Beter slapen, Kennisbank

De top 10 beste snurkbeugels om beter te slapen

Leestijd: 5 minuten

De snurkbeugel. Een aparte naam, maar vrij bekend al in de samenleving. Waarschijnlijk omdat hij vaak nodig is voor snurkende partners naast u in bed.. Wat is nu precies een snurkbeugel? Hoe werkt het en wat doet het precies voor u (of uw snurkende partner)? 

Een snurkbeugel zorgt ervoor dat u minder of niet meer snurkt. Het is een soort beugel of bitje wat u in uw mond moet doen, om de stand van bijvoorbeeld uw tong of kaken te veranderen. Dit helpt tegen het snurken en helpt om beter te slapen. Dit voor zowel uzelf of uw partner. 

Wij van Slaapt hebben alles betreft de verbetering van uw slaapkwaliteit hoog in het vaandel. Daarom zochten wij alles over een zogeheten snurkbeugel uit. Lees het hier verder! 

Anti snurkbeugel

Een anti snurkbeugel is de oplossing als u alleen snurkt als u op uw rug ligt; het zogeheten tongsnurken. Zo’n anti snurkbeugel wordt ook wel protrusiebeugel genoemd. 

Een van de oorzaken waarom u snurkt, kan zijn dat uw tong achter in uw keel zakt. Een mondstuk of gebitsbeschermer zijn dan meestal de juiste oplossingen. Lees daarover meer later in het artikel. 

Een anti-snurkbeugel zorgt ervoor dat de onderkaak licht naar voren geduwd wordt. Dit weerhoudt u van snurken en is tevens de meest gebruikte typen mondstuk. Een anti-snurkbeugel zorgt ervoor dat de achterkant van de tong niet achterin de keel zakt wanneer u op uw rug ligt in bed. 

De anti-snurkbeugel wordt ook wel gebruikt om een overbeet te herstellen door tandartsen. 

Gebitsbeschermer

Een gebitsbeschermer werkt net iets anders dan de anti-snurkbeugel. Een gebitsbeschermer zorgt er namelijk voor dat u tijdens het slapen niet door uw mond kunt ademen. Hierdoor kan het zachte weefsel achterin de mond en in de keel niet gaan trillen. Dit stopt het mondsnurken. 

De vorm doet denken aan een hockey- of boksbitje, alleen dan wat dunner. 

De beschermer wordt tussen tanden en lippen geplaatst. Het zit losjes over de boventanden heen. De onderkaak kan vrij bewegen. Dankzij het mondstuk kunt u niet door uw mond ademen. Hierdoor heeft u ook geen last van slechte adem, droge slijmvliezen, tandbederf en (mond)snurken. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat u door de neus ademt, waardoor uw lichaam sneller en beter uitrust.

Snurkbeugel op maat

U kunt een snurkbeugel op maat laten maken. Deze heeft een perfecte pasvorm op uw eigen tanden en kaken. Hierdoor werkt de snurkbeugel nog effectiever!

Meestal werkt het zo dat u een afdruk moet laten maken van uw gebit. Dit kunt u bij de tandarts of orthodontist laten doen, zodat zij een snurkbeugel op maat kunnen maken. Een afdruk kan gemaakt worden in een soort ‘’hap-bitje’’. Dit is een flexibel bitje, waar u in moet ‘’happen’’. Zo laat u uw tandafdruk achter op het bitje en kan er een op maat gemaakt bitje gemaakt worden. 

Een snurkbeugel op maat laten maken, kan tegenwoordig ook bij andere partijen dan de tandarts of orthodontist. U kunt op internet een thuispakket bestellen bij verschillende partijen om een bitje te happen en deze vervolgens opsturen naar de desbetreffende partij. Zij kunnen dan een op maat gemaakte snurkbeugel maken en deze vervolgens weer naar u opsturen. Zo hoeft u helemaal niet de deur uit voor een op maat gemaakte snurkbeugel! 

Wel is vaak het geval dat bij een snurkbeugel op maat de kosten flink kunnen oplopen. Kijk daarom goed waar u een snurkbeugel op maat laat maken en vraag vooraf de kosten hiervan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Snurkbeugel tandarts

Een snurkbeugel bij de tandarts kan dus flink oplopen in kosten als u deze op maat laat maken. De kosten kunnen ook erg verschillen per tandarts of orthodontist. Vraag daarom voor de zekerheid altijd eerst aan uw tandarts wat de kosten hiervoor precies zijn en of u wellicht verzekerd bent voor deze behandeling. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. 

Snurkbeugel kruidvat 

Veel mensen willen wel een snurkbeugel proberen en kijken of het daadwerkelijk helpt tegen het snurken van uzelf of een partner naast u. Dit willen ze vaak graag zo goedkoop mogelijk proberen en als het werkt, een eventuele duurdere variant aanschaffen. 

De aangeschreven winkel om dit uit te proberen is Kruidvat. Helaas heeft de winkel geen snurkbeugel in haar assortiment zitten en moet er dus echt een andere oplossing bedacht worden om de anti-snurkbeugel te testen of aan te schaffen. 

Snurkbeugel review 

Reviews over de snurkbeugel vindt u vooral bij de Consumentenbond. Deze laat een aantal personen enkele producten testen. Deze personen geven hun eerlijke en onafhankelijke mening over de producten. 

Uit de test bleek een snurkbeugel (ongeacht welk merk) niet in de smaak te vallen bij de testpersonen. Geen van de testpersonen had er ook maar enig baat bij! 

Een van de testpersonen meldt over het bitje: ‘Het was echt onmogelijk. Ik kon niet slikken en ademen met dat ding in. Ik heb het binnen een minuut weer uitgedaan.’ Of het bitje tandenknarsen tegengaat, is niet getest. 

Gelukkig waren dit slechts drie personen en kan hier niet een duidelijk oordeel op geveild worden.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Snurkbeugels Bol.com

We hebben een aantal voor u op een rij gezet die u kunt bestellen op Bol.com. Ook de best geteste uit de bovenstaande tabel is gewoon te bestellen op Bol.com! Zie hieronder de pluspunten per te bestellen snurkbeugel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mr. Anti Snurk ™ - Anti Snurkbeugel

Deze anti-snurkbeugel komt uit verschillende tests en reviews het beste naar boven. Deze anti-snurkbeugel zou de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben. 

Mr. Anti Snurk ™ - Anti Snurkbeugel - Anti Snurk Bitje - geschikt voor zowel mannen als vrouwen

28,25  Op voorraad
Gecheckt op 18 april 2024 20:32

TrueSleep® Anti Snurk Beugel

De TrueSleep anti snurk kit met snurkbeugel en neusspreiders.

Lazy Koala - Anti Snurkbeugel & Neusspreider

Ook dit is een set om snurken tegen te gaan. De set bevat een snurkbeugel en neusspreider.

Silent Sleeper Anti snurk beugel™

Ook deze set bevat een neusspreider en anti-snurkbeugel, maar ook een gratis E-book om alles uit te leggen 

Nova Rainy Anti Snurk beugel Op Maat

Mr Sleep - Anti Snurkbeugel

Ook de anti-snurkbeugel van Mr Sleep helpt tegen het snurken.

Dubbelzijdige Anti Snurk Beugel

Deze dubbelzijdige snurkbeugel heeft een betere pasvorm.

DentProtect anti Snurk Beugel

Deze beugel helpt niet alleen tegen snurken, maar ook tegen tanden knarsen!

SleepPro Sleep Tight Snurkbeugel

Deze speciale snurkbeugel heeft veel voordelen. 

Nelisel Anti Snurk Set

Deze set werkt voor zowel snurken als tanden knarsen

3 reacties op “De top 10 beste snurkbeugels om beter te slapen

  1. Lina schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

  2. Mia schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Sofia schreef:

    Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *