Kennisbank, Slaapproblemen

Te lang slapen

Leestijd: 3 minuten

Zoals veel mensen al wel weten is te kort slapen niet goed voor de gezondheid. Maar te veel slapen is ook zeker niet om aan te raden voor je gezondheid! U kunt van te veel slapen duf worden en wordt vaker moeier wakker dan wanneer u ging slapen. Wanneer u chronisch te veel slaapt is er een serieus probleem, met serieuze consequenties. 

Wij van Slaapt zochten het uit en behandelen oorzaken en gevolgen van te lang slapen hieronder. We bespreken ze hieronder.

Te lang slapen symptomen

Wanneer weet u dat u te lang slaapt? We hebben enkele signalen verzameld om u te helpen om te lang slapen te detecteren. 

 • (Spier)pijn. Het klinkt misschien raar, maar u krijgt weldegelijk last van (spier)pijnen door te lang in bed liggen, wanneer u te lang slaapt dus ook. 
 • Moe en wazig. U wordt van te lang slapen vaker moeier en waziger wakker dan wanneer u ging slapen. 
 • Geheugenverlies. Uit een onderzoek van Harvard University blijkt dat overmatig slapen je geheugen op een negatieve manier kan beïnvloeden. 

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Oorzaken te lang slapen

De oorzaken van te lang slapen kunnen ver uiteen liggen. Soms slaapt u wat langer dan andere dagen, omdat u zich bijvoorbeeld grieperig voelt of slecht geslapen heeft op voorgaande dagen. Een avond langer slapen is dan niet zo erg en tevens erg begrijpelijk. 

Het probleem ligt echter wanneer te lang slapen een vast ritueel in uw slaappatroon wordt. Er is dan iets mis. Uit een onderzoek is gebleken dat vooral zwaardere mensen meer slapen en u ook zwaarder wordt wanneer u langer slaapt. Waar dit precies aan ligt is nog onduidelijk, wel blijkt hieruit de vicieuze cirkel. 

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Te lang slapen slecht

Overal waar het woord ‘te’ voor staat is eigenlijk niet goed. Te weinig of te veel, u moet het allebei niet willen. Te lang slapen heeft als gevolg dat u duffer de dag doorbrengt en juist vermoeider wakker wordt dan wanneer u ging slapen. Te lang slapen op regelmatige basis is tevens schadelijk voor uw gezondheid.

Onderzoek te lang slapen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat te lang slapen slecht is voor de gezondheid. We hebben onderstaand de verschillende punten op genoemd die de uitkomst kunnen zijn voor de gezondheid ten gevolge van te lang slapen: 

 • Hart- en vaatziekten. De kans op een beroerte zou met 46% toenemen als u te lang slaapt. Ook zouden chronische ‘’langslapers’’ twee keer zoveel kans hebben op pijn in de borst en problemen met kans-slagaders in het hart. 
 • Diabetes. Uit een Canadees onderzoek is gebleken dat diabetes twee keer zo veel voorkomt onder mensen die langer slapen dan de aangeschreven 8 uur. 
 • Hoofdpijn. Door de schommelingen in de neurotransmitters kunt u last krijgen van hoofdpijn als u te lang slaapt. 
 • Overgewicht. Het is een wisselwerking tussen slapen en gewichtstoename. Mensen die te veel slapen zijn meestal zwaarder en wanneer u te veel slaapt wordt u zwaarder. De oorzaken zijn nog niet helemaal duidelijk hiervoor. 

Gerelateerde artikelen

6 reacties op “Te lang slapen

 1. Puck schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

 2. Lize schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 3. Rosa schreef:

  Bedankt voor het artikel.

 4. Amira schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

 5. Lily schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 6. Naomi schreef:

  Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *