Ben je bijna klaar om jouw nieuwe verzwaringsdeken te bestellen en ben je nog benieuwd hoe je een verzwaringsdeken gebruikt? En waar je op moet letten? We leggen je hier uit hoe je een verzwaringsdeken gebruikt.

Verzwaringsdeken om te ontspannen

Onze verzwaringsdekens worden vooral gebruikt als vervanger van het traditionele dekbed. De verzwaringsdeken kan eigenlijk in elke situatie gebruikt worden waarin je behoefte hebt om te ontspannen.

Dus bijvoorbeeld met het slapen en ook op de bank tijdens het lezen van een boek.

Aandachtspunten bij het gebruik van je verzwaringsdeken als vervanger van je dekbed

De verzwaringsdeken is ontwikkeld als vervanger van het dekbed. Het gebruik is dan ook hetzelfde als een traditioneel dekbed. Wel zijn erbij het gebruik van een verzwaringsdeken praktische aandachtspunten:

  1. Je regelt de warmte met een aparte hoes (zomer en winter) in tegenstelling tot een zomer- en winterdekbed
  2. Je maakt de hoes vast aan de deken om te voorkomen dat de deken uit de hoes zakt

De warmte regelen door het jaar heen met een verzwaringsdeken

Omdat de deken net als veel normale dekbedden niet gewassen kan worden, adviseren wij om onze dekens altijd te gebruiken in combinatie met onze hoezen. Op die manier is jouw verzwaringsdeken ook uitermate geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

Een traditioneel dekbed bestaat vaak uit een zomerdekbed en een herfstdekbed. Als je deze samenvoegt heb je een lekker warm winterdekbed. In het dekbed bevindt zich vulling zoals wol of dons om het dekbed warmte te laten vasthouden.

Onze verzwaringsdeken bevat nauwelijks vulling. De enige vulling die in onze dekens zit is om te zorgen dat de minuscule glazen parels, die de deken zwaar maken, niet hoorbaar en nauwelijks voelbaar zijn. Hierdoor is de verzwaringsdeken ook een stuk dunner dan een traditioneel dekbed en houdt deze dus ook weinig warmte vast. 

Verzwaringsdeken in de zomer en winter gebruiken

Omdat de deken geen warmte vasthoudt is deze in combinatie met onze verkoelende zomerhoes in de zomer goed te gebruiken en zeker niet te warm!

In de winter combineer je de verzwaringsdeken met onze heerlijk zachte en warme winterhoes. Zo is de verzwaringsdeken, ondanks dat deze nauwelijks vulling bevat, in de winter toch lekker warm.

De hoes vastmaken aan de verzwaringsdeken

Veel mensen hebben regelmatig last van. Een dekbed dat uit de overtrek zakt. Door het extra gewicht van de verzwaringsdeken is de kans dat de verzwaringsdeken uit de hoes zakt nog groter.

Daarnaast is het door het gewicht van de verzwaringsdeken erg lastig om deze zo op te schudden als een traditioneel dekbed. Hierom zijn al onze hoezen te bevestigen aan onze verzwaringsdekens. Dit kan met strikjes, soort van veters, en met een rits.

Het vastmaken van de hoes aan de verzwaringsdeken zorgt er dus voor dat de deken niet meer uit de hoes zakt. Bekijk de verzwaringsdekens of meer informatie over het kiezen van een verzwaringsdeken.

Kies jij ook voor een verzwaringsdeken?

Wil jij ook helemaal tot rust komen, makkelijk in slaap komen, de hele nacht doorslapen en energiek en uitgerust wakker worden? En dat allemaal zonder gebruik van slaapmedicatie?
  • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
  • Vrijblijvend uitproberen met onze 30 nachten proefperiode
  • Morgen gratis bezorgd als je op werkdagen voor 16:00 besteld