Beter slapen, Kennisbank

Naakt slapen

Leestijd: 3 minuten

Er worden veel dingen gezegd over naakt slapen. De één zegt dat het erg gezond is om te doen, de ander zegt dat u er ziek van kan worden. Wat zijn nu waarheden en wat zijn fabeltjes? We hebben onderzoek gedaan bij verschillende bronnen en zijn op de onderstaande punten uitgekomen. 

Voordelen naakt slapen

Wellicht heeft u het al vaker gehoord. Naakt slapen zou een positief effecten hebben op veel verschillende dingen. Hieronder de punten die wij hebben gevonden: 

 • Geen kleding wat op kan kruipen en irritant of verstikkend zit. 
 • Het helpt tegen vaginale schimmelinfecties. Zonder kleding/ondergoed blijft het luchtig rondom uw vagina en heeft u minder snel last van vaginale schimmels of bacteriën. 
 • U valt sneller in slaap door naakt te gaan slapen. Dit heeft alles met uw lichaamstemperatuur te maken. Door naakt te slapen daalt uw lichaamstemperatuur namelijk sneller. Hierdoor komt u sneller in uw REM slaap terecht. De REM slaap is de de slaap waar u diep in slaap bent en de gebeurtenissen van de dag ervoor verwerkt. 
 • Uit verschillende onderzoeken is ook gebleken dat u zichzelf aantrekkelijker vindt wanneer u naakt slaapt. Een positief gevoel hebben en goed in uw vel voelen zitten, werkt voor een goede nachtrust. Hierdoor wordt u relaxter. U valt sneller in slaap en slaapt dieper. Ook helpt het bij het krijgen van meer zelfvertrouwen.
 • Afvallen tijdens het slapen. Uw lichaam produceert meer energie om het lichaam warm te houden. Door die productie in het lichaam valt u af. 
 • U blijft er jong door! Naakt slapen vertraagt het verouderingsproces. Door naakt te slapen is de productie van melatonine en groeihormonen hoger. Melatonine is naast een slaaphormoon namelijk ook een antioxidant die celbeschadiging tegengaat. Eigenlijk kun je zeggen; hoe meer melatonine, hoe beter de huid. 

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Nadelen naakt slapen

 • Naakt slapen kan een nadeel zijn in de zomer. In de zomer zweet u meer, door de hogere temperaturen. Het zweet blijft op uw lichaam zitten, ook in bed. Echter wanneer u slaapt, koelt uw lichaam erg af. Hierdoor kan het zweet op uw lichaam koud worden en kunt u hier ziek van worden.
 • Volgens sommige onafhankelijke slaapexperts is het juist beter mét pyjama te slapen. Dit zou het zweet van het lichaam absorberen en het koeler houden in bed.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Naakt slapen gezond

We hebben meer positieve effecten gevonden van naakt slapen dan slechte. In onze ogen is naakt slapen gezonder en ervaart u het wellicht prettiger dan gaan slapen met kleding aan. Ook dit is per persoon afhankelijk en kan soms verschillen. Vind u slapen met pyjama fijner? Dan moet u dit ook zeker blijven doen. Goed slapen en u comfortabel voelen, is belangrijker dan alles opvolgen wat overal wordt gezegd. 

Zeker als u problemen hebt met slapen en verschillende manieren wilt proberen om sneller in slaap te komen of dieper te slapen, dan is naakt slapen zeker de moeite waard om te proberen. Wij van Slaapt houden van betere manieren om te slapen zonder zware medicatie of gekke rituelen.

De verzwaringsdeken

Naakt slapen is blijkbaar gezonder, zo blijkt uit bovenstaand oordeel. Doe dit vooral onder de verzwaringsdekens van topnight.nl. Door de bamboe hoezen ademt de deken en kunt u luchtig slapen en wordt u niet bedwelmt in uw eigen zweet als het erg warm is.

Gerelateerde artikelen

2 reacties op “Naakt slapen

 1. Laura schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

 2. Philou schreef:

  Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *