Kennisbank, Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken volwassenen

Leestijd: 6 minuten

Net als iedere andere Nederlander heeft u zo nu en dan nachten dat u moeilijk in slaap komt. In dat soort nachten ligt u constant te draaien in de hoop de slaap te vatten. Dit gebeurt vaak pas na lange tijd en soms zelfs helemaal niet. Een keer een nachtje slecht slapen is geen probleem. Het wordt echter wel vervelend wanneer u hier geregeld last van heeft. Geldt dit ook voor u? Dan biedt een verzwaringsdeken volwassenen mogelijk uitkomst. Wij vertellen u hieronder alles wat u moet weten over deze verzwaringsdeken.

De voordelen van een verzwaringsdeken volwassenen?

Heeft u uw hele leven eigenlijk onder een gewone deken geslapen? Dan bent u mogelijk niet bekend met een verzwaringsdeken volwassenen. Toch slapen steeds meer Nederlanders onder onze deken. Dit komt doordat een verzwaringsdeken de nodige voordelen heeft. Zo valt u onder een verzwaringsdeken volwassenen bijvoorbeeld een stuk eerder in slaap dan onder een gewone deken. Wordt u ’s nachts vaak wakker? Dan heeft een verzwaringsdeken ook nut. Dankzij deze deken slaapt u dieper, waardoor u niet langer wakker wordt van het minste of geringste geluid. Al met al is uw nachtrust een stuk beter met een verzwaringsdeken volwassenen. Hierdoor staat u vaker met frisse moed en vol energie op om aan de nieuwe dag te beginnen.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaringsdeken is bekend van...

Meer druk op het lichaam met een verzwaringsdeken

De voordelen van een verzwaringsdeken volwassenen komen niet uit het niets. Nee, de deken is namelijk voorzien van een speciale vulling. Dit zorgt voor extra gewicht. Wanneer u onder een verzwaringsdeken ligt, voelt u dat er meer gewicht op uw lichaam rust dan bij een gewone deken. Niet iedereen ervaart dit als prettig, maar voor sommige mensen werkt dit juist heel erg goed. Bij deze mensen zorgt een verzwaringsdeken volwassenen ervoor dat het zenuwstelsel beïnvloed wordt. Dit gebeurt op een rustgevende manier, waardoor u veel profijt heeft van een verzwaringsdeken.

Door het extra gewicht van een verzwaringsdeken signaleren uw zenuwen dat uw lichaam onder druk staat. Hierdoor reageert het lichaam minder alert, wat er bijvoorbeeld voor zorgt dat u niet wakker schrikt van omgevingsgeluid of een beweging van uw partner. Een verzwaringsdeken voor volwassenen geeft u de mogelijkheid om volledig te ontspannen wanneer u slaapt. Ook wordt u kalmer, wat ervoor zorgt dat u zich de volgende dag een stuk frisser en beter uitgeslapen voelt.

Verschil met een gewone deken

Legt u een verzwaringsdeken volwassenen naast een gewone deken? Dan ziet u op het eerste gezicht weinig tot geen verschillen. De dekens hebben mogelijk dezelfde afmetingen en kunnen ook dezelfde kleur hebben. Ook de stiksels van de twee dekens zijn soms niet van elkaar te onderscheiden. Net als veel gewone dekens worden verzwaringsdeken ook verdeeld in verschillende vakjes. Het verschil tussen de dekens zit niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant. Zo bevat een verzwaringsdeken volwassenen een speciale vulling. Dankzij deze vulling is een verzwaringsdeken een stuk zwaarder dan een gewone deken. Door de dekens op te pakken voelt u direct wat de verzwaringsdeken en wat de gewone deken is.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Voor wie is een verzwaringsdeken volwassenen?

In principe kunnen alle volwassenen onder een verzwaringsdeken volwassenen slapen. Heeft u moeite met het in slaap komen? Of wordt u ’s nachts regelmatig wakker? Dan is een verzwaringsdeken volwassenen geschikt voor u. Ook wanneer u leidt aan stress of regelmatig angstig bent zorgt een verzwaringsdeken voor een goede nachtrust.

Tot slot kan een verzwaringsdeken volwassenen ook helpen bij mensen die te maken hebben met autisme of ADHD. Denk nu niet direct dat deze deken enkel effect heeft op mensen met de genoemde problemen. Ook wanneer u geen problemen heeft kan een verzwaringsdeken uw nachtrust bevorderen.

Wat kost een verzwaringsdeken volwassenen?

Een verzwaringsdeken volwassenen kan door iedereen gebruikt worden. Wilt u er eentje kopen? Dan doet u er goed aan eerst na te gaan de effecten van de deken op uw lichaam zijn. De aanschaf van een verzwaringsdeken volwassenen brengt namelijk kosten met zich mee. U moet echter weten dat er soms behoorlijk wat verschil in de prijs van de deken zit. Vergelijken loont dus, zeker omdat u geen vergoeding krijgt van bijvoorbeeld uw zorgverzekeraar om een verzwaringsdeken aan te schaffen.

Doordat u zelf voor de kosten opdraait, kijkt u kritisch naar de prijs van een verzwaringsdeken volwassenen. Dit is natuurlijk een goede zaak. Indien u niet eerder een verzwaringsdeken gebruikt heeft, probeert u mogelijk eerst een goedkope. Bedenk u echter wel dat de effecten van een goedkope verzwaringsdeken volwassenen niet altijd even goed zijn. Bovendien moet u deze verzwaringsdeken mogelijk eerder vervangen dan een duurdere variant. Kies dus niet direct voor de goedkoopste verzwaringsdeken volwassenen, maar vergelijk de dekens eerst goed met elkaar.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

10 reacties op “Verzwaringsdeken volwassenen

 1. Jan-Willem schreef:

  Ik ben op zoek naar een verzwaringsdeken voor volwassenen, ik ben ongeveer 1.72 en weeg 82 kg. Kun u mij vertellen welk formaat en gewicht u voor mij zou aanraden? En van welk materiaal is uw verzwaringsdeken gemaakt?

  1. Ralf schreef:

   Ik raad aan om een verzwaringsdeken van 10-15% van uw lichaamsgewicht te kopen. In uw geval raad ik dus aan om voor de verzwaringsdeken van 9 kg te gaan. 🙂

   U kunt alle prijzen en producten op onze productpagina vinden: https://topnight.nl/c/verzwaringsdeken/.

 2. Sara schreef:

  Hebben jullie naast de verzwaringsdeken voor volwassenen ook één voor kinderen?

  1. Ralf schreef:

   U kunt alle prijzen en producten op onze productpagina vinden: https://topnight.nl/c/verzwaringsdeken/.

 3. Feline schreef:

  Waar kan ik jullie verzwaringsdeken vinden?

  1. Ralf schreef:

   Hi Feline, dat kan op onze productpagina https://topnight.nl/c/verzwaringsdeken/.

 4. Kirsten schreef:

  De verzwaringsdeken voor volwassenen, hoe zwaar moet deze zijn? Ik ben ook op zoek naar een verzwaringsdeken maar twijfel een beetje tussen de twee gewichten.

 5. Marjolein schreef:

  Is de verzwaringsdeken ook geschikt voor mijn zoon van 13?

 6. Marly schreef:

  Ik ben zelf 82 kg en twijfel tussen de 7 kg verzwaringsdeken en de 9 kg. Welke zou ik het beste kunnen nemen?

 7. Annie schreef:

  Fijn artikel, bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *