Beter slapen, Kennisbank

Slapen met een ventilator

Leestijd: 3 minuten

Slapen met een ventilator in uw slaapkamer kan een heuse dubio zijn. U wilt ‘s zomers lekker koel en met een windje slapen, terwijl sommige zeggen dat het slechte gevolgen heeft voor uw gezondheid. Het is misschien een moeilijke keuze om voor gezondheid te gaan, wanneer het zo warm in uw slaapkamer kan zijn.

Een ventilator in de slaapkamer

Een ventilator in de slaapkamer kan zorgen voor een lekker windje tijdens het slapen. Deze wind kan helpen om koeler te slapen of om überhaupt in slaap te komen met de hitte. Toch is slapen met een ventilator niet ideaal. Het nadeel is dat het slechts hete lucht sneller naar u toe blaast. Echt afkoelen kan daarom niet. 

Ook zijn er veel nadelen van de ventilator voor de gezondheid. We leggen ze in dit artikel uit. 

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Bent u ziek door het slapen met een ventilator?

Een ventilator circuleert stof en pollen. Zeker als u last heeft van hooikoorts, astma of allergieën is dit bijzonder slecht voor u. Let er daarom extra goed op, wanneer u last heeft van deze ziekten, dat u de ventilator niet gebruikt bij het slapen. 

Zorg ervoor dat uw kamer koel is voordat u gaat slapen. Zo hoeft u geen ventilator te gebruiken en slaapt u toch comfortabel. 

Uw kamer koel houden doet u door bijvoorbeeld de gordijnen dicht te houden en een raampje open te zetten. 

Nog meer redenen waarom slapen met een ventilator niet goed is

Er zijn naast het verspreiden van stof en pollen nog veel redenen waarom slapen met een ventilator niet goed voor u is. 

  • Een ventilator droogt uw huid uit;
  • een ventilator kan je ogen uitdrogen;
  • een ventilator zorgt voor verkoudheid;
  • een ventilator kan zorgen voor spierpijn en kramp;
  •  een ventilator is slecht voor het milieu.

Is slapen met een ventilator aan gevaarlijk?

Slapen met een ventilator kan dus op zo’n manier gevaarlijk zijn dat u er klachten van kan krijgen. U kunt allergieën (allergie voor stof of pollen) of last van astma krijgen doordat deze door de lucht naar u toe vliegen door een ventilator. Ook kunt u bijvoorbeeld een droge huid of ogen krijgen. 

Een ventilator bevordert dus niet echt de algehele gezondheid. Het helpt misschien even om in slaap te komen, maar heeft meer nadelen dan voordelen voor uw gezondheid.

Alternatief voor de ventilator

Het is dus beter als u geen ventilator gebruikt tijdens het slapen. Echter zijn alternatieven moeilijk te vinden voor ventilatoren. Airconditionings bevorderen de gezondheid namelijk ook niet zoals we het willen zien en veel andere opties zijn er niet. Maar, we hebben een geschikte vervanger gevonden: de verdampingskoeler. 

De verdampingskoeler of adiabatische luchtkoeler. Het biedt tal van voordelen: het zuigt de lucht van de kamer op volgens hetzelfde principe als de verbeterde ventilator. Hierna gaat de lucht door een vochtige wisselaar en komt verfrist weer uit het toestel. Zo heeft u koele, stof- en pollenvrije lucht!

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Eén reactie op “Slapen met een ventilator

  1. Mila schreef:

    Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *