 kg en 9 kg.

Bij de keuze voor een verzwaringsdeken is het belangrijk om het juiste formaat en gewicht te kiezen. Om diepe druk stimulatie te garanderen, is het belangrijk om het juiste gewicht te kiezen. De afmeting van de deken heeft ook invloed op de druk van de deken.

Een grotere deken in hetzelfde gewicht heeft een lagere druk. Dit omdat bij de grotere afmeting het gewicht over meer oppervlakte wordt verdeeld.

Welk gewicht moet je kiezen?

Bij de de dekens van 150×200 van 7 kg gebruiken we als vuistregel 12-15% van het lichaamsgewicht. De verzwaringsdeken van 150×200 van 7 kilo is dus geschikt als je 45-60 kilo weegt.

De verzwaringsdeken in de maat 150×200 van 9 kilo is geschikt als je 60-90 kilo weegt.

Voor welke situaties is de verzwaringsdeken van 150×200 cm geschikt?

Omdat de verzwaringsdeken een stuk zwaarder is dan een gewoon dekbed, is het bij een verzwaringsdeken niet de bedoeling dat de deken (veel) breder is dan het bed. Als de deken naast het bed hangt, kan deze teveel gaan ‘trekken’. Kies dus voor de afmeting waarbij de deken niet te ver naast het bed hangt.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken, zwaar dekbed, zwaartedeken, meerdere namen die hetzelfde product bedoelen. Een terechte vraag daarbij is: wat is een verzwaringsdeken nu eigenlijk?

Een verzwaringsdeken is eenvoudig gezegd een verzwaarde deken. In de deken bevindt zich vulling die zorgt dat de deken een stuk zwaarder is dan een normale deken of dekbed.

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken heeft zich bewezen, de dekens verbeteren al bij veel mensen de nachtrust. Maar hoe werkt de verzwaringsdeken?

Het extra gewicht in de verzwaringsdeken oefent een lichte druk uit op het lichaam dat het krijgen van een knuffel imiteert. De lichte druk, die evenredig verspreid is over het lichaam, draagt bij aan het vrijkomen van stoffen zoals melatonine en dopamine.

Je lichaam zal deze druk herkennen en de druk geeft een geborgen en veilig gevoel. Dit gevoel reduceert stress en angst en draagt bij aan het sneller in slaap vallen, beter doorslapen en langer slapen.

Werkt het?

De verzwaringsdeken werkt! Naast de lovende recensies bij ons en andere aanbieders van de verzwaringsdeken aanbieden, is de werking van de verzwaringsdeken ook wetenschappelijk bewezen.

Van welk materiaal zijn de dekens gemaakt?

Ons verzwaard dekbed bestaat uit verschillende lagen waardoor deze zowel luchtig als zwaar is. Een verzwaard dekbed bestaat uit 7 lagen:

  • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
  • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
  • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn gemaakt van polyester vezels. Deze lagen bestaan uit vakjes.
  • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit glazen parels. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van een verzwaard dekbed brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is het verzwaarde dekbed, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat er veel vragen kunnen zijn. De meest gestelde beantwoorden we hier.

Is zo’n zware deken niet veel te zwaar en warm?

Veel mensen denken dat een verzwaringsdeken te zwaar of te warm is. Dit is echter niet het geval. Hoewel de verzwaringsdeken een stuk zwaarder is dan een normaal dekbed, is deze niet dikker.

Onze verzwaringsdeken is zelfs een stuk dunner dan de meeste dekbedden. Daarnaast is onze verzwaringsdeken gevuld met glazen parels, deze parels houden, in tegenstelling tot de vulling van een normaal dekbed, bijna geen warmte vast. Hierdoor is een verzwaringsdeken niet te warm.

Welke hoezen zijn beschikbaar?

Bij de verzwaringsdeken bieden we twee hoezen aan, namelijk een bamboe hoes en een winterhoes.

De bamboe hoes is ons populairste hoes. Het is gemaakt van bamboe. Bamboe is een erg zachte, bijna zijdeachtige stof. Dit voelt koel aan en is heerlijk luchtig. Dit hoes is ook geschikt voor de warme zomernachten en voor als je het niet snel koud hebt ‘s nachts.

De winterhoes is, zoals de naam al aangeeft, geschikt voor de winter. Het is gemaakt van fleece materiaal. Dit voelt heerlijk zacht en warm aan. Dit hoes is ook geschikt voor de koude winternachten en voor als je het snel koud hebt ‘s nachts. De winterhoes is een erg fijne en zachte stof om onder te slapen. De hoes is gemaakt van minky. Minky is gemaakt van 100% polyester.

Is een verzwaringsdeken een vervanger van het dekbed?

Ja, als je een verzwaringsdeken gebruikt om onder te slapen, is de deken een vervanger van het dekbed.

We horen vaak van onze klanten dat ze de deken niet alleen gebruiken als dekbed, maar ook op de bank, om lekker te ontspannen.

Blijft de vulling op z’n plek?

De vulling van de deken bestaat uit korrels. Het is bij onze deken, in tegenstelling tot die van sommige concullega’s, niet mogelijk dat de vulling naar de kanten gaat. Dit komt door de vakverdeling die in de deken is genaaid. Hierdoor blijft de vulling verdeeld over de hele deken.

Hoe werkt de 30 nachten proefperiode?

Het slapen met een verzwaringsdeken is, zeker in het begin, een kwestie van wennen. We adviseren dan ook altijd om minimaal 2 weken aan de deken te wennen om te bepalen of het voor jou werkt.

Als je na deze twee weken besluit dat de deken echt niet bij jou past, mag je de deken tot 30 dagen na aankoop kosteloos retourneren. Dit doe je door het formulier op de pagina verzending & retouren in te vullen. Je ontvangt dan een retourlabel van ons. Zodra we de deken retour hebben ontvangen, storten we het aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op jouw rekening.

Is de deken geschikt voor twee personen?

Veel mensen zijn op zoek naar een tweepersoons verzwaringsdeken. In verband met de werking van de diepe druk stimulatie, bieden we echter alleen éénpersoons dekens aan.

Bij een tweepersoons dekens is het volgens ons niet mogelijk om genoeg diepe druk stimulatie te garanderen. We raden dus ook aan om voor twee personen ook twee dekens te bestellen. Zo kan de deken wat betreft afmeting en gewicht op de persoon worden afgestemd.