Kennisbank, Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken België

Leestijd: 6 minuten

Bent u op zoek naar een verzwaringsdeken in België? Wij helpen u graag verder. Wij zijn een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verkopen van verzwaringsdekens in België. Wij verkopen de verzwaringsdeken voor iedereen die om verschillende redenen moeite hebben met slaap vatten. Heeft u regelmatig last van het niet in slaap kunnen komen? Bekijk onze verzwaringsdeken dan hier.

Waarom een verzwaringsdeken België?

Wanneer u nog niet eerder gehoord heeft van een verzwaringsdeken België, ziet u mogelijk niet in waarom u er eentje zou kopen. Toch is dit wel degelijk zinvol. Van onze klanten krijgen wij vaak terug dat de verzwaringsdeken erg heeft geholpen bij het goed in slaap kunnen komen.

Een verzwaringsdeken is echter niet alleen geschikt voor mensen met slaapproblemen of een slaapstoornis. Ook mensen die lijden aan een aandoening kunnen namelijk baat hebben bij een verzwaringsdeken België. Zo heeft de deken ook vaak een positief effect op mensen met ADHD, het syndroom van Down en het Asperger-syndroom. Lijdt u aan stress? Of bent u snel angstig? Ook dan kan een verzwaringsdeken België ervoor zorgen dat u hier aanzienlijk minder last van heeft. Een verzwaringsdeken België bevordert ook de nachtrust van mensen met een burn-out, anorexia en boulimia.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaringsdeken België is bekend van...

De werking van een verzwaringsdeken België

Een verzwaringsdeken België weegt aanzienlijk meer dan een gewone deken. Hoe dit komt? Doordat er gebruikgemaakt wordt van een speciale vulling. Zo wordt een verzwaringsdeken vaak gevuld met zand, grind of rubbergranulaatkorrels. Dit weegt aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld dons of synthetische vulling. Door het extra gewicht oefent een verzwaringsdeken België druk uit op uw lichaam wanneer u eronder ligt.

Nu denkt u mogelijk dat de extra druk op uw lichaam niet bepaald prettig is. Sommige mensen ervaren dit inderdaad als onprettig. Er zijn echter ook genoeg mensen die deze extra druk juist heerlijk vinden. Het gewicht van de deken zorgt ervoor dat uw zenuwstelsel waarneemt dat uw lichaam onder druk staat. Hierdoor gaat de alertheid omlaag. Schrikt u doorgaans vaak wakker van het minste of geringste geluid tijdens uw slaap? Dan is dit met een verzwaringsdeken België niet langer het geval.

Naast de verlaagde alertheid geeft een verzwaringsdeken ook een gevoel van veiligheid. De deken vormt zich namelijk goed om uw lichaam heen door het extra gewicht dat erin zit. Voor veel mensen voelt dit alsof zij een stevige knuffel van iemand krijgen. Hierdoor lijkt het alsof zijn zich in een vertrouwde omgeving bevinden en dat is bevorderlijk voor de nachtrust.

De voordelen van een verzwaringsdeken in België op een rijtje

U weet nu waarom u een verzwaringsdeken België moet kopen en wat de werking ervan is. Ook haalden we al een aantal voordelen van een verzwaringsdeken aan. Er zijn echter nog meer voordelen. De voordelen die we nog niet behandeld hebben, zetten we hier kort op een rijtje.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken België en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken België. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken België gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Het ideale gewicht van een verzwaringsdeken

Het verschil in gewicht tussen een gewone en verzwaringsdeken België zit hem in de vulling. De vulling in een verzwaringsdeken weegt namelijk meer. Het is echter niet zo dat iedere verzwaringsdeken België evenveel weegt. Nee, want er zit wel degelijk verschil tussen de dekens. Dit maakt het lastig om te bepalen wat de beste verzwaringsdeken België voor u is. U wilt immers niet onder een te lichte, maar ook niet onder een te zware deken liggen. Indien u niet eerder onder een verzwaringsdeken geslapen heeft, weet u waarschijnlijk niet wat in uw geval de beste keuze is.

Toch is er een hulpmiddel om de beste verzwaringsdeken België te vinden. Hiervoor moet u naar uw eigen lichaamsgewicht kijken. Indien u een lichte verzwaringsdeken België zoekt, kiest u voor een deken van ongeveer 10 procent van uw lichaamsgewicht. Slaapt u liever onder een zware deken? Kies dan voor een verzwaringsdeken België die meer weegt. Het is echter niet verstandig om voor een deken te kiezen die meer dan 25 procent van uw lichaamsgewicht weegt. Een (te) zware verzwaringsdeken kan er namelijk voor zorgen dat u alsnog niet goed uitrust wanneer u slaapt.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken België is een relatief nieuw concept binnen België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken België van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken België imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken België bestaat uit 7 lagen een maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De zwaartekracht deken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De zwaartekracht deken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een zwaartekracht deken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken België van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken België, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

4 reacties op “Verzwaringsdeken België

 1. Jess schreef:

  Bedankt voor het artikel.

 2. Ella schreef:

  Is het waar dat de verzwaringsdeken nieuw is in België? En kan ik hem ook op jullie webwinkel kopen?

 3. Miranda Opstal schreef:

  Ik ben woonachtend in België en heb via deze website een verzwaringsdeken besteld, ik ben benieuwd! Zal zeker mijn ervaring delen. 🙂

  1. Ralf schreef:

   Ik ben ook benieuwd!! Veel goede nachten gewenst! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *