Beter slapen, Kennisbank

Ontdek hier een natuurlijk slaapmiddel

Leestijd: 4 minuten

Slaapproblemen kunnen bij iedereen voorkomen. Het is niet alleen iets waar ouderen mee te maken hebben, want ook kinderen, jongeren en volwassenen kunnen moeite hebben met in slaap komen. En wanneer u slecht slaapt, heeft dit ook gevolgen voor uw humeur overdag. U bent prikkelbaar, humeurig, lusteloos en u ervaart minder concentratie. Wist u dat u met gebrek aan slaap gevoeliger bent voor stress en ziekte? Een goede nachtrust is dan ook van groot belang. Hiervoor kunt u het beste een natuurlijk slaapmiddel gebruiken.

Wat is een natuurlijk slaapmiddel?

Een natuurlijk slaapmiddel, wat kunt u hier precies onder verstaan? Het is eigenlijk het tegenovergestelde van chemische slaapmiddelen. Chemische slaapmiddelen zijn pillen die de dokter voorschrijft en die flink wat middelen bevatten waar u na verloop van tijd niet meer zonder kunt. De chemische slaapmiddelen hebben daarnaast ook vaak bijwerkingen waar u overdag weer last van hebt. U komt op deze manier terecht in een vicieuze cirkel.

Met een natuurlijk slaapmiddel kiest u voor een middel waar in de eerste plaats niet afhankelijk van wordt. Deze middelen zorgen ervoor dat u goed in slaap komt en dat u in de ochtend met een fris en uitgerust gevoel wakker wordt. Deze middelen stimuleren het natuurlijke slaapproces en hebben ook geen nare bijwerkingen. Het kan dus zeker een aanrader zijn om eens wat verder te kijken naar natuurlijke slaapmiddelen waar u gebruik van kunt gaan maken.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Natuurlijk slaapmiddel ervaringen

Er zijn door de jaren heen al heel wat natuurlijke slaapmiddelen op de markt gebracht. En hoewel nog steeds veel mensen gebruik maken van chemische middelen, ontdekken steeds meer mensen natuurlijke slaapmiddelen. Er zijn dan ook steeds meer goede natuurlijke slaapmiddelen ervaringen. Een natuurlijk slaapmiddel bestaat uit stoffen die uw lichaam van nature aanmaakt en daarnaast bevat het ingrediënten die kalmerend werken. Denk hierbij onder andere aan valeriaan, CBD en magnesium. Het lichaam maakt meer melatonine aan en daarnaast wordt de productie van de kalmerende stof GABA in uw lichaam bevordert.

 

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Ook ontspannen is van groot belang

Bij de natuurlijk slaapmiddel ervaringen ziet u vaak terug dat het nemen van deze middelen belangrijk is, maar dat het hele avondritueel minstens zo belangrijk is. Zo wordt het veel aangeraden om te ontspannen voor het slapen. Een kop kamillethee kan bijvoorbeeld al wonderen doen: uw lichaam ontspant zich en daardoor wordt het nog makkelijker om in slaap te komen.

Dit zijn natuurlijke slaapverwekkers

Er zijn een aantal natuurlijke slaapverwekkers die u kunt gebruiken om in slaap te komen zonder dat u hiervoor chemische middelen hoeft te gebruiken. Voor het grootste gedeelte van de natuurlijke slaapverwekkers heeft u geen recept nodig: deze kunt u dus gewoon halen bij de apotheek of een drogist.

De natuurlijke middelen zijn daarnaast ook gebaseerd op plantenextracten die een rustgevend gevoel bieden. Onder andere valeriaan is een van de meest bekende kruidenmiddelen die een licht rustgevende werking heeft. Deze rustgevende werking zorgt ervoor dat u makkelijker in slaap kunt komen. Ook kamille is een populaire keuze om in slaap te komen. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat een kopje kamillethee u in slaap laat komen, maar het heeft wel een licht rustgevende werking.

Verder zijn er nog tal van andere natuurlijke middelen die u kunt gebruiken om in slaap te komen. Denk hierbij aan een kop warme melk met honing of een kop groene thee, maar ook het inhaleren van lavendel, thee maken van citroenmelisse en het gebruik van ginseng, een wortel uit China.

Andere manieren om in slaap te komen

Behalve de genoemde natuurlijke slaapmiddelen zijn er ook nog andere manieren waarop u nog beter in slaap kunt komen. Een van de oplossingen is het aanschaffen van een verzwaringsdeken. Deze deken wordt gebruikt bij veel verschillende slaapproblemen. Of u nu in bed veel gaat nadenken, prikkels moeilijk kunt verwerken of een ander slaapprobleem hebt. Een verzwaringsdeken zorgt voor een constante druk op het lichaam: hierdoor ervaart u een gevoel van rust en geborgenheid. U voelt uw lichaam beter en uw hersenen maken stofjes aan waardoor u makkelijker in slaap komt.

Om beter in slaap te komen kan het ook helpen om voor het slapengaan te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een warm bad met lavendelolie of zorg voor een lekkere kop thee terwijl u op de bank zit. Het kan ook slim zijn om warme sokken aan te trekken of een kruik aan het voeteneind te plaatsen. Op deze manier zult u ervaren dat u een stuk meer ontspannen bent. Dit bevorderd niet alleen de slaap zelf, maar ook het in slaap komen, zonder dat er hier chemische middelen bij komen kijken.

Gerelateerde artikelen

6 reacties op “Ontdek hier een natuurlijk slaapmiddel

 1. Maeve schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

 2. Elisabeth schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 3. Bibi schreef:

  Bedankt voor het artikel.

 4. Ayla schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

 5. Liyana schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 6. Mae schreef:

  Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *