Kennisbank, Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken in de zomer

Leestijd: 3 minuten

Ben je enthousiast over onze verzwaringsdeken, maar ben je bang dat een verzwaringsdeken te warm is? Door het gewicht en de benaming ‘deken’ denken veel mensen dat een verzwaringsdeken te warm is.

Verzwaringsdeken dunner dan dekbed

Hoewel de verzwaringsdeken een stuk zwaarder is dan een normaal dekbed, is deze niet dikker. Onze verzwaringsdeken is zelfs een stuk dunner dan de meeste dekbedden.

Vulling van verzwaringsdeken

Om onze dekens zwaar te maken zijn deze gevuld met glazen parels. In tegenstelling tot de vulling van een normaal dekbed houden deze parels geen warmte vast. Hierdoor is een verzwaringsdeken niet te warm. Een verzwaringsdeken kan je dus in combinatie met een bamboe (zomer) hoes ook goed in de zomer gebruiken. 

Lees meer over het gebruik van een verzwaringsdeken.

De warmte regelen door het jaar heen met een verzwaringsdeken

Omdat de deken net als veel normale dekbedden niet gewassen kan worden, adviseren wij om onze dekens altijd te gebruiken in combinatie met onze hoezen. Op die manier is jouw verzwaringsdeken ook uitermate geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

Een traditioneel dekbed bestaat vaak uit een zomerdekbed en een herfstdekbed. Als je deze samenvoegt heb je een lekker warm winterdekbed. In het dekbed bevindt zich vulling zoals wol of dons om het dekbed warmte te laten vasthouden.

Onze verzwaringsdeken bevat nauwelijks vulling. De enige vulling die in onze dekens zit is om te zorgen dat de minuscule glazen parels, die de deken zwaar maken, niet hoorbaar en nauwelijks voelbaar zijn. Hierdoor is de verzwaringsdeken ook een stuk dunner dan een traditioneel dekbed en houdt deze dus ook weinig warmte vast. 

Verzwaringsdeken in de zomer en winter gebruiken

Omdat de deken geen warmte vasthoudt is deze in combinatie met onze verkoelende zomerhoes in de zomer goed te gebruiken en zeker niet te warm!

In de winter combineer je de verzwaringsdeken met onze heerlijk zachte en warme winterhoes. Zo is de verzwaringsdeken, ondanks dat deze nauwelijks vulling bevat, in de winter toch lekker warm.

Uitgelichte verzwaringsdekens

Uitgelichte verzwarings-dekens

Kies jij ook voor een verzwaringsdeken?

Wil jij ook helemaal tot rust komen, makkelijk in slaap komen, de hele nacht doorslapen en energiek en uitgerust wakker worden? En dat allemaal zonder gebruik van slaapmedicatie?
  • Altijd het juiste gewicht, afgestemd op jouw lichaamsgewicht
  • Vrijblijvend uitproberen met onze 30 nachten proefperiode
  • Morgen gratis bezorgd als je op werkdagen voor 16:00 besteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *