Kennisbank, Verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken voor hooggevoelige mensen

Leestijd: 3 minuten

 

Slaapt is opgericht door hooggevoelige mensen en voor hooggevoelige mensen. Wij merkten zelf in ons leven dat we heel veel moeite hadden met in slaap komen. Om deze reden hebben wij lang naar een passende oplossing gezocht. Wij vonden deze, na een jarenlange zoektocht, in de verzwaringsdeken.

Na het vinden van de verzwaringsdeken hebben wij deze zelf ook laten ontwikkelen. Wij zijn samen met andere hooggevoelige mensen op zoek gegaan naar de perfecte verzwaringsdeken voor hooggevoelige personen. Deze konden wij niet vinden, dus hebben we deze zelf ontwikkeld. Het resultaat is de verzwaringsdeken van Slaapt. Deze gebruiken wij zelf ook en om die reden willen wij deze ook graag met u delen.

De ervaring van een verzwaringsdeken

Het liggen onder een verzwaringsdeken is, om het zacht uit te drukken, een hele ervaring. De zachte bamboe hoes zorgt ervoor dat het gewicht niet ook gelijk hard is, maar een zachte aanraking op het lichaam vormt.

Het eerste moment dat ik onder de verzwaringsdeken lag, voelde ik een warme sensatie in de vorm van een diepe druk over mijn hele lichaam. Ik voelde direct een overwelmend gevoel van rust en geborgenheid. Voor het eerst in jaren voelde ik, het moment dat ik onder de deken lag, de stress van mij afvallen en een rustige gloed over me heenkomen.

De alledaagse gedachten en zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon. De interne dialoog werd gestopt en maakte plaats voor warme en zachte emoties. Geen zorgen om wanneer ik in slaap zou vallen, ik lag en was in het moment met mijn eigen emoties.

Die nacht werd ik niet meer wakker en sliep ik als een roos tot mijn wekker ging. Ik werd uitgerust wakker met energie voor tien. Sindsdien kan en wil ik niet meer zonder.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een deken, maar dan weegt deze ongeveer 7 tot 9 kilo. Dit gewicht zorg voor een druk op het lichaam wat verschillende positieve effecten met zich meebrengt. Er zit een theorie achter dat diepe druk stimulatie heet.

Diepe druk stimulatie zorgt voor een evenredig verspreide druk over het gehele lichaam. Deze druk heeft een aantal mooie voordelen. Het verhoogt de productie van melatonine en serotonine. Dit is het slaaphormoon en het gelukshormoon. Deze hormonen dragen beiden bij aan het sneller in slaap komen.

De verzwaringsdeken komt met een bamboe hoes. Dit is een zachte en luxueuze hoes waardoor het gewicht van de deken niet te zwaar aan zal voelen. De hoes zorgt er ook voor dat de deken ventilerend is en ook in de zomer kan worden gebruikt.

Hoe werkt het?

Hoe werkt een verzwaringsdeken voor hooggevoelige mensen precies? Dit leggen wij ook uit in het filmpje hiernaast. De verzwaringsdeken is ongeveer 10% van het lichaamsgewicht en drukt zachtjes op uw lichaam. Door deze druk zult u een geborgen en veilig gevoel ervaren waardoor u sneller in slaap valt.
De angst en de spanning die u ervaart in bed zal worden verminderd door de verzwaringsdeken. Ook de angst van het niet kunnen slapen zal hierdoor een stuk minder worden. Wij bieden deze deken graag aan zodat u beter en lekkerder kunt slapen.

Hoe zwaar moet mijn deken zijn?

Wij raden het aan om de deken ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht te laten wegen. Wanneer u tussen twee gewichten in zit, raden wij het aan om voor de zwaardere variant te gaan. Niet al het gewicht valt op u. Een gedeelte van het gewicht valt naast u, hierdoor zult u niet het gehele gewicht voelen.

9 reacties op “De verzwaringsdeken voor hooggevoelige mensen

 1. Rhodé schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

 2. Lydia schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 3. Esma schreef:

  Bedankt voor het artikel.

 4. Margaretha schreef:

  Is de verzwaringsdeken speciaal gemaakt voor hooggevoelige mensen?

 5. Isa de Bruin schreef:

  Is deze verzwaringsdeken beter dan andere verzwaringsdekens? En waarom?

  1. Ralf schreef:

   Bij de verzwaringsdeken van Slaapt zit het gewicht vastgenaaid in de deken, hierdoor kan het niet verschuiven en ervaart u het volledige effect.

 6. Milou schreef:

  Ik ben sinds kort hooggevoelig getest. Ik slaap al jaren slecht. Zou een verzwaringsdeken iets voor mij kunnen zijn? Of moet ik het ergens anders zoeken? Ik ervaar veel stress tijdens het slapen. Hierdoor slaap ik niet snel in en heel licht heb ik het gevoel. Ik word vaak wakker ‘s nachts.

  1. Ralf schreef:

   De verzwaringsdeken kan hier inderdaad bij helpen. U kunt alle prijzen en producten op onze productpagina vinden: https://topnight.nl/c/verzwaringsdeken/.

 7. Roos de Groot schreef:

  Ik ben er achter gekomen dat ik HSP ben en vraag me af of een verzwaringsdeken iets voor mij is? Kunnen jullie mij meer gegevens sturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *