Kennisbank, Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken hoeveel kilo

Leestijd: 6 minuten

Een groot deel van de Nederlanders slaapt ’s nachts onder een gewone deken. In de zomer is dit vaak enkel een overtrek, in de wintermaanden een dekbed met overtrek. Veel mensen slapen zonder problemen wanneer zij onder een dergelijke deken liggen. Helaas gaat dit niet voor iedereen op. Heeft u ook moeite met slapen? Dan is een verzwaringsdeken misschien iets voor u. Deze deken weegt aanzienlijk meer dan een gewone deken. Voordat u deze deken koopt, bent u benieuwd naar welke verzwaringsdeken hoeveel kilo u moet hebben. In de onderstaande tekst lichten wij dit voor u uit.

Verzwaringsdeken hoeveel kilo?

Bent u benieuwd naar een verzwaringsdeken hoeveel kilo? Dan doet u er goed aan hier rustig voor te gaan zitten. Het beste gewicht voor een verzwaringsdeken is namelijk niet op voorhand te bepalen. Het is namelijk niet zo dat een deken standaard hetzelfde weegt. Nee, want de één heeft meer baat bij een zware deken, terwijl een lichtere deken voor de ander al voldoende is. Zo is het voor kinderen bijvoorbeeld niet goed om onder een verzwaringsdeken met veel gewicht te slapen. Voor volwassenen is een (te) lichte verzwaringsdeken echter niet altijd goed genoeg.

Na lezen van bovenstaande is u waarschijnlijk al duidelijk dat op de vraag een verzwaringsdeken hoeveel kilo geen standaard antwoord gegeven kan worden. Het gewicht van deze deken hangt namelijk samen met uw situatie. Wilt u ’s nachts een veilig gevoel ervaren wanneer u slaapt? Dan kiest u voor een verzwaringsdeken met meer gewicht. De deken voelt dan namelijk aan als een soort beschermende laag, wat u een veilig gevoel bezorgt. Een te zware deken kan u echter een benauwd gevoel bezorgen. Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor wat betreft een verzwaringsdeken hoeveel kilo.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaringsdeken is bekend van...

Hoe kiest u het juiste gewicht van een verzwaringsdeken?

Wanneer u nog niet eerder een verzwaringsdeken gebruikt heeft, weet u niet wat in uw geval het beste gewicht is. Vindt u het lastig om een keuze te maken voor een verzwaringsdeken hoeveel kilo? Dan raden wij u aan om hierbij naar uw eigen lichaamsgewicht te kijken. Wilt u het eerst met een lichte deken proberen? Kies dan voor een verzwaringsdeken hoeveel kilo van ongeveer 10 procent van uw lichaamsgewicht. Weegt u 100 kilo? Dan is een verzwaringsdeken van 10 kilo aan te raden.

Heeft u reeds een lichte verzwaringsdeken geprobeerd, maar is deze u niet goed bevallen? Dan wilt u mogelijk een zwaardere variant proberen. Maar welke verzwaringsdeken hoeveel kilo moet u in dat geval hebben? Dat verschilt per individu. Kies in ieder geval voor een deken die zwaarder is dan 10 procent van uw eigen lichaamsgewicht. Het is echter ook niet goed om onder een te zware deken te slapen. Bij het bepalen van een verzwaringsdeken hoeveel kilo mag u daarom nooit boven 25 procent van uw lichaamsgewicht gaan zitten. Een te zware deken kan namelijk juist een negatief effect hebben op uw nachtrust. Een verzwaringsdeken van het juiste gewicht is dus zeer belangrijk.

Vulling van een verzwaringsdeken

Het gewicht van een verzwaringsdeken hoeveel kilo wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Een eerste factor die invloed heeft op het gewicht van de deken is het soort vulling. Er zijn verzwaringsdekens waarvoor dezelfde vulling gebruikt wordt. Denk echter niet dat iedere deken voorzien is van dezelfde vulling, want dat is namelijk niet het geval. Voor een verzwaringsdeken worden geregeld kunststofgranulaatkorrels gebruikt. Er zijn echter ook verzwaringsdekens die gevuld worden met fijn grind of zand. Sommige verzwaringsdekens worden zelfs gevuld met natuurproducten, zoals rijst of spliterwten. Het gewicht van deze vullingen verschilt van elkaar. Een verzwaringsdeken hoeveel kilo hangt onder meer af van het soort vulling en de hoeveelheid hiervan.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Afmetingen beïnvloeden verzwaringsdeken hoeveel kilo

De vulling speelt een rol in een verzwaringsdeken hoeveel kilo, maar dit geldt ook voor de afmetingen. Bent u op zoek naar een deken voor een tweepersoonsbed? Bedenk u dan wel dat deze deken een stuk zwaarder is dan een verzwaringsdeken voor een eenpersoonsbed.

De deken is namelijk aanzienlijk groter, omdat deze bedoeld is voor een tweepersoonsbed. En grotere afmetingen hebben invloed op een verzwaringsdeken hoeveel kilo. Kijk daarom ook goed naar de afmetingen wanneer u op zoek bent naar een verzwaringsdeken.

Wat is het effect van het extra gewicht van een verzwaringsdeken?

De effecten van een verzwaringsdeken zijn per persoon verschillend. Sommige mensen merken er weinig tot niets van, terwijl anderen er juist veel profijt van hebben. De werking hangt onder meer af van een verzwaringsdeken hoeveel kilo. Indien u onder een lichte deken slaapt, hoeft dit uw nachtrust namelijk niet te bevorderen. Probeer in dat geval eens een zwaardere deken uit. Vindt u het lastig om een keuze te maken voor wat betreft een verzwaringsdeken hoeveel kilo? Laat u dan voorlichten voordat u een keuze maakt. U kunt u eventueel ook tot reviews en beoordelingen op het internet richten alvorens u de knoop doorhakt.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

5 reacties op “Verzwaringsdeken hoeveel kilo

 1. Lisanne schreef:

  Ik ben zelf ongeveer 72 kg en mijn deken is 7 kg. Vooralsnog vind ik hem perfect, maar misschien stap ik wel over op de 9 kg. Ik vind het zo fijn!

 2. Jasmijn schreef:

  Ik heb nu een verzwaringsdeken van 7 kg, erg blij mee en vind het echt niet te zwaar.

 3. Sophie van de Star schreef:

  Ik heb zelf een deken van 7 kg aangeschaft en dat bevalt prima. Ik ga misschien zelfs nog 1 van 9 kg kopen, wil nog meer van het effect voelen.

 4. Jacob vd schreef:

  Hoe zwaar is zo een verzwaringsdeken? Ik ben zelf 7 kg hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn?

  1. Ralf schreef:

   Ik raad aan om in uw geval voor de verzwaringsdeken van 7 kg te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *