Kennisbank, Verzwaringsdeken

Patroon verzwaringsdeken

Leestijd: 6 minuten

Lang niet iedereen in Nederland is bekend met een verzwaringsdeken. Toch wordt deze deken door steeds meer mensen gebruikt. Waarom? Omdat de deken een positief effect heeft op de nachtrust van kinderen met autisme en ADHD. Ook voor mensen die lijden aan slapeloosheid of kampen met slaapstoornissen kan deze deken een aanrader zijn. Bent u benieuwd of zo´n verzwaringsdeken in uw geval zin heeft? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij vertellen u hier namelijk alles over een patroon verzwaringsdeken.

Waarom een verzwaringsdeken?

Er zijn genoeg Nederlander die niet inzien waarom zij een patroon verzwaringsdeken aan zouden schaffen. Indien u goed slaapt onder een gewone deken, denkt u hier niet bij na. Logisch, want waarom zou in dat geval een andere deken aanschaffen? Er zijn echter genoeg situaties denkbaar waarin het wel zin heeft om voor een patroon verzwaringsdeken te kiezen.

Komt u bijvoorbeeld moeilijk in slaap? Dan kan een verzwaringsdeken u van dit probleem verlossen. Ook wanneer u doorgaans ondiep slaapt heeft onze deken nut. Met behulp van een verzwaringsdeken komt u namelijk in een diepere slaap terecht. Hierdoor wordt u niet langer wakker van allerlei kleine geluiden. U valt sneller in slaap en u slaapt daarnaast ook nog eens dieper. Dit heeft tot gevolg dat uw algehele nachtrust onder een patroon verzwaringsdeken een stuk beter is dan onder een gewone deken. Een door een beter nachtrust is uw lichaam de volgende dag goed uitgerust. Dit resulteert in een hoger concentratievermogen en meer focus.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaringsdeken is bekend van...

Zit er verschil in patroon verzwaringsdeken?

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan een verzwaringsdeken. Lijkt het u wel wat om er eens eentje te proberen? Dan moet u weten dat er tegenwoordig verschil zit in een patroon verzwaringsdeken. Allereerst moet u goed kijken naar de afmetingen van de deken. Er zijn namelijk verzwaringsdekens voor een eenpersoonsbed te koop, maar ook voor een tweepersoonsbed. Ook het patroon van een verzwaringsdeken kan verschillen. Zo is de ene deken verdeeld in grote vierkanten, terwijl de andere deken kleine vierkantjes of rechthoekige vakken heeft. Dit is ook zeker iets om rekening mee te houden wanneer u een geschikte patroon verzwaringsdeken zoekt.

Een verzwaringsdeken verschilt van een gewone deken vanwege de vulling. Niet alleen zit er aanzienlijk meer vulling in de deken, maar er wordt ook andere vulling gebruikt. Zo wordt een gewone deken doorgaans gevuld met dons, veren of synthetisch materiaal. Als vulling voor een patroon verzwaringsdeken worden zwaardere materialen gebruikt. Kijk hier ook goed naar voordat u een patroon verzwaringsdeken gaat kopen. Kies voor een materiaal dat u aanstaat en dat ook nog eens fijn is. Alleen door voor de juiste patroon verzwaringsdeken te kiezen slaapt u ’s nachts als een roos.

Wat kost een nieuwe patroon verzwaringsdeken?

Benieuwd naar de prijs van een nieuwe patroon verzwaringsdeken? Dat kunnen wij ons voorstellen. Het is op voorhand helaas geen doen om een prijsindicatie te geven. Dit komt doordat er nogal wat verschil zit in de dekens. We haalden hierboven al aan dat er qua afmetingen en vulling flink wat verschil kan zitten tussen patroon verzwaringsdekens. Dit heeft natuurlijk zo zijn invloed op de prijs.
Voor een kleinere deken betaalt u minder dan voor een grote deken. Daarbij zijn er nog genoeg andere factoren die prijsverschil veroorzaken.

Wanneer u niet bekend bent met een verzwaringsdeken, neigt u mogelijk naar de goedkoopste optie. U bent dan namelijk niet veel geld kwijt wanneer de deken u toch niet bevalt. Bedenk u echter wel dat de goedkoopste patroon verzwaringsdeken vaak niet de beste is. Zo is de vulling mogelijk van mindere kwaliteit, evenals het materiaal waarvan de deken gemaakt is. Richt u daarom nooit alleen maar op de prijs wanneer u zoekt naar een patroon verzwaringsdeken. Nee, want het is een stuk belangrijker dat u een deken van goede kwaliteit koopt. Alleen met de juiste patroon verzwaringsdeken wordt uw nachtrust namelijk een stuk beter.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Zelf patroon verzwaringsdeken maken

Schrikt u van de prijs van een patroon verzwaringsdeken? Dan kunt u zelf zo’n deken maken. U maakt in dat geval enkel kosten voor de materialen en daarnaast moet u er wat van uw eigen tijd in steken. Dit lijkt misschien een aantrekkelijk optie, maar dat is het lang niet altijd.

Indien u zelf aan de slag gaat met de deken, is het maar de vraag of deze goed in elkaar gezet wordt. Indien u de verzwaringsdeken verkeerd maakt, is de werking ervan niet optimaal. Wilt u zo volledig profiteren van de voordelen van de deken? Dan is een patroon verzwaringsdeken kopen de beste optie.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

2 reacties op “Patroon verzwaringsdeken

 1. Noah schreef:

  Goedendag, ik heb de verzwaringsdeken van u nu ongeveer en ik ben erg tevreden. Ik ben via dit artikel op uw website terechtgekomen en wilde u graag danken, dit is de fijnste en rustigste slaap die ik in jaren heb gehad. Fijn!

  1. Ralf schreef:

   Top! Heel erg fijn om te horen dat de verzwaringsdeken helpt bij het slapen. Fijn! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *