• Gratis verzending
  • 100 nachten proefperiode
  • Gratis retourneren
✓ Gratis verzending     ✓ 100 nachten proefperiode 

Kennisbank

Home / Kennisbank / Verzwaringsdeken maken
Leestijd: 6 minuten

Nagenoeg iedere Nederlander slaapt ’s nachts onder een deken. In de zomermaanden betreft het geregeld alleen de overtrek, maar in de winter slapen we onder een dekbed. Naast een dekbed kunt u echter ook voor een verzwaringsdeken kiezen. Onze deken lijkt veel op een normale deken. Enige verschil is dat een verzwaringsdeken meer weegt. Hierdoor krijgt u met een verzwaringsdeken het idee van een stevige knuffel. Wilt u ook een verzwaringsdeken? Dan kunt u deze op verschillende plekken kopen. Een verzwaringsdeken maken behoort echter ook tot de mogelijkheden. Wij vertellen u hier precies hoe u dat doet.

Waarom een verzwaringsdeken?

Voordat u besluit een verzwaringsdeken te maken, bent u benieuwd naar het nut van onze deken. Een verzwaringsdeken maken brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zorgt deze deken er allereerst voor dat u sneller in slaap valt. Ook belandt u in een diepere slaap en wordt u minder vaak wakker. 

Dit resulteert in een betere nachtrust. Een verzwaringsdeken maken zorgt ervoor dat u beter uitgerust en met meer energie aan de volgende dag begint. Tot slot zorgt een verzwaringsdeken voor minder stress en minder angstige momenten. Kortom: een verzwaringsdeken zelf maken is hartstikke nuttig!

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaringsdeken is bekend van...

Zelf een verzwaringsdeken maken in plaats van kopen

Een verzwaringsdeken wordt steeds meer gebruikt. Het is dan ook niet gek dat u op verschillende plekken terecht kunt voor een verzwaringsdeken. Daarom vraagt u zich mogelijk ook af waarom u zelf een verzwaringsdeken zou maken. De voornaamste reden hiervoor is dat dit aanzienlijk goedkoper is dan een verzwaringsdeken kopen. 

U hoeft in dat geval enkel de materialen voor de deken te kopen. Vervolgens investeert u uw eigen tijd in het maken van de deken, waardoor het u relatief weinig kost. Een verzwaringsdeken maken is een stuk goedkoper dan een verzwaringsdeken kopen.

Wat heeft u nodig?

Gaat u zelf aan de slag met een verzwaringsdeken maken? Dan moet u weten wat voor materiaal u nodig heeft. Anders wordt zelf een verzwaringsdeken maken behoorlijk lastig. Het begint allemaal bij de stof. U kunt het beste een stevige, niet-rekbare stof kiezen wanneer u zelf een verzwaringsdeken gaat maken. Het is belangrijk dat u de juiste hoeveelheid stof aanschaft. Neem daarom altijd de afmetingen van de deken en vermenigvuldig deze met twee. Neem bij voorkeur iets extra. Het is immers beter om te veel dan te weinig stof te hebben.

Naast de stof is er vulling nodig om een verzwaringsdeken te maken. Er zijn vandaag de dag verschillende soorten vulling die u kunt gebruiken voor een verzwaringsdeken maken. Zo kunt u kunststofgranulaatkorrels, fijn grind, rijst of spliterwten gebruiken. Bij de keuze voor een vulling moet u rekening houden met een aantal zaken, zoals de uitwasbaarheid en het gewicht van de verzwaringsdeken.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

De verzwaringsdeken maken

Heeft u de stof en de vulling gekozen? Dan wordt het de hoogste tijd om de verzwaringsdeken te maken. Hier kunt u ongetwijfeld wel een beetje hulp bij gebruiken. Daarom hebben wij hier een stappenplan opgesteld. Hierdoor kunt u makkelijk en snel een verzwaringsdeken zelf maken.

Stap 1: Knip de stof op maat

Een verzwaringsdeken maken begint met het op maat knippen van de stof. Knip de stukken stof in twee gelijke stukken volgens de afmetingen die uw verzwaringsdeken moet worden. Vergeet hierbij geen rekening te houden met de naad, dus knip de stukken stof iets groter dan de afmetingen van de verzwaringsdeken.

Stap 2: Stik de lappen aan elkaar

Na het knippen volgt het stikken. Leg hiervoor de twee delen van de verzwaringsdeken op elkaar en stik langs de rand van de verzwaringsdeken. Zorg dat u onderaan voldoende ruimte houdt. Nadat u rondom gestikt heeft, knipt u de hoekjes van de deken af en draait u hem om. Stik de lappen stof vervolgens langs de randen aan elkaar vast.

Stap 3: Stik de verticale banen

Bij zelf een verzwaringsdeken maken moet u een indeling maken van de deken. Stik de verticale banen altijd eerst naar beneden. Doe dit niet helemaal tot onderaan, want u moet hem na afloop netjes dicht kunnen maken.

Stap 4: De deken vullen

Nadat u de verzwaringsdeken heeft ingedeeld in verticale banen, kunt u beginnen met vullen. Verdeel de vulling gelijkmatig over alle banen. Vergeet hierbij niet het maximale gewicht van de verzwaringsdeken in uw achterhoofd te houden.

Stap 5: Stik de horizontale banen

De laatste stap bij zelf een verzwaringsdeken maken is het stikken van de horizontale banen. Schuif hierbij de vulling iets aan de kant, zodat u hier niet met uw naaimachine doorheen gaat. Werk de deken tot slot af aan de onderkant, zodat de vulling niet uit uw verzwaringsdeken kan ontsnappen.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

  • Val sneller in slaap;
  • Verminder stress en angst;
  • Slaap dieper en vaster;
  • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
  • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
  • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
  • Verlaag de productie van Cortisol;
  • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

Gratis verzending

Verzending is altijd gratis

proefperiode

100 nachten proefperiode

Gratis verzenden

Gratis
retourneren

Klanten geven ons een 9,4!

Winkelwagen