Sleep with a smile

Ontdek hoe je beter, langer en dieper slaapt

Topnight-header

Ontdek het geheim van beter slapen

De zwaartkracht deken kopen van Topnight

De zwaartekracht deken kopen van Topnight

De gemiddelde Nederlander slaapt onder een dekbed met een donzen, synthetische of wollen vulling. Daarnaast kennen we dekens die gevuld zijn met katoen, tencel, kamelenhaar en zelfs bamboe.

Veel mensen slapen als een roos onder een deken met één van deze vullingen. Dit geldt echter niet voor iedereen.

Heb je al verscheidene dekens geprobeerd, maar heb je telkens moeite om in slaap te komen? Dan is een zwaartekracht deken misschien beter voor je.

De kans bestaat dat je geen idee hebt wat dit voor een deken is en wat de voordelen ervan zijn. In deze tekst vertellen wij je alles over een zwaartekracht deken.

verzwaringsdeken

Waarom een zwaartekracht deken van Topnight?

Wanneer je nog niet eerder gehoord heeft van een zwaartekracht deken, zie je mogelijk niet in waarom je er eentje zou kopen. Toch is dit wel degelijk zinvol. Een verzwaringsdeken, zoals een zwaartekracht deken in de volksmond ook wel genoemd wordt, kan je nachtrust namelijk verbeteren. Kamp je met slaapproblemen? Of heb je een slaapstoornis? Dan kan een zwaartekracht deken ervoor zorgen dat je ’s nachts beter slaapt. 

Een verzwaringsdeken is echter niet alleen geschikt voor mensen met slaapproblemen of een slaapstoornis. Ook mensen die lijden aan een aandoening kunnen namelijk baat hebben bij een zwaartekracht deken. Zo heeft de deken ook vaak een positief effect op mensen met ADHD, het syndroom van Down en het Asperger-syndroom. Lijdt je aan stress? Of ben je snel angstig? Ook dan kan een zwaartekracht deken ervoor zorgen dat je hier aanzienlijk minder last van hebt. Een verzwaringsdeken bevordert ook de nachtrust van mensen met een burn-out, anorexia en boulimia.

Video afspelen over video-zwaartedeken

De zwaartekracht deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie de zwaartekracht deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de zwaartekracht deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken en verzwaard dekbed.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

ervaringen verzwaringsdeken

De zwaartekracht deken is bekend van...

Hoe werkt een zwaartekracht deken?

De zwaartekracht van Topnight zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De zwaartekracht deken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel.

Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Diepe druk stimulatie zorgt voor een kalmerend, veilig en geborgen gevoel. Dit gevoel is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze is ingebakerd.

gelukshormoon serotonine

Serotonine gelukshormoon

Heeft o.a. invloed op stemming, zelfvertrouwen en slaap.

slaaphormoon melatonine

Melatonine slaaphormoon

Een gezonde hoeveelheid draagt bij aan een goede nachtrust.

stresshormoon cortisol

Cortisol stresshormoon

Diepe druk stimulatie vermindert de productie van stresshormoon cortisol.

Hoe de zwaartekracht-deken van Topnight in elkaar zit?

Hoe de zwaartekracht deken van Topnight in elkaar zit

Probeer de deken 30 nachten uit

Wij geloven in onze zwaartekracht deken en geven je graag een proefperiode van 30 nachten. Je kunt de deken binnen deze periode gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Probeer de deken 30 nachten uit

Wij geloven in onze zwaartekracht-deken en geven je graag een proefperiode van 30 nachten. Je kunt de deken binnen deze periode gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Uitgelichte zwaartekracht deken

Uitgelichte zwaartekracht-deken

Het ideale gewicht van een zwaartekracht deken

Het verschil in gewicht tussen een gewone en zwaartekracht deken zit hem in de vulling. De vulling in een verzwaringsdeken weegt namelijk meer. Het is echter niet zo dat iedere zwaartekracht deken evenveel weegt. Nee, want er zit wel degelijk verschil tussen de dekens. Dit maakt het lastig om te bepalen wat de beste zwaartekracht deken voor je is. U wilt immers niet onder een te lichte, maar ook niet onder een te zware deken liggen.

Indien je niet eerder onder een verzwaringsdeken geslapen hebt, weet je waarschijnlijk niet wat in uw geval de beste keuze is.

Toch is er een hulpmiddel om de beste zwaartekracht deken te vinden. Hiervoor moet je naar je eigen lichaamsgewicht kijken. Indien je een lichte zwaartekracht deken zoekt, kies je voor een deken van ongeveer 10 procent van je lichaamsgewicht. Slaap je liever onder een zware deken? Kies dan voor een zwaartekracht deken die meer weegt.

Het is echter niet verstandig om voor een deken te kiezen die meer dan 25 procent van je lichaamsgewicht weegt. Een (te) zware zwaartekracht deken kan er namelijk voor zorgen dat je alsnog niet goed uitrust wanneer je slaapt.

Veelgestelde vragen

De zwaartekracht deken is vrij nieuw in Nederland en België. Om deze reden krijgen wij veel vragen hierover. Wij willen je zo goed en snel mogelijk van dienst zijn. Om deze reden hebben wij de vragen die vaak voorkomen voor je uitgeschreven en beantwoord. Kun je je vraag hieronder niet vinden? Neem gerust even via de chat contact met ons op. Wij staan je graag te woord en helpen je graag verder.

Wat is een zwaartekracht deken?

De zwaartekracht deken van Topnight is ongeveer 3 tot 6 keer zo zwaar als een normale deken. Het gewicht van onze zwaartekracht deken zorgt voor hetzelfde effect als het krijgen van een stevige knuffel. Dit effect zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het in bed liggen en inslapen.

De zwaartekracht deken van Topnight is gemaakt met een 7-laags systeem van hoge kwaliteit. Door het systeem van onze zwaartedeken is het gewicht evenredig verspreid over je lichaam. Door de verdeling van het gewicht ervaar je een zachte druk over je gehele lichaam. Deze druk draagt bij aan een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Deze hormonen zorgen ervoor dat je sneller inslaapt en vaster en dieper slaapt.

Hoe werkt een zwaartekracht deken?

Een zwaartekracht deken is eenvoudig gezegd een verzwaard dekbed. De verzwaringsdeken oefent een lichte druk uit op het lichaam dat het krijgen van een knuffel imiteert. De lichte druk die, evenredig verspreid is over het lichaam, draagt bij aan het vrijkomen van stoffen zoals melatonine en dopamine.

Je lichaam zal deze druk herkennen en dit geeft een geborgen en veilig gevoel voor het lichaam. Dit gevoel reduceert stress en angst en draagt bij aan het sneller in slaap vallen en slaap van een hogere kwaliteit. De zwaartekracht deken is ongeveer 10% van het lichaamsgewicht. Je kan zelf, op basis van je eigen lichaamsgewicht jouw gewenste zwaartekracht deken uitkiezen.

Hoe zwaar moet een zwaartekracht deken zijn?

Houd bij het kopen van een zwaartekracht deken rekening  met een zwaartekracht deken die 10% weegt van het eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

Wat zijn de voordelen van een zwaartekracht deken?

De zwaartekracht deken van Topnight brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • Je wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan je dag.
Is een zwaartekracht deken te warm voor in de zomer?

Wij verkopen onze zwaartekracht deken met een hoes die ventilerend werkt in de zomer. Zo kan je, ondanks het gewicht van de zwaartekracht deken, genieten van de verkoeling. De zwaartekracht deken is hierdoor ongeveer even warm als een normale deken.

9 reacties op “Zwaartekracht deken

 1. Sara van Elmond schreef:

  Hoe zwaar moet een zwaartekracht deken voor mij zijn? Ik ben ongeveer 70 kg en een vrouw.

 2. Olivia schreef:

  Ik ben op zoek naar een zwaartekracht deken van 7 kg waar kan ik deze vinden?

  1. Ralf schreef:

   U kunt alle prijzen en producten op onze productpagina vinden: https://topnight.nl/c/verzwaringsdeken/.

 3. Loïs schreef:

  Bedankt voor dit artikel, ik ben ook ee nzwaartekracht deken aan het overwegen.

  1. Ralf schreef:

   Top, geen probleem! 🙂

 4. Jannie schreef:

  Ik ben ook op zoek naar een zwaartekracht deken, van welk materiaal is jullie verzwaringsdeken gemaakt?

 5. Marijke schreef:

  Is de zwaartekracht deken net zo warm als een normale deken? Bedankt voor het aritkel in ieder geval.

 6. Lara schreef:

  Ik lijkt een stuk dieper te slapen met de zwaartekracht deken, ik ben erg blij! Uitgerust ook weer.

 7. Annette schreef:

  Hoe zwaar moet zo een zwaartekracht deken zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *