Beter slapen, Kennisbank

Slapen en afvallen: hoe werkt dat?

Leestijd: 4 minuten

Wilt u afvallen? Dan bent u waarschijnlijk al heel wat verschillende methodes tegen gekomen waar u gewicht mee kunt verliezen. Er zijn een aantal zaken waarbij u niet zoveel hoeft te doen om af te vallen, en daar is slapen er één van. Wist u dat u ook tijdens uw slaap calorieën verbrandt? 

Het is dus zeker mogelijk om af te vallen terwijl u slaapt. Het is wel belangrijk om hierbij te blijven bewegen. Hoe beter u beweegt, hoe sneller uw metabolisme op gang komt en hoe meer calorieën er (ook ‘s nachts) worden verbrandt. Meer weten over slapen en afvallen? Hier vindt u alle informatie.

Het belang van een goede nachtrust

Het is al langer bekend dat een goede nachtrust essentieel is voor onze gezondheid. Slecht slapen zorgt er niet alleen voor dat ons humeur achteruit gaat, maar ook dat we ons moe voelen, minder concentratie hebben en ook een stuk minder productief zijn. Het is dan ook van groot belang om genoeg nachtrust te krijgen, zodat we overdag voldoende energie hebben. 

Natuurlijk komt het wel eens voor dat u een nacht slecht slaapt: maar wist u dat dit ook grote gevolgen kan hebben voor uw fysieke gesteldheid? Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de relatie tussen slapen en afvallen.

Slecht slapen en afvallen, hoe werkt dat precies? Wanneer u slecht slaapt heeft dat, zoals u heeft gelezen, mogelijk grote gevolgen voor uw lichaam. 

Een van de gevolgen van slecht slapen is dat u overdag waarschijnlijk meer zin heeft in koolhydraatrijk eten. Uiteindelijk zorgt slecht slapen er onder andere voor dat u sneller aankomt in gewicht. Afvallen gaat dus minder snel en goed wanneer u slecht slaapt.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Zo bevordert u het gewichtsverlies

Hoe kunt u het afvallen tijdens het slapen bevorderen? Daar zijn een aantal tips voor. De belangrijkste tip is uiteraard zorgen dat u genoeg slaap krijgt. Hoe meer slaap, hoe meer u het gevoel van verzadiging ervaart: zo blijft u overdag dus sneller van eten af. 

Om extra goed te kunnen slapen, kan het slim zijn om een verzwaringsdeken aan te schaffen. Door het deken voelt u een constante druk op het lichaam. Hierdoor voelt u zich rustig en geborgen: dit zorgt vervolgens weer voor ontspanning en een betere nachtrust.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Andere tips voor ‘s nachts afvallen

Er zijn ook nog een aantal andere tips waarmee u het afvallen tijdens het slapen nog meer kunt bevorderen. zo het slim om zo min mogelijk te eten voor het slapengaan. Wilt u wel iets eten? Dan kan het slim zijn om voor een proteïneshake te gaan: hierdoor worden er meer calorieën verbrandt. Ook overdag sporten is slim: hierdoor komt uw metabolisme ook in de avond beter op gang.

Vet verbranden tijdens uw slaap kan ook op andere manieren. Zo is het aan te raden om overdag veel water en thee te drinken. Deze dranken zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller uit uw lichaam verdwijnen. Daarnaast is het algemeen bekend dat stress slecht is voor de lijn: het is dan ook een aanrader om dagelijks met een ontspannen gevoel naar bed te gaan. Zorg er daarnaast ook voor dat uw slaapkamer niet te warm is: in een koudere slaapkamer moet uw lichaam harder werken om warm te blijven en tijdens dit proces worden veel calorieën verbrandt.

 

Slapend afvallen? Het kan!

Het is dus heel goed mogelijk om af te vallen terwijl u slaapt. Sterker nog: het is wetenschappelijk bewezen dat u tijdens uw slaap calorieën verbrandt. 

Met de bovenstaande tips kunt u proberen de resultaten nog beter te maken. Op deze manier weet u zeker dat het de moeite waard is om op tijd naar bed te gaan en om te zorgen voor een goede nachtrust. Of u nu een kopje kalmerende kamille thee neemt of een verzwaringsdeken aanschaft: er zijn allemaal manieren om te ontspannen voor het slapengaan.

Afvallen kost nu nog minder moeite

Slapen en afvallen is een goede combinatie. Slapen is vooral een hele makkelijke manier van afvallen: u hoeft er vrij weinig moeite voor te doen. Wanneer u graag uw slaapkwaliteit wilt verbeteren en daardoor ook meer vet wilt verbranden, is het slim om te kijken naar de tips waarmee dit kan. Op deze manier weet u niet alleen dat u veel beter zult slapen, maar ook dat u nog meer calorieën verbrandt: hiermee slaat u twee vliegen in één klap. Slecht slapen staat in directe verbinding met heel wat lichamelijke klachten. Goed slapen is niet alleen voor afvallen een groot voordeel.

3 reacties op “Slapen en afvallen: hoe werkt dat?

  1. Pleun schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

  2. Noortje schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Janne schreef:

    Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *