De vervanger van je dekbed

Weighted blanket - Hoe werkt het en welke past bij jou?

Weighted blanket - Hoe werkt het en welke past bij jou?

Wil jij ook tot helemaal tot rust komen, makkelijk in slaap komen, de hele nacht vast doorslapen en uitgerust en energiek wakker worden? Ontdek vrijblijvend onze weighted blanket.

Extreem populair en aanbevolen door therapeuten. Met instopstrook, unieke rits, mooie kleuren en gratis kussensloop!

Je nieuwe dekbed, een weighted blanket
(ook wel verzwaringsdeken genoemd)

Wil jij ook helemaal tot rust komen, makkelijk in slaap komen, de hele nacht doorslapen en energiek en uitgerust wakker worden? En dat allemaal zonder gebruik van slaapmedicatie?

Het gewicht van de deken oefent een lichte druk uit op je lichaam, gebaseerd op diepe druk stimulatie. Je lichaam herkent deze druk en laat geluks- en slaaphormonen vrijkomen. Daarnaast wordt de productie van het stresshormoon geremd.

Dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Hierdoor slaap je sneller in, slaap je dieper en word je uitgerust wakker. Probeer het nu vrijblijvend uit, 30 nachten proefslapen!

verzwaringsdeken met bamboe en minky hoes

Uitgelichte weighted blankets

Uitgelichte weighted-blankets

Geen dekbed meer dat uit je overtrek zakt met een rits weighted blanket

Wil je graag een weighted blanket maar ben je bang dat je weighted blanket uit de hoes zakt? Of dat je te lang bezig bent met het vastmaken van de hoes aan de deken?

Wat als je de weighted blanket binnen 1 minuut kan opmaken en daarna zeker bent dat deze niet meer uit de hoes zakt? Dit scheelt je veel tijd, gedoe en ergernis.

Alle voordelen van een weighted blanket in de meest gebruiksvriendelijke versie. Al honderden tevreden klanten gingen je voor!

verzwaringsdeken rits

Tot rust komen met een weighted blanket

Heb jij moeite om te ontspannen en tot rust te komen? Heb jij last van een gehaast en te gestrest leven?

Stress kan leiden tot slaapproblemen, moeheid, somberheid en zelfs psychose. Daarnaast kan je last krijgen van hartkloppingen, een gejaagd gevoel en een hoge bloeddruk.

Wil jij ook helemaal tot rust komen?

Hele nacht vast doorslapen met een weighted blanket

Word jij ‘s vaak nachts wakker? En heb je dan moeite om weer in slaap te komen?

Onderbroken slaap betekent meestal niet genoeg rust. Dit zorgt voor een moe, energieloos en slaperig gevoel. Je bent prikkelbaar en kan je niet goed concentreren. Dit gaat ten koste van je werkprestaties en geluk.

Wil jij vaster slapen?

Uitgerust wakker worden dankzij de weighted blanket

Heb jij na een nacht slapen niet het gevoel dat je uitgerust bent? Ook niet als je al een uur wakker bent?

Een tekort aan kwalitatief goede slaap zorgt ervoor dat je niet voldoende uitrust. Hierdoor voel je je moe en futloos. Je voelt je minder gelukkig en je reactievermogen en motoriek worden slechter. Hierdoor neemt de kans op ongelukken toe.

Wil jij ook uitgerust wakker worden?

Slapen zonder medicatie met een weighted blanket

Wil je jouw slaapproblemen oplossen zonder slaapmedicatie? Slik jij medicatie om in slaap te komen of om door te slapen? Wil je ook een gezonde nachtrust zonder afhankelijk te zijn van slaapmedicatie?

In sommige gevallen wordt aanbevolen om tijdelijk slaapmedicatie te gebruiken. Bijvoorbeeld in stressvolle periodes bij een plotseling probleem of ernstige gebeurtenis.

Het wordt niet aanbevolen om langere periodes slaapmedicatie te gebruiken, maar om te werken aan de oorzaak van de slapeloosheid.

Wil jij ook goed slapen zonder slaapmedicatie?

Waarom een weighted blanket van Topnight?

Ervaar een veilig en geborgen gevoel en verbeter je slaap. Gebaseerd op diepe druk stimulatie. Bestel op werkdagen voor 16:00 en ontvang de volgende dag jouw zwaartedeken al.

Kom zonder slaapmedicatie helemaal tot rust, makkelijk in slaap, slaap de hele nacht door en wordt energiek en uitgerust wakker.

 • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
 • Vrijblijvend uitproberen met onze 30 nachten proefperiode
 • Het hele jaar door te gebruiken met onze stijlvolle hoezen
 • Compleet geleverd met unieke instopstrook en gratis kussensloop

Is zo'n weighted blanket niet veel te warm?

Ben je enthousiast over onze weighted blanket, maar ben je bang dat een weighted blanket te warm is? Door het gewicht en de benaming ‘deken’ denken veel mensen dat een zwaartedeken te warm is.

Hoewel de weighted blanket een stuk zwaarder is dan een normaal dekbed, is deze niet dikker. Onze zwaartedeken is zelfs een stuk dunner dan de meeste dekbedden.

Om onze dekens zwaar te maken zijn deze gevuld met glazen parels. In tegenstelling tot de vulling van een normaal dekbed houden deze parels geen warmte vast. Hierdoor is een weighted blanket niet te warm.

Werkt de weighted blanket wel voor mij?

Twijfel je of de weighted blanket wel wat voor jou is? En of de zwaartedeken wel voor jou werkt?

De weighted blanket is wetenschappelijk bewezen en heeft al duizenden mensen geholpen om beter te slapen.

Goed om op te merken is dat slapen met een weighted blanket vaak wel een wenperiode heeft. Probeer de weighted blanket dus minimaal 2 weken voordat je een conclusie trekt.

Bevalt de deken niet? Dan sturen wij je een retourlabel en krijg je 100% van je aankoopbedrag terug. De weighted blanket uitproberen is dus volledig vrijblijvend.

Is zo’n weighted blanket niet té zwaar?

Ben je bang dat de zwaartedeken voor jou té zwaar is? En dat het jou een benauwend gevoel geeft?

De werking van de zwaartedeken is gebaseerd op diepe druk stimulatie. Dit zorgt voor een natuurlijk geborgen en veilig gevoel. Baby’s ervaren hetzelfde gevoel als deze worden ingebakerd.

Wel is het belangrijk om het gewicht van het zware dekbed goed af te stemmen op je lichaamsgewicht. Door ons uitgebreide assortiment hebben wij altijd een passend gewicht.

Ik zoek een dekbed voor twee personen

Ben je geïnteresseerd in een weighted blanket en zoek je een tweepersoons deken? Omdat je nu ook onder een tweepersoons deken slaapt?

In ons assortiment vind je alleen maar eenpersoonsdekens. En hier hebben we een belangrijke reden voor. Om de diepe druk stimulatie goed te laten werken is het belangrijk dat het gewicht van de deken goed wordt afgestemd op het lichaamsgewicht.

Bij een tweepersoons dekens is het niet altijd mogelijk om genoeg diepe druk stimulatie te garanderen. Kies dus voor twee personen ook twee dekens. Zo kan de deken wat betreft afmeting en gewicht helemaal op de persoon worden afgestemd.

Kies jij ook voor een weighted blanket?

Wil jij ook helemaal tot rust komen, makkelijk in slaap komen, de hele nacht doorslapen en energiek en uitgerust wakker worden? En dat allemaal zonder gebruik van slaapmedicatie?
 • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
 • Vrijblijvend uitproberen met onze 30 nachten proefperiode
 • Morgen gratis bezorgd als je op werkdagen voor 16:00 besteld

Hoe werkt de weighted blanket?

De werking van de weighted blanket is gebaseerd op diepe druk stimulatie. Het gewicht van de deken oefent een lichte druk uit op je lichaam. Je lichaam zal deze druk herkennen en de stoffen serotonine (gelukshormoon) en melatonine (slaaphormoon) laten vrijkomen. Tegelijkertijd wordt de productie van cortisol (stresshormoon) geremd. Dit zorgt voor een veilig en geborgen gevoel.

Door het veilig en geborgen gevoel slaap je sneller en makkelijker in, slaap je dieper en slaap je langer door. Hierdoor word je uitgerust wakker en begin je de dag vol energie.

De weighted blanket is ontwikkeld als vervanger van het dekbed. Het enige verschil is dat door het extra gewicht ten opzichte van een normale deken het niet de bedoeling is dat de deken naast het bed hangt. Verder is de werking hetzelfde als een traditioneel dekbed.

Opbouw van de Topnight weighted blanket

Benieuwd naar het materiaal, vulling en prijs van jouw zwaartedeken?

Om de veiligheid, kwaliteit en levensduur van onze dekens te garanderen zijn al onze weighted blanket gemaakt van gecertificeerd katoen.

De 7-lagen constructie in combinatie met de stevig gestikte vakjes zorgen ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld blijft en niet voelbaar is.

De vulling bestaat uit glazen parels. Deze parels zijn relatief zwaar en houden geen warmte vast. Hierdoor is de deken lekker dun en niet benauwend warm.

Waarom een weighted blanket van Topnight?

 • Het hele jaar door te gebruiken met onze stijlvolle koele zomerhoes en warme winterhoes
 • Vulling die gelijkmatig verdeeld blijft en niet voelbaar is door stevig gestikte vakjes
 • Uniek ritssysteem zodat de deken niet uit de hoes kán zakken
 • Hoezen met instopstrook zodat je de deken lekker kan instoppen
 • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht

Welk gewicht moet ik kiezen?

Om van de diepe druk stimulatie te profiteren is het belangrijk om het juiste gewicht te kiezen. Je lichaamsgewicht is de belangrijkste factor bij het kiezen van je weighted blanket.

Een veelgebruikte vuistregel is: kies een deken die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht weegt.

Bij onze producten vind je altijd een tabel zodat je kan aflezen welk gewicht het meest geschikt is voor jou. Bekijk de producten of lees meer over het gewicht van een verzwaringsdeken kiezen.

De afmeting van de deken heeft ook invloed op de druk van de deken. Een grotere deken in hetzelfde gewicht heeft een lagere druk. Dit omdat bij de grotere afmeting het gewicht over meer oppervlakte wordt verdeeld.

Uitgelichte weighted blanket

Uitgelichte weighted-blanket

verzwaringsdeken rits

Afmeting weighted blanket kiezen

De keuze voor de juiste afmeting hangt samen met de keuze van het gewicht. In ons assortiment vind je alleen maar eenpersoonsdekens. Dit om iedereen van de diepe druk stimulatie te kunnen laten profiteren.

Omdat de weighted blanket een stuk zwaarder is dan een gewoon dekbed is het bij een weighted blanket niet de bedoeling dat de deken (veel) breder is dan het bed. Als de deken naast het bed hangt, kan deze teveel gaan ‘trekken’.

We raden aan om te kiezen voor de afmeting waarbij de deken niet te ver naast het bed hangt. Bij onze producten vind je altijd een tabel zodat je kan aflezen welk gewicht en afmeting het meest geschikt is voor jou.

Hoe gebruik ik een weighted blanket?

De verzwaringsdeken is ontwikkeld als vervanger van het dekbed. Het gebruik is dan ook hetzelfde als een traditioneel dekbed.

In tegenstelling tot een traditioneel dekbed regel je warmte bij een weighted blanket niet door een extra laag aan het dekbed toe te voegen maar door een andere hoes te gebruiken.

Een traditioneel dekbed bestaat vaak uit een zomerdekbed en een herfstdekbed. Als je deze samenvoegt heb je een lekker warm winterdekbed. In het dekbed bevindt zich vulling zoals wol of dons om het dekbed warmte te laten vasthouden.

Onze weighted blanket bevat nauwelijks vulling. De enige vulling die in onze dekens zit is om te zorgen dat de minuscule glazen parels, die de deken zwaar maken, niet hoorbaar en nauwelijks voelbaar zijn. Hierdoor is de weighted blanket ook een stuk dunner dan een traditioneel dekbed.

Weighted blanket in de zomer

Onze weighted blankets bevatten nauwelijks vulling en zijn een stuk dunner dan een traditioneel dekbed. 

Omdat de weighted blanket nauwelijks vulling bevat, houdt de deken ook weinig warmte vast. In combinatie met onze verkoelende bamboe hoes zorgt dit ervoor dat de deken goed in de zomer te gebruiken is en dus niet te warm is.

Weighted blanket in de winter

Onze weighted blankets bevatten nauwelijks vulling en zijn een stuk dunner dan een traditioneel dekbed. Kies voor de winterhoes om ook tijdens de koude winternachten goed te kunnen slapen met jouw zwaartedeken. 

In de winter combineer je de weighted blanket namelijk met onze heerlijk zachte en warme winterhoes. Zo is de zwaartedeken, ondanks dat deze nauwelijks vulling bevat, in de winter toch lekker warm.

Kies jij ook voor een weighted blanket?

Wil jij ook helemaal tot rust komen, makkelijk in slaap komen, de hele nacht doorslapen en energiek en uitgerust wakker worden? En dat allemaal zonder gebruik van slaapmedicatie?
 • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
 • Vrijblijvend uitproberen met onze 30 nachten proefperiode
 • Morgen gratis bezorgd als je op werkdagen voor 16:00 besteld

Welke weighted blanket kiezen?

Een weighted blanket gebruik je als vervanger van je dekbed. Omdat de deken net als veel normale dekbedden niet gewassen kan worden, adviseren wij om onze dekens altijd te gebruiken in combinatie met onze hoezen. Op die manier is jouw weighted blanket ook uitermate geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

Veel mensen hebben regelmatig last van. Een dekbed dat uit de overtrek zakt. Door het extra gewicht van de zwaartedeken is de kans dat de weighted blanket uit de hoes zakt nog groter.

Daarnaast is het door het gewicht van de weighted blanket erg lastig om deze zo op te schudden als een traditioneel dekbed. Hierom zijn al onze hoezen te bevestigen aan onze weighted blanket. Dit kan met strikjes, soort van veters, en met een rits.

Weighted blanket, lusjes of rits?

Omdat de kans groot is dat de weighted blanket tijdens het gebruik een stuk uit de hoes zakt, zijn al onze hoezen te bevestigen aan onze weighted blankets. Dit kan met strikjes, soort van veters, en met een rits.

Lusjes
Deze dekens zijn voorzien van lusjes. De bijbehorende hoezen zijn voorzien van strikjes, een soort veters. De strikjes van de hoes maak je vast aan de lusjes van de deken.

Rits

Deze dekens zijn voorzien van een rits. De bijbehorende hoezen zijn ook voorzien van een rits. Je ritst de hoes dus makkelijk vast aan de weighted blanket.

Hiermee voorkom je dat de weighted blanket uit de hoes zakt en jij ‘s ochtends wakker wordt met alleen nog maar een stuk hoes dat op je ligt.

Weighted blanket met lusjes

 • Hét instapmodel, verbind je hoes aan de deken met strikjes
 • Verkoelende zomerhoes van bamboe in één kleur (optioneel)
 • Heerlijk zachte en warme winterhoes van minky in één kleur (optioneel)
 • Hoezen met instopstrook zodat je de deken lekker kan instoppen
 • Verkrijgbaar in één afmeting en 2 gewichtsklasses zodat je het gewicht ongeveer op jouw lichaamsgewicht kan afstemmen
verzwaringsdeken rits

Weighted blanket met rits

 • Hét topmodel, verbind je hoes aan de deken met een gebruiksvriendelijke rits (en de garantie dat je deken niet uit de hoes zakt!)
 • Verkoelende zomerhoes van bamboe in 5 kleuren (optioneel)
 • Heerlijk zachte en warme winterhoes van minky in drie kleuren (optioneel)
 • Hoezen met instopstrook zodat je de deken lekker kan instoppen
 • Verkrijgbaar in twee afmetingen en 7 gewichtsklasses zodat je het gewicht precies op jouw lichaamsgewicht kan afstemmen

Probeer de deken 30 nachten uit

Wij geloven in onze weighted blanket en geven je graag een proefperiode van 30 nachten. Je kunt de deken binnen deze periode gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Probeer de deken 30 nachten uit

Wij geloven in onze weighted-blanket en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Je kunt de deken binnen deze periode gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Hoe de weighted-blanket van Topnight in elkaar zit?

Hoe de weighted blanket van Topnight in elkaar zit?

Uitgelichte ervaringen met onze weighted blanket

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met het gebruik van hun weighted blanket? 

Bekijk hieronder ervaringen met onze verzwaringsdeken.

De weighted blanket kent verschillende namen

Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de weighted blanket. Al deze namen bedoelen hetzelfde product.

Voorbeelden hiervan zijn verzwaringsdeken, zwaartekracht deken, verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, gewichtsdeken en verzwaard dekbed.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term zwaartedeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Naast de verschillende benamingen zijn er nog meer vragen, bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen

Wij snappen dat er veel vragen zijn. Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust even via de chat of per mail contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Wat is een weighted blanket?

Een weighted blanket, zwaar dekbed, zwaartedeken, meerdere namen die hetzelfde product bedoelen. Een terechte vraag daarbij is: wat is een weighted blanket nu eigenlijk?

Een weighted blanket is eenvoudig gezegd een verzwaarde deken. In de deken bevindt zich vulling die zorgt dat de deken een stuk zwaarder is dan een normale deken of dekbed.

Hoe werkt de weighted blanket?

De werking van de weighted blanket is gebaseerd op diepe druk stimulatie. Het gewicht van de deken oefent een lichte druk uit op je lichaam. Je lichaam zal deze druk herkennen en de stoffen serotonine (gelukshormoon) en melatonine (slaaphormoon) laten vrijkomen. Tegelijkertijd wordt de productie van cortisol (stresshormoon) geremd. Dit zorgt voor een veilig en geborgen gevoel.

Door het veilig en geborgen gevoel slaap je sneller en makkelijker in, slaap je dieper en slaap je langer door. Hierdoor word je uitgerust wakker en begin je de dag vol energie.

Hoe gebruik ik een weighted blanket?

De weighted blanket is ontwikkeld als vervanger van het dekbed. Het gebruik is dan ook hetzelfde als een traditioneel dekbed.

In tegenstelling tot een traditioneel dekbed regel je echter de warmte bij een zwaartedeken niet door een extra laag aan het dekbed toe te voegen maar door een andere hoes te gebruiken.

Wat is het verschil met goedkopere dekens?

De weighted blanket wordt steeds populairder. Er komen ook steeds meer aanbieders bij. Sommige daarvan bieden de deken aan voor ultra lage prijzen. Wat is nou het verschil tussen die dekens en ons aanbod?

 • Maar één gewicht beschikbaar
 • Geen bijpassende hoezen verkrijgbaar
 • Goedkope materialen
 • Te korte proefperiode

Meer lezen? Bekijk onze vergelijking met de goedkopere dekens.

Wat maakt de deken zwaar?
Om onze dekens zwaar te maken zijn deze gevuld met minuscule glazen parels. Deze zijn zo klein dat je ze eigenlijk niet voelt.
Hoe komt het dat de weighted blanket niet warmer is dan een traditioneel dekbed?

Door het gewicht en de benaming ‘deken’ denken veel mensen dat een verzwaringsdeken te warm is.

Hoewel de weighted blanket een stuk zwaarder is dan een normaal dekbed is deze niet dikker. Onze weighted blanket is zelfs een stuk dunner dan de meeste dekbedden.

Om onze dekens zwaar te maken zijn deze gevuld met glazen parels. In tegenstelling tot de vulling van een normaal dekbed houdt deze vulling geen warmte vast. Hierdoor is een zwaartedeken niet te warm.

Kies jij ook voor een weighted blanket?

Wil jij ook helemaal tot rust komen, makkelijk in slaap komen, de hele nacht doorslapen en energiek en uitgerust wakker worden? En dat allemaal zonder gebruik van slaapmedicatie?
 • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
 • Vrijblijvend uitproberen met onze 30 nachten proefperiode
 • Morgen gratis bezorgd als je op werkdagen voor 16:00 besteld