Beter slapen, Kennisbank

Goede nachtrust thee: zo bevordert u de slaap

Leestijd: 4 minuten

Een goede nachtrust: wie wil dat nu niet? Er zijn heel veel manieren waarop de nachtrust bevorderd kan worden. En dat is maar goed ook, want goed slapen heeft een zeer positieve invloed op het dagelijks leven. U voelt zich niet alleen beter, maar u heeft ook betere concentratie, een beter humeur en u bent ook een stuk productiever. Het kan natuurlijk voorkomen dat u soms wat moeite heeft met in slaap komen of het hebben van een goede nachtrust. Daar kan een goede nachtrust thee goed bij helpen; hier leest u meer over de werking van deze thee en wat uw mogelijkheden zijn.

De positieve werking van thee

Thee is een van de meest populaire dranken: u kunt de hele dag door thee drinken. En ook voor het slapengaan kan het slim zijn om een goede nachtrust thee te gaan drinken.

Een goede nachtrust thee is een thee op basis van biologische kruiden zoals kamille, valeriaan en citroenmelisse. Deze melange van kruiden heeft een zoete smaak en creëert een rustmoment. De thee zorgt ervoor dat u een ontspannen gevoel krijgt: precies wat u nodig heeft om in slaap te komen na een drukke dag.

 

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Deze thee wordt afgeraden voor het slapen

Kunt u zomaar iedere thee drinken voor het slapengaan? Bepaalde theesoorten worden wel afgeraden, zoals groene en zwarte thee. Deze theesoorten bevatten wel antioxidanten, maar ook cafeïne. Dit is precies niet wat u nodig heeft om goed te kunnen slapen.

Een vast ritueel met goede nachtrust thee is een goede manier om sneller in slaap te komen. Uw lichaam gaat het ritueel herkennen en komt daardoor automatisch in rustmodus. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om in slaap te komen.

 

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Goede nachtrust thee zwangerschap dit zijn de mogelijkheden

Als u zwanger bent zult u ook merken dat u meer moeite heeft om in slaap te komen. Zowel aan het begin als het einde van de zwangerschap zijn er genoeg oorzaken van een slechte nachtrust. Wellicht zit de steeds groter wordende buik in de weg of bent u in bed veel aan het piekeren, over van alles en nog wat. Een goede kop thee voor het slapengaan kan er in ieder geval voor zorgen dat u rustiger wordt.

Ontdek de beste kruiden voor een goede nachtrust thee

Tijdens de zwangerschap thee drinken is heel goed mogelijk: het is hierbij wel belangrijk om te kijken naar de kruiden die in de thee zitten.

Het is in ieder geval belangrijk om thee met cafeïne te vermijden. Onder andere kamille, munt, citroengras en brandnetel zijn geschikte kruidenthee voor tijdens de zwangerschap. Dit zorgt voor een rustig gevoel en het is daarnaast ook nog eens erg lekker.

Bestaat er zoiets als slaapthee en hoe kunt u daarvan profiteren? Hoewel tegenwoordig steeds meer mensen slaapmedicatie gebruiken is het ook goed om eerst andere middelen te proberen, zoals slaapthee.

Slaapthee is verkrijgbaar in veel verschillende smaken: het gaat hier vaak om biologische kruiden. Van veel kruiden is niet altijd het rustgevende effect bewezen, maar het is wel een stuk beter dan wanneer u kiest voor slaapmedicatie. Slaapmedicatie heeft niet alleen vervelende bijwerkingen, maar hiermee bent u ook gevoeliger voor verslaving.

De slaap nog beter bevorderen

Een warme kop thee zorgt voor een prettig moment van ontspanning: dat kunt u goed gebruiken wanneer u wat moeite hebt om in slaap te komen. Uw lichaam gaat op deze manier ook meer ontspannen en komt daardoor al wat meer in de rustmodus.

Om de slaap nog meer te bevorderen is de aanschaf van een verzwaringsdeken ook aanbevolen. Met deze deken is er sprake van een constante druk op het lichaam. Zo ervaart u een gevoel van rust en geborgenheid, waardoor u niet alleen sneller in slaap komt, maar ook een nog betere nachtrust ervaart.

Het kan ook goed helpen om een vast ritueel te hebben voor het slapengaan. Op deze manier weet u zeker dat uw lichaam in een staat van ontspanning terecht komt en dat u kunt profiteren van een betere nachtrust. Het inhaleren of druppelen van lavendel zorgt ook voor een vermindering van stress: u bent meer ontspannen en dus is het makkelijker om goed in slaap te komen.

Goede thee nachtrust is zeker een manier om de nachtrust te bevorderen, maar het is ook goed om te weten dat dit vaak ook goed kan helpen in combinatie met andere oplossingen, zoals het gebruik van een verzwaringsdeken of het hebben van een vast ritueel. Dit zijn goede manieren om de slaapkwaliteit te verbeteren, maar ook om sneller in slaap te komen. Een goede nachtrust thee kan bijdragen aan een verbeterde nachtrust: slaap is hard nodig om overdag goed te kunnen functioneren. 

Gerelateerde artikelen

3 reacties op “Goede nachtrust thee: zo bevordert u de slaap

  1. Indy schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

  2. Maryam schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Jaylinn schreef:

    Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *