Kennisbank, Verzwaringsdeken

Voor wie is de zwaartedeken?

Leestijd: 5 minuten

De zeven lagen van onze zwaartedeken brengen een aantal voordelen met zich mee. Een groot verschil met verzwaringsdekens die bestaan uit vijf lagen, is dat het gewicht van onze deken is vastgenaaid. Een van de grootse problemen bij de meeste verzwaringsdekens is dat het gewicht binnen de deken kan verschuiven. Omdat het gewicht kan verschuiven, kan dit ook naast u vallen. Als dit gebeurt kan de deken niet meer het gewenste effect op u uitoefenen. Doordat bij onze zwaartedeken het gewicht zit vastgenaaid, verschuift het niet. Op deze manier kunt u optimaal gebruik maken van onze deken, waardoor u een betere nachtrust ervaart en met een uitgerust gevoel de dag kan beginnen. Ook zorgen de glazen parels ervoor dat onze zwaartedeken tot wel 60% dunner is dan andere verzwaringsdekens.

Daarnaast is onze deken, ondanks dat deze zwaarder is dan een normaal dekbed, ventilerend en geeft het voldoende koeling in de zomer. De zwaartedeken zorgt echter ook in de winter voor voldoende warmte. Tevens is het polyester dat wij gebruiken milieuvriendelijk en het katoen 100% natuurlijk.

Iedere dag een goede nachtrust, het is ontzettend belangrijk, maar iets wat lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Het kan zelfs een strijd zijn; in slaap komen. Of in slaap blijven. Niet iedereen valt binnen een half uur in slaap en wordt welgeteld acht uur later weer wakker door zijn of haar wekker. Sommigen komen én niet snel in slaap én slapen vervolgens heel licht of worden vaak voor de wekker wakker.

Slaapproblemen

Deze zogenaamde slaapproblemen komen veel voor, maar gelukkig is er wat aan te doen. Soms is het lastig om over mentale problemen, zoals stress, heen te komen. In dat geval kunt u het ook zoeken bij het slaapcomfort. De zwaartedeken is zo’n type comfort die mensen met slaapproblemen kan stimuleren bij het hebben van die goede, extreem belangrijke nachtrust.

De deken helpt namelijk bij het snel in slaap vallen en stimuleert een diepe nachtrust. Beiden belangrijke factoren om de volgende dag weer met de volle energie te beginnen. Dit komt onder andere, doordat de deken drie tot zes keer zwaarder weegt dan een gemiddeld dekbed. Dat geeft een aangenaam gevoel, waardoor u meer tot rust komt en des te sneller, maar dus ook dieper in slaap valt.

Voordelen zwaartedeken

Zacht en luchtig zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor de zwaartedeken. Afgestemd op ieder seizoen. Dus ’s winters niet te koud, maar ’s zomers ook zeker niet te warm, waardoor u snel in slaap valt en niet snel weer wakker wordt. Onder de streep zorgt de deken dus ook voor een fitter mens die fluitend de dag door loopt. Zowel mannen als vrouwen kunnen baat hebben bij de zwaartedeken. Net zoals dat zowel mannen als vrouwen last kunnen hebben van slaapproblemen. Het is een groot, misschien zelfs wel onderschat probleem onder de bevolking.

Mannen en vrouwen met slaapproblemen zijn vaak overprikkeld en ervaren veel stress dat gepaard kan gaan met nachtenlang piekeren. Doordat de zwaartedeken aanvoelt als een stevige knuffel, kan men zich hier overheen zetten. De deken zorgt voor een gevoel van rust. Dat gevoel van rust leidt tot sneller en dieper slapen, meer energie, een betere gezondheid en een heel goed humeur!

Slaap sneller, beter en dieper met de zwaartedeken van Slaapt

Onze Slaapt zwaartedeken is ontwikkeld met als doel om mensen in Nederland en België een betere nachtrust te geven. Wij willen ervoor zorgen dat u niet alleen sneller in slaapt valt, maar dat u ook dieper kunt slapen. Hierdoor ervaart u een betere nachtrust en kunt u met veel energie de dag beginnen.
De zwaartedeken zorgt voor een zachte druk over het hele lichaam, waardoor de deken voelt als het krijgen van een stevige knuffel. Dit komt omdat de deken drie tot zes keer zwaarder is dan een normaal deken. Door het extra gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en blijft u de gehele nacht in een diepe slaap.

Diepe druk stimulatie

Bij onze zwaartedeken wordt er gebruik gemaakt van diepe druk stimulatie, een medische kalmeringstechniek. Doordat de zwaartedeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, zorgt dit voor een positief en rustgevend effect wanneer u in slaap probeert te komen. Door de diepe druk stimulatie ontstaat er een verhoogde productie van melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon). Ook zorgt de zwaartedeken voor het verlagen van de productie van cortisol (stresshormoon). Dit heeft als gevolg dat u sneller in slaap valt en ook dieper slaapt.

Hoe zit onze Slaapt zwaartedeken in elkaar?

Onze zwaartedeken bestaat uit zeven verschillende lagen, gemaakt van verschillende materialen. Hierdoor is onze deken tegelijkertijd luchtig en zwaar.
• De eerste en zevende lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
• De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
• De lagen daarbinnen, de derde en vijfde laag, bestaan uit een zachte vulling van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
• De vierde en middelste laag is de vulling van de vakjes, bestaande uit glazen parels.

Door de verschillende lagen werkt onze zwaartedeken ventilerend en is deze koel genoeg om tijdens warme zomeravonden te gebruiken. De zwaartedeken kan echter ieder seizoen worden gebruikt, want ook tijdens de winter zorgt onze deken voor voldoende warmte.

Zwaartedeken volwassenen

Heeft u moeite met in slaap vallen? Of wordt u ’s nachts regelmatig wakker? Dan is de zwaartedeken volwassenen geschikt voor u. Dankzij deze deken valt u niet alleen sneller in slaap, maar u slaapt gedurende de nacht ook nog eens dieper. Uw nachtrust is hierdoor een stuk beter, waardoor u met frisse moed aan een nieuwe dag kan beginnen.

Voor wie is onze zwaartedeken?

Wij raden bij het kopen van een zwaartedeken aan om te kiezen voor een deken die ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht weegt. Onze zwaartedekens zijn beschikbaar is 7 kilo en in 9 kilo. De dekens van 7 kilo raden wij aan voor personen tussen de 55 en 70 kilo. Wanneer u tussen de 75 en 95 kilo weegt raden wij de 9 kilo zwaartedeken aan.
In principe kunnen alle volwassen onder een zwaartedeken slapen. Niet alleen wanneer u moeite heeft met in slaap komen. Ook wanneer u last heeft van stress of als u angstig bent, zorgt de zwaartedeken voor een goede nachtrust. Daarnaast kan een zwaartedeken volwassenen helpen wanneer u te maken heeft met autisme of ADHD. Toch kan ook de zwaartedeken uw nachtrust bevorderen, als u geen van de bovengenoemde problemen heeft.

Hoe werkt onze zwaartedeken?

Wanneer u een zwaartedeken volwassen naast een normaal dekbed legt, dan ziet u op het eerste gezicht waarschijnlijk weinig verschil. Het verschil tussen een zwaartedeken en een normaal deken zit dan ook vooral aan de binnenkant. Onze zwaartedeken is voorzien van een speciale vulling. Dit zorgt voor extra gewicht, waardoor de deken over u heen aanvoelt als het krijgen van een stevige knuffel.

Doordat de zwaartedeken meer weegt wordt uw zenuwstelsel beïnvloed. Uw zenuwen komen onder druk te staan. Hierdoor reageert uw lichaam minder alert, waardoor u bijvoorbeeld niet wakker schrikt van een omgevingsgeluid.

 

Waarom de zwaartedeken van Slaapt?

Ons doel is om ervoor te zorgen dat u met de zwaartedeken een betere nachtrust krijgt. Onze deken is zo ontwikkeld dat deze 60% dunner is dan andere zwaartedekens. Het voordeel van onze zwaartedeken is dat deze ventilerend werkt. Hierdoor is de deken geschikt voor in de koude wintermaanden, maar ook voor in de warme zomermaanden.

Tevens zorgt onze zwaartedeken voor een betere nachtrust, omdat de deken helpt bij het verlagen van de productie van het stresshormoon (cortisol). Ook helpt de deken bij een verhoogde productie van het gelukshormoon (serotonine) en het slaaphormoon (melatonine).

Zwaartedeken 7 laags

Bijna iedere Nederlander slaapt ’s nachts onder een deken. In de zomermaanden veelal alleen onder een overtrek, in de winter voornamelijk onder een dekbed. Naast een dekbed heeft u ook de mogelijkheid om voor een zwaartedeken te kiezen. Onze deken lijkt veel op een normaal dekbed. Er zijn echter wel een aantal verschillen. Een zwaartedeken verschilt voornamelijk van een normaal dekbed vanwege de vulling. Niet alleen zit er aanzienlijk meer vulling in onze zwaartedeken, maar ook wordt er een andere vulling gebruikt. Een normaal dekbed wordt doorgaans gevuld met dons, veren of synthetisch materiaal. Daarbij weegt een zwaartedeken meer dan een normaal dekbed. Hierdoor voelt het, wanneer u onder onze deken ligt, aan als het krijgen van een stevige knuffel.

 

Met onze zwaartedeken slaapt u niet alleen sneller, maar ook dieper. Dit heeft als resultaat een betere nachtrust en een uitgerust gevoel in de ochtend. Het gewicht van onze zwaartedeken is drie tot zes keer hoger dan een gemiddeld dekbed.

Dit komt onder andere doordat onze deken uit zeven lagen bestaat, gemaakt van verschillende materialen. Na langdurig testen met verschillende constructies, zowel 5 laags, als 7 laags, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de deken met zeven lagen het beste werkt.

2 reacties op “Voor wie is de zwaartedeken?

  1. Kenza schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  2. Jazz schreef:

    Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *