Kennisbank, Verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken van 150×200

Leestijd: 3 minuten

Wij verkopen op Slaapt verschillende verzwaringsdekens. Als specialisten in verzwaringsdeken staan wij voor de kwaliteit van deze verzwaringsdekens. De verzwaringsdeken van 150×200 kunt u hier vinden.

Wij hebben de verzwaringsdeken van 150×200 speciaal ontwikkeld voor personen de mensen die graag beter willen slapen. Wij raden bij het kopen van een verzwaringsdeken van 9 kilo aan om de deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te laten wegen. Twijfelt u of zit u tussen twee gewichten? Dan raden wij aan om voor de zwaardere variant te gaan van de deken.

De deken is gemaakt van 7 lagen waardoor deze, ondanks het gewicht van 9 kilo, ventilerend werkt en ook goed in de zomer kan worden gebruikt. Daarnaast verkopen wij de verzwaringsdeken met een speciaal daarvoor ontwikkelde bamboe hoes. Deze bamboe hoes is zacht en luxueus.

Meer informatie over de verzwaringsdeken van 150x200

De Slaapt verzwaringsdeken is gebaseerd op iets dat “diepe druk stimulatie” heet. Diepe druk stimulatie is oorspronkelijk uitgevonden door Temple Grandin. Temple Grandin is een Amerikaanse hoogleraar en is zelf autistisch. Ze kwam op het idee toen ze zag dat, wanneer vee op een boerderij bijeen wordt gedrukt, ze juist kalmeerde (en niet in paniek raakte).

De druk van de verzwaringsdeken (ook van 9 kilo) werkt op basis van hetzelfde principe. Het is gemaakt om een persoon door de druk te laten ontspannen. De druk imiteert hierbij het gevoel van het krijgen van een knuffel van een geliefde of een vriend. Deze druk zorgt voor veel voordelen tijdens het slapen en inslapen.

Het verhoogt bijvoorbeeld de productie van melatonine (dit is een slaaphormoon) en serotonine (dit is een gelukshormoon). Een mooi voordeel van de verzwaringsdeken is dat u niet meer vastzit aan allerlei onnatuurlijke slaapmiddelen die op lange termijn ook vaak slecht voor uw lichaam zijn. De verzwaringsdeken is een compleet natuurlijk hulpmiddel om u te helpen bij het krijgen van een fijnere nachtrust.

Hoe zit de verzwaringsdeken van 150x200 in elkaar?

Wij hebben de verzwaringsdeken speciaal ontworpen dat deze, ondanks het gewicht, niet te warm is. Wij vinden het belangrijk dat de verzwaringsdeken in alle seizoenen van het jaar kan worden gebruikt. U kunt de warmte van onze verzwaringsdeken vergelijken met de warmte van een normale deken. Ondanks het gewicht hebben we de deken dus luchtig kunnen houden.

De verzwaringsdeken van 9 kilo is ongeveer 3 tot 5 keer zwaarder dan een normale deken. De deken bestaat uit 7 lagen (deze kunt u hiernaast goed zien in de afbeelding). Wij lichten de 7 lagen onderstaand ook nog goed toe zodat u een compleet beeld heeft van de verzwaringsdeken:

De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit glazen parels. Dit is niet giftig en smaak- en geurloos.

Waarom een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken brengt veel voordelen met zich mee. Door het gewicht van de deken (7 of 9 kg) ervaart u een veilig en geborgen gevoel tijdens het slapen. De verzwaringsdeken is gemaakt om alle symptomen van slapeloosheid tegen te gaan. Zo helpt de deken bij het sneller inslapen en dieper doorslapen.

Wij bieden de verzwaringsdeken in twee maten aan. Eén deken van 120×180 en de andere deken is 150×200. We merken dat de verzwaringsdeken van 150×200 de laatste tijd erg in trek is en willen deze dan ook steeds meer bestellen bij onze leverancier.

Heeft u last van het eerder wakker worden (voor de wekker bijvoorbeeld gaat)? Dan is de verzwaringsdeken bij uitstek een geschikte oplossing voor u.

Door de druk komen verschillende stofjes vrij zoals melatonine en serotonine. Deze stofjes helpen bij het gelukkiger zijn, minder stress ervaren en sneller inslapen. De druk die wordt veroorzaakt door de verzwaringsdeken heet diepe druk stimulatie. Deze druk is een medisch ontspanningstechniek dat wordt gebruikt voor mensen die slecht slapen of veel stress en angst ervaren.

Voor wie is de verzwaringsdeken gemaakt?

De verzwaringsdeken is in de basis gemaakt voor iedereen die moeite heeft met slapen of in slaap vallen. De deken helpt met de verschillende symptomen waardoor deze voor een brede markt goed te gebruiken is. Ook de verzwaringsdeken van 150×200 helpt hier goed bij.

De verzwaringsdeken helpt daarnaast ook erg goed voor personen die het volgende ervaren:

– Hooggevoeligheid of hoog sensitiviteit;
– ADD/ADHD;
– Algemene slaapproblemen;
– Trauma’s;
– Autisme;
– Moeite met prikkelverwerking;
– Ervaren stress en angst.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de deken. U kunt binnen de periode van 30 nachten na de deken kopen deze gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

8 reacties op “De verzwaringsdeken van 150×200

 1. Helma schreef:

  Hebben jullie de verzwaringsdeken van 150 bij 200 ook toevallig van 9 kilo? En waar kan ik deze vinden?

  1. Ralf schreef:

   U kunt alle prijzen en producten op onze productpagina vinden: https://topnight.nl/c/verzwaringsdeken/.

 2. Gerda schreef:

  Heeft u ook een verzwaringsdeken in 120 x 180?

 3. Dewi schreef:

  Bedankt voor het artikel.

 4. Izzy schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 5. Myla schreef:

  Bedankt voor het artikel.

 6. Nika schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 7. Teddy schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *