Kennisbank, Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken proberen

Leestijd: 6 minuten

De verzwaringsdeken van Slaapt is een vrij nieuw concept in Nederland. Om deze reden willen het voor u mogelijk maken om de verzwaringsdeken te proberen. De verzwaringsdeken proberen is eenvoudig. U kunt op onze website de verzwaringsdeken kopen, u krijgt van ons een proefperiode van 30 nachten. Binnen deze periode kunt u de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij raden aan om de verzwaringsdeken 2 weken de kans te geven. Het kan even duren om volledig aan het gewicht te wennen en de voordelen hiervan te ervaren.

De verzwaringsdeken proberen

Wij willen het zo eenvoudig mogelijk maken om de Slaapt verzwaringsdeken uit te proberen. U kunt onderstaande stappen volgen om zelf de verzwaringsdeken te bestellen en te proberen.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaringsdeken is bekend van...

Hoe werkt een verzwaringsdeken proberen?

De verzwaringsdeken van Slaapt is gemaakt van hoogwaardige materialen. De verzwaringsdeken bestaat uit een 7-laags systeem waardoor deze niet zomaar stuk kan gaan. Wij verkopen onze verzwaringsdeken met een zomerhoes waardoor deze, ook tijdens de zomeravonden, ventilerend en lekker koel is.

De wetenschap achter de verzwaringsdeken is gebaseerd op “Diepe Druk Stimulatie”. De verzwaringsdeken imiteert gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Door dit gevoel te imiteren kunnen rustgevende stoffen zoals Melatonine en Serotonine vrijkomen. Oorspronkelijk werd dit principe ingezet voor kinderen (en volwassenen) met autisme. Nu is de verzwaringsdeken sinds een aantal jaar op de reguliere markt beschikbaar.

Wij verkopen de verzwaringsdeken doordat deze verschillende voordelen met zich meebrengt. Deze voordelen benoemen we hieronder.

Hoe zit een verzwaringsdeken in elkaar?

Wij proberen de verzwaringsdeken met de meest hoogwaardige materialen in de markt te ontwikkelen. Wij werken met een 7-laags systeem waardoor onze verzwaringsdeken jaren mee kan gaan. Het gewicht in onze deken is, mede door dit systeem, evenredig verdeeld. Hierdoor voelt een gelijke en zachte druk op uw lichaam tijdens het inslapen.

Onze verzwaringsdeken is gemaakt om het gevoel van een knuffel te imiteren. Dit gevoel wordt veroorzaakt door het gewicht van de deken. De verzwaringsdeken hoort ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te zijn. Onze verzwaringsdeken bestaat uit een aantal lagen, deze lagen kunt u hier vinden.

De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit glazen parels. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Voor wie is een verzwaringsdeken proberen?

Wij zijn een partij dat is gespecialiseerd in het verkopen van de verzwaringsdeken. Wij zien vaak dat mensen nog niet helemaal bekend zijn met het concept verzwaringsdekens. Om deze reden hebben wij besloten om een speciale pagina over verzwaringsdekens proberen te maken. Een verzwaringsdeken proberen is mogelijk voor de mensen die nog niet zeker zijn van het doen van de aankoop.

Wij bieden voor al onze klanten een proefperiode van 30 nachten aan. Hierdoor is het veilig en eenvoudig om een verzwaringsdeken te proberen. Een verzwaringsdeken proberen kan simpelweg worden gedaan door er één op onze website te bestellen. Wij bezorgen de verzwaringsdeken snel en retourneren is gratis.

Verzwaringsdeken proberen voor iedereen

Wij bieden de verzwaringsdeken proberen aan voor iedereen die wilt weten hoe het aanvoelt om eronder te slapen. Het geborgen en veilige gevoel dat de verzwaringsdeken proberen met zich meebrengt kan even duren. Wij merken bij onze klanten dat het testen van de verzwaringsdeken een week of twee kan duren.

Het is van belang dat u in deze periode onder de deken blijft slapen en hier aan probeert de wennen. Aan het begin kan het even wennen zijn, dat zware gewicht. Na verloop van tijd zeggen bijna al onze klanten toch dat ze niet meer terug kunnen naar hun oude deken. De verzwaringsdeken is na verloop van tijd zo fijn om te slapen, u wilt niets anders meer!

Wilt u toch, na het proberen van de verzwaringsdeken, deze retourneren? Geen zorgen. Dit kan geheel kosteloos bij ons worden gedaan. Wij hanteren hiervoor een periode van 30 nachten waarin u gratis de verzwaringsdeken, na het proberen hiervan, kunt retourneren.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. Een verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Een verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van melatonine en serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

De verzwaringsdeken proberen gaat als volgt. U kunt deze bij ons aanschaffen met een proefperiode van 30 nachten. Binnen deze periode kunt u de deken kosteloos retourneren.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat een zwaar dekbed, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

9 reacties op “Verzwaringsdeken proberen

 1. Hannah schreef:

  Ik zou ook wel de verzwaringsdeken willen testen. Klopt het dat jullie een proefperiode hanteren van 30 nachten? En op welke manier zou ik de verzwaringsdeken na het testsen kunnen retourneren?

 2. Manon schreef:

  De verzwaringsdeken testen, is dat ook bij jullie mogelijk op locatie?

 3. Hanneke schreef:

  Ik zou ook graag de verzwaringsdeken proberen, wat zijn de kosten die hieraan zijn verbonden?

 4. Elin schreef:

  Ik wil ook graag de verzwaringsdeken testen, is het mogelijk om dit kosteloos te doen? En hoe gaat het retourneren in zijn werking?

  1. Ralf schreef:

   U kunt gewoon een mailtje sturen voor de retour, dan wordt dit gelijk in orde gemaakt. 🙂

 5. Arnold schreef:

  Ik heb de verzwaringsdeken geprobeerd en vind hem erg prettig! Ik ben nu op zoek naar nog één voor mijn zoontje van 12, bieden jullie deze ook aan?

  1. Ralf schreef:

   Top! Goed om te horen!

   U kunt alle prijzen en producten op onze productpagina vinden: https://topnight.nl/c/verzwaringsdeken/.

 6. Henk schreef:

  Ik wil ook graag een verzwaringsdeken proberen. Klopt het dat jullie een proefperiode van 30 nachten hanteren?

  1. Ralf schreef:

   Dat klopt, Henk. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *