Kennisbank, Verzwaringsdeken

Waarom een anti stress deken?

Leestijd: 5 minuten

Er zijn veel verschillende dekens beschikbaar waardoor het soms lastig kan zijn om een geschikte te vinden. Wij hebben ons als bedrijf volledige gespecialiseerd op het ontwikkelen van de anti stress deken. De anti stress deken is een deken dat ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken? Waarom is dit? De reden hierachter is dat hierdoor gebruik wordt gemaakt van diepe-druk stimulatie. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Zoals gezegd, er zijn veel verschillende dekens. De gemiddelde Nederlander slaapt onder een deken met een donzen, synthetische of wollen vulling. Daarnaast kennen we dekens die gevuld zijn met katoen, tencel, kamelenhaar en zelfs bamboe. Veel mensen slapen als een roos onder een deken met één van deze vullingen. Dit geldt echter niet voor iedereen. Heeft u al verscheidene dekens geprobeerd, maar heeft u telkens moeite om in slaap te komen? Dan is een anti stress deken misschien beter voor u. De kans bestaat dat u geen idee heeft wat dit voor een deken is en wat de voordelen ervan zijn. In deze tekst vertellen wij u alles over een anti stress deken.

 
 
 
 
 
 

Waarom een anti stress deken?

Wanneer u nog niet eerder gehoord heeft van een anti stress deken, ziet u mogelijk niet in waarom u er eentje zou kopen. Toch is dit wel degelijk zinvol. Een anti stress deken, zoals een verzwaringsdeken in de volksmond ook wel genoemd wordt, kan uw nachtrust namelijk verbeteren. Kampt u met slaapproblemen? Of heeft u een slaapstoornis? Dan kan een anti stress deken ervoor zorgen dat u ’s nachts beter slaapt.

Een anti stress deken is echter niet alleen geschikt voor mensen met slaapproblemen of een slaapstoornis. Ook mensen die lijden aan een aandoening kunnen namelijk baat hebben bij een anti stress deken. Zo heeft de deken ook vaak een positief effect op mensen met ADHD, het syndroom van Down en het Asperger-syndroom. Lijdt u aan stress? Of bent u snel angstig? Ook dan kan een anti stress deken ervoor zorgen dat u hier aanzienlijk minder last van heeft. Een anti stress deken bevordert ook de nachtrust van mensen met een burn-out, anorexia en boulimia.

ERROR in Widgets for Trustpilot Reviews plugin

U moet uw bedrijf (trustpilot) verbinden!

De anti stress deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de anti stress deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De anti stress deken is bekend van...

De werking van een anti stress deken

Een anti stress deken weegt aanzienlijk meer dan een gewone deken. Hoe dit komt? Doordat er gebruikgemaakt wordt van een speciale vulling. Zo wordt een anti stress deken vaak gevuld met zand, grind of rubbergranulaat korrels. Dit weegt aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld dons of synthetische vulling. Door het extra gewicht oefent een deken druk uit op uw lichaam wanneer u eronder ligt.

Nu denkt u mogelijk dat de extra druk op uw lichaam niet bepaald prettig is. Sommige mensen ervaren dit inderdaad als onprettig. Er zijn echter ook genoeg mensen die deze extra druk juist heerlijk vinden. Het gewicht van de deken zorgt ervoor dat uw zenuwstelsel waarneemt dat uw lichaam onder druk staat. Hierdoor gaat de alertheid omlaag. Schrikt u doorgaans vaak wakker van het minste of geringste geluid tijdens uw slaap? Dan is dit met een gewichtendeken niet langer het geval.

Naast de verlaagde alertheid geeft een anti stress deken ook een gevoel van veiligheid. De deken vormt zich namelijk goed om uw lichaam heen door het extra gewicht dat erin zit. Voor veel mensen voelt dit alsof zij een stevige knuffel van iemand krijgen. Hierdoor lijkt het alsof zijn zich in een vertrouwde omgeving bevinden en dat is bevorderlijk voor de nachtrust.

De voordelen van een anti stress deken op een rijtje

U weet nu waarom u een anti stress deken moet kopen en wat de werking ervan is. Ook haalden we al een aantal voordelen van een anti stress deken aan. Er zijn echter nog meer voordelen. De voordelen die we nog niet behandeld hebben, zetten we hier kort op een rijtje.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze anti stress deken en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de anti stress deken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de anti stress deken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Het ideale gewicht van een anti stress deken

Het verschil in gewicht tussen een gewone en anti stress deken zit hem in de vulling. De vulling in een deken weegt namelijk meer. Het is echter niet zo dat iedere deken evenveel weegt. Nee, want er zit wel degelijk verschil tussen de dekens. Dit maakt het lastig om te bepalen wat de beste anti stress deken voor u is. U wilt immers niet onder een te lichte, maar ook niet onder een te deken liggen. Indien u niet eerder onder een anti stress deken geslapen heeft, weet u waarschijnlijk niet wat in uw geval de beste keuze is.

Toch is er een hulpmiddel om de beste anti stress deken te vinden. Hiervoor moet u naar uw eigen lichaamsgewicht kijken. Indien u een lichte anti stress deken zoekt, kiest u voor een deken van ongeveer 10 procent van uw lichaamsgewicht. Slaapt u liever onder een zwaardere anti stress deken? Kies dan voor een deken die meer weegt. Het is echter niet verstandig om voor een deken te kiezen die meer dan 25 procent van uw lichaamsgewicht weegt. Een (te) deken kan er namelijk voor zorgen dat u alsnog niet goed uitrust wanneer u slaapt.

3 reacties op “Waarom een anti stress deken?

  1. Kyra schreef:

    Bedankt voor het artikel.

  2. Marley schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Evie schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *