Beter slapen, Kennisbank, Slaapproblemen

Hoeveel uur slaap is nu goed?

Leestijd: 3 minuten

Het is een belangrijke vraag voor iedereen: Hoeveel uur slaap is nu echt goed? Als we hier antwoord op zouden hebben, konden we veel makkelijker plannen en waren we een stuk geruster over dit onderwerp. 

Slaap is namelijk essentieel voor een productieve dag. U heeft meer focus op een dag en een positievere houding. Door goed te slapen kunt u veel meer dingen aan, zoals prikkelingen en beter schakelen tussen gebeurtenissen op een dag. Slaap is zelfs zo essentieel voor uw lichaam, dat we dit een derde deel van ons leven doen!

Maar hoeveel slaap hebben we nu echt nodig om goed voor de dag te komen? Verschilt dit veel per persoon of per leeftijd? En hoe weet u nu precies hoeveel slaap u nodig heeft? Wij van Slaapt zochten het voor u uit. Lees snel verder! 

Hoeveel uur slaap heeft u nodig?

Het aantal uren slaap voor volwassenen ligt tussen de 6 en 9 uur slaap. Het gemiddelde aantal uren dat mensen per nacht slapen ligt op 7,5 uur. 

Wanneer u jong bent, heeft u meer slaap nodig. Dit komt omdat u op jonge leeftijd nog veel groeit, zowel fysiek als psychisch. Dit kost veel energie van het lichaam en dit verkrijgt het deels door te slapen. Naarmate u ouder wordt, heeft u minder slaap nodig. 

We hebben een tabel gemaakt waarin snel en duidelijk te zien is hoeveel uur slaap er per leeftijdscategorie nodig is. Dit zijn uiteraard gemiddelden en hoeft niet perse op uw slaapritme te slaan. Als u meer of minder nodig heeft en echt goed functioneert hierop, dan kan dit natuurlijk altijd. 

 

Leeftijd 

Aantal uren slaap

0 – 3 maanden 

14 tot 17 uur 

4 – 11 maanden 

12 tot 15 uur 

1 – 2 jaar 

11 tot 14 uur 

3 – 5 jaar 

10 tot 13 uur 

6 – 13 jaar 

9 tot 11 uur 

14 -17 jaar 

8 tot 10 uur 

18 – 64 jaar 

6 tot 9 uur 

65+ 

6 tot 8 uur 

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Hoeveel uur slaap heb ik nodig test

Om te testen hoeveel slaap u nodig heeft, bestaat er een soort test die u thuis bij het wakker worden of slapen gaan kunt doen. Deze test helpt om uw ideale slaapritme te vinden om elke avond goed te slapen. 

De test duurt tien dagen lang. In deze tien dagen houdt u uw slaapritme bij. Ga in het begin uit van een slaapritme van 7,5 uur. Dit is de gemiddelde tijd slaap. Test hoe u u voelt als u 7,5 uur slaapt. Zet bijvoorbeeld uw wekker om 7 uur en ga om half 12 slapen. Wordt u elke dag net iets voor de wekker wakker? Dan is 7,5 uur slaap precies goed voor u. Wordt u veel eerder wakker of bent u nog helemaal niet wakker na zeven keer snoozen? Vervroegd of verlaat dan de tijd waarop u gaat slapen of wakker wordt. Wanneer u een paar dagen achter elkaar net iets voor de wekker wakker wordt, heeft u uw ideale slaapritme gevonden. 

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

De verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken kan helpen om aan uw aangeschreven aantal uren te voldoen. Kunt u bijvoorbeeld niet goed slapen en komt u niet aan het aantal uur dat u moet slapen? Een verzwaringsdeken kan factoren wegnemen die u niet goed laten slapen. Denk hierbij aan stress, externe geluiden of bewegingen en nog veel andere factoren. Ontdek meer over de verzwaringsdeken van Slaapt.

Gerelateerde artikelen

3 reacties op “Hoeveel uur slaap is nu goed?

  1. Loïs schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

  2. Hannah schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Roos schreef:

    Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *