Kennisbank, Verzwaringsdeken

Vergoeding verzwaringsdeken

Leestijd: 6 minuten

Schaft u een verzwaringsdeken aan voor uw kind? Of koopt u een verzwaringsdeken voor uzelf? Dan doet u dit waarschijnlijk omdat uw kind of uzelf moeite heeft met slapen. Een verzwaringsdeken kan uw nachtrust verbeteren. Omdat dit het geval is, denkt u mogelijk dat een vergoeding verzwaringsdeken tot de mogelijkheden behoort. Het is niet gek dat u zoekt naar een vergoeding verzwaringsdeken, want u maakt kosten door een deken aan te schaffen. Om u van de benodigde informatie te voorzien, gaan we in op de vergoeding verzwaringsdeken.

Krijgt u een vergoeding voor de verzwaringsdeken?

Op dit moment wordt er in Nederland niet gewerkt met een vergoeding verzwaringsdeken. U kunt bij verschillende instanties aankloppen, maar zij zullen u telkens nul op het rekest geven. Dit betekent dat u zelf voor de aanschaf van een verzwaringsdeken. Nu bent u vast benieuwd wat de kosten voor een deken zijn. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, want de prijzen van een verzwaringsdeken verschillen behoorlijk van elkaar.

Er zijn vandaag de dag goedkope verzwaringsdekens te koop. U komt vast ook de nodige dekens tegen die aanzienlijk duurder zijn. Aangezien u geen vergoeding verzwaringsdeken krijgt, neigt u mogelijk naar de goedkoopste deken. Dit is logisch, maar verstandig is dit niet echt. Waarom niet? Omdat een goedkope verzwaringsdeken doorgaans minder goed is dan een duurder exemplaar. Zo zit er vaak verschil in de kwaliteit van de deken. Een goedkope verzwaringsdeken moet u mogelijk eerder vervangen dan een duurdere variant. Op de lange termijn kunt u met een dure verzwaringsdeken goedkoper uit zijn.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaringsdeken is bekend van...

Vergoeding verzwaringsdeken via zorgverzekering

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars in Nederland die hulpmiddelen met betrekking tot het slapen vergoeden. Zo vergoedt menig verzekeraar tegenwoordig verschillende slaapmiddelen. Ook behoren behandelingen bij speciale therapeuten steeds vaker tot het pakket van een zorgverzekeraar. Toch behoort een vergoeding verzwaringsdeken nog niet tot de mogelijkheden.

De positieve effecten van de deken worden onderstreept door verschillende partijen. Zo zijn er genoeg mensen die voordeel hebben van de deken. Daarom vraagt u zich mogelijk af waarom een vergoeding verzwaringsdeken niet mogelijk is via bijvoorbeeld uw zorgverzekering. Er is weliswaar onderzoek naar gedaan, maar de deken moet nog door de keuring. Zodra de deken goedgekeurd wordt, is het pas mogelijk een vergoeding verzwaringsdeken te krijgen. Het behoort dus zeker tot de mogelijkheden dat u in de toekomst alsnog een vergoeding verzwaringsdeken krijgt via uw zorgverzekering.

Verschil met een gewone deken

Heeft een verzwaringsdeken eigenlijk wel effect? Omdat er geen vergoeding verzwaringsdeken mogelijk is, vragen veel mensen zich dit af. Logisch, want het is zonde om voor iets te betalen waarvan u de werking niet weet. Denk echter niet dat het verschil tussen een verzwaringsdeken en een gewone deken te verwaarlozen valt. Nee, want dat is een misvatting. Qua uiterlijk lijken de twee dekens inderdaad op elkaar, maar de inhoud verschilt. Zo heeft een verzwaringsdeken een speciale vulling, waardoor deze zwaarder is dan een gewone deken.

Bij een verzwaringsdeken is het gewicht verdeeld over verschillende vakken, waardoor de druk gelijkmatig over de deken verdeeld wordt. Een verzwaringsdeken is dus ingedeeld in vakjes, maar een gewone deken heeft ook regelmatig van deze vakjes. Twijfelt u of het een gewone deken of een verzwaringsdeken betreft? Til de deken dan gewoon eens op. Door het extra gewicht weet u direct of u al dan niet te maken heeft met een verzwaringsdeken.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Waarom een verzwaringsdeken?

Aangezien een vergoeding verzwaringsdeken niet tot de mogelijkheden behoort, schuift u de aanschaf mogelijk op de lange baan. Dit kan, want misschien is er over een paar jaar wel een vergoeding verzwaringsdeken beschikbaar. Het is echter niet verstandig om de aankoop van dit hulpmiddel uit te stellen. U kijkt immers niet voor niets naar de mogelijkheid om er eentje aan te schaffen. Waarschijnlijk is er sprake van een slaapprobleem.

Wanneer u moeite heeft met slapen, is een verzwaringsdeken een welkom hulpmiddel. Deze deken bevordert uw nachtrust namelijk. Zo zorgt een verzwaringsdeken ervoor dat u sneller in slaap valt dan onder een gewone deken. Dit komt door het extra gewicht, dat bij veel mensen een ontspannende werking heeft op het lichaam. Daarnaast zorgt een verzwaringsdeken dat u ’s nachts minder snel wakker wordt. U slaapt namelijk een stuk dieper dankzij deze deken. Dit betekent automatisch ook dat de kwaliteit van uw nachtrust omhooggaat. U ontwaakt de volgende dag vol energie en heeft minder snel het gevoel dat u vermoeid bent. Ook voor mensen met angst of stress is een verzwaringsdeken vaak nuttig. Kortom: een verzwaringsdeken is zelfs zonder vergoeding verzwaringsdeken de moeite waard.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

3 reacties op “Vergoeding verzwaringsdeken

 1. Earn Online schreef:

  I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway stay up the nice quality writing, it’s rare to peer a great weblog like this one today.

 2. Felicia de groot schreef:

  Jammer dat er nog geen vergoeding voor de verzwaringsdeken is, fijn artikel. Veel aan gehad. Bedankt!

  1. Ralf schreef:

   Fijn dat u het een leuk artikel vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *