Beter slapen, Kennisbank

Ontdek het effect van kiwi eten voor het slapen

Leestijd: 5 minuten

Hoe slim is het om een kiwi te eten voor het slapen? Er verschijnen regelmatig berichten op het internet waarin nieuwe onderzoeken worden gepresenteerd. Deze onderzoeken hebben veelal te maken met de gezondheid. Een recente bewering is dat het eten van een kiwi de kwaliteit van de slaap zou verbeteren. Is dit waar of is er simpelweg onvoldoende bewijs om dit te beweren? Hier leest u alle informatie over het eten van kiwi’s voor het slapen.

Kiwi: gezonde fruitsoort bomvol vitamine

Van een kiwi is bekend dat het een enorm gezonde fruitsoort is. Een kiwi is rijk aan vitamine B, C en E en heeft tal van voordelen voor uw gezondheid. Zo draagt dit fruit bij aan het in stand houden van de weerstand, en zijn de vezels in een kiwi zeer goed voor de spijsvertering. 

Wist u dat een kiwi meer vitamine C bevatten dan een sinaasappel? Wanneer u op zoek bent naar een stuk fruit waarbij u heel veel gezonde voedingsstoffen binnen krijgt is het zeker slim om voor een kiwi te gaan.

 

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Draagt het eten van kiwi bij aan de slaapkwaliteit?

U wilt natuurlijk weten of het eten van een kiwi ook bijdraagt aan de kwaliteit van de slaap. 

Aan de hand van verschillende onderzoeken werd gemeld dat het eten van twee kiwi’s voor het slapengaan de oplossing zouden zijn voor een verbeterde nachtrust. Ook zou men er makkelijker van in slaap komen. Er wordt dus beweerd dat kiwi’s de kwaliteit van slaap zouden verbeteren.

Er is geen reden om aan te nemen dat deze methode niet werkt, maar ook niet om aan te nemen dat dit wel werkt. De studie duurde slechts een maand en kende maar een klein aantal proefpersonen. Het is daardoor niet duidelijk of het eten van twee kiwi’s werkt voor mensen met slaapproblemen en voor mensen zonder slaapproblemen. 

Er is dan ook te weinig onderzoek gedaan om te kunnen bewijzen dat het eten van twee kiwi’s de slaap ook daadwerkelijk verbetert.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Kiwi eten voor het slapen afvallen

Is er ook een verband tussen het eten van kiwi’s en afvallen? Een kiwi bevat maar weinig calorieën en is hierdoor een stuk fruit waar zeker mee afgevallen kan worden. Kiwi’s bevatten actinidine, een enzym dat helpt bij het afbreken van eiwitten. Het eten van een kiwi zorgt er dus voor dat het eten beter verteerd wordt. 

Daarnaast zitten er ook veel vezels in een kiwi, waardoor de darmen ook goed blijven werken. Hoewel er geen duidelijk verband is tussen afvallen en een kiwi eten voor het slapen, kan het ook zeker geen kwaad.

Het eten van een kiwi voor het slapen heeft dus niet bijzonder veel effect, zo blijkt uit nader onderzoek. Maar het kan wel lonen om verder te kijken naar andere fruitsoorten. Zo zit er van nature melatonine in kersen, wat u kan helpen om beter te slapen. Dadels en bananen kunnen ook helpen bij het verbeteren van de slaap.

Verzwaringsdeken en andere oplossingen voor slechte nachtrust

Hoewel er geen harde bewijzen zijn voor het effect van fruit eten op de slaap, is het zeker de moeite waard om dit te proberen. Het kan zomaar zijn dat u inderdaad merkt dat het eten van een kiwi of een ander stuk fruit een positieve invloed heeft. Er zijn ook een aantal andere manieren waarmee u de slaap op een natuurlijke manier kunt bevorderen. Een populaire manier is de verzwaringsdeken.

Meer over de verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken heeft als grote voordeel dat er een constante druk op het lichaam is. Dit zorgt voor een gevoel van geborgenheid en rust: precies wat u nodig heeft om goed in slaap te kunnen komen. U heeft een veel betere nachtrust en u wordt de volgende dag uitgerust wakker. Verder zijn er tal van natuurlijke slaapmiddelen zoals kamille en valeriaan waarmee u de slaap beter kunt vatten. Deze biologische kruiden hebben een ontspannende werking en zorgen ervoor dat u nog beter in slaap kunt komen.

Veelgestelde vragen

 • Wat doet fruit eten voor het slapen gaan met mij?  

Fruit eten voor het slapen gaan. Heeft het (een positief) effect op onze slaapkwaliteit? Veel onderzoeken wijzen uit dat sommige fruitsoorten een rustgevend effect hebben of andere effecten op het lichaam waardoor u beter gaat slapen. Het is per fruitsoort afhankelijk wat dit doet voor uw lichaam en slaap. Ook is het per persoon afhankelijk of het werkt of niet. Elk lichaam reageert namelijk anders op bepaalde stoffen.

 • Wat doet een kiwi eten voor het slapen gaan?

Er zijn veel beweringen dat een kiwi eten voor het slapen gaan, zou helpen om beter te slapen. Dit komt door verschillende stoffen zoals vezels of actinidine die in een kiwi zitten. Door deze stoffen kan u beter slapen. 

 • Helpt een kiwi om beter te slapen?

Aan de hand van verschillende onderzoeken werd gemeld dat het eten van twee kiwi’s voor het slapengaan de oplossing zou zijn voor een verbeterde nachtrust. Ook zou men er makkelijker van in slaap komen. Er wordt dus beweerd dat kiwi’s de kwaliteit van slaap verbetert.

 • Helpt een kiwi eten voor het slapen gaan bij het afvallen?

Een kiwi bevat weinig calorieën en is hierdoor een stuk fruit die zeker het afvallen bevordert. Kiwi’s bevatten actinidine, een enzym dat helpt bij het afbreken van eiwitten. Het eten van een kiwi zorgt er dus voor dat het eten beter verteerd wordt. Daarnaast zitten er ook veel vezels in een kiwi, waardoor de darmen ook goed blijven werken. Hoewel er geen duidelijk verband is tussen afvallen en een kiwi eten voor het slapen, kan het ook zeker geen kwaad.

Gerelateerde artikelen

3 reacties op “Ontdek het effect van kiwi eten voor het slapen

 1. Nore schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

 2. Jinte schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 3. Zara schreef:

  Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *