Ben je bijna klaar om jouw nieuwe verzwaringsdeken te bestellen en ben je nog benieuwd welke verzwaringsdeken je moet kiezen? En waar je op moet letten? Op deze pagina geven we duidelijkheid!

Vervanger van je dekbed

De verzwaringsdeken is ontwikkeld als vervanger van het dekbed. Het gebruik is dan ook hetzelfde als een traditioneel dekbed.

In tegenstelling tot een traditioneel dekbed regel je warmte bij een verzwaringsdeken niet door een extra laag aan het dekbed toe te voegen maar door een andere hoes te gebruiken.

Verzwaringsdeken, rits of lusjes?

Omdat de kans groot is dat de verzwaringsdeken tijdens het gebruik een stuk uit de hoes zakt, zijn al onze hoezen te bevestigen aan onze verzwaringsdekens. Dit kan met strikjes, soort van veters, en met een rits.

Rits

Deze dekens zijn voorzien van een rits. De bijbehorende hoezen zijn ook voorzien van een rits. Je ritst de hoes dus makkelijk vast aan de verzwaringsdeken.

Hiermee voorkom je dat de verzwaringsdeken uit de hoes zakt en jij ‘s ochtends wakker wordt met alleen nog maar een stuk hoes dat op je ligt. Bekijk verzwaringsdekens met rits.

Lusjes

Deze dekens zijn voorzien van lusjes. De bijbehorende hoezen zijn voorzien van strikjes, een soort veters. De strikjes van de hoes maak je vast aan de lusjes van de deken. Bekijk verzwaringsdekens met lusjes.

 

Verzwaringsdeken met rits

Vanaf €129

verzwaringsdeken rits
 • Verbind je hoes aan de deken met gebruiksvriendelijke rits (en de garantie dat je deken niet uit de hoes zakt!)
 • Verkoelende zomerhoes van bamboe in vijf kleuren (optioneel)
 • Heerlijk zachte, warme winterhoes van minky in drie kleuren (optioneel)
 • Hoezen met instopstrook zodat je de deken lekker kan instoppen
 • Verkrijgbaar in twee afmetingen en 7 gewichtsklasses zodat je het gewicht precies op jouw lichaamsgewicht kan afstemmen

Verzwaringsdeken met lusjes

Vanaf €99

 • Verbind je hoes met 8 strikjes aan de 8 lusjes van de verzwaringsdeken
 • Verkoelende zomerhoes van bamboe in één kleur (optioneel)
 • Heerlijk zachte, warme winterhoes van minky in één kleur (optioneel)
 • Hoezen met instopstrook zodat je de deken lekker kan instoppen
 • Verkrijgbaar in één afmeting en 2 gewichtsklasses zodat je het gewicht ongeveer op jouw lichaamsgewicht kan afstemmen

Gewicht kiezen

Vraag je jezelf af welk gewicht jouw verzwaringsdeken moet zijn? Lees hieronder welk gewicht het beste past.

Om van de diepe druk stimulatie te profiteren is het belangrijk om het juiste gewicht te kiezen. Je lichaamsgewicht is de belangrijkste factor bij het kiezen van je verzwaringsdeken.

Een veelgebruikte vuistregel is: kies een deken die ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt.

Bij onze verzwaringsdekens vind je altijd een tabel zodat je kan aflezen welk gewicht het meest geschikt is voor jou.

De afmeting van de deken heeft ook invloed op de druk van de deken. Een grotere deken in hetzelfde gewicht heeft een lagere druk. Dit omdat bij de grotere afmeting het gewicht over meer oppervlakte wordt verdeeld.

Afmeting kiezen

De keuze voor de juiste afmeting hangt samen met de keuze van het gewicht. In ons assortiment vind je alleen maar eenpersoonsdekens. Dit om iedereen van de diepe druk stimulatie te kunnen laten profiteren.

Omdat de verzwaringsdeken een stuk zwaarder is dan een gewoon dekbed is het bij een verzwaringsdeken niet de bedoeling dat de deken (veel) breder is dan het bed. Als de deken naast het bed hangt, kan deze teveel gaan ‘trekken’.

We raden aan om te kiezen voor de afmeting waarbij de deken niet te ver naast het bed hangt. Bij onze producten vind je altijd een tabel zodat je kan aflezen welk gewicht en afmeting het meest geschikt is voor jou.

Waarom een verzwaringsdeken van Topnight?

Ervaar een veilig en geborgen gevoel en verbeter je slaap. Gebaseerd op diepe druk stimulatie. Bestel op werkdagen voor 16:00 en ontvang de volgende dag jouw verzwaringsdeken al.

Kom zonder slaapmedicatie helemaal tot rust, makkelijk in slaap, slaap de hele nacht door en wordt energiek en uitgerust wakker.

 • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
 • Vrijblijvend uitproberen met onze 30 nachten proefperiode
 • Het hele jaar door te gebruiken met onze stijlvolle hoezen
 • Compleet geleverd met unieke instopstrook en gratis kussensloop