Beter slapen, Kennisbank

Zo gaat u ontspannen slapen

Leestijd: 4 minuten

Wilt u ook graag weer ontspannen slapen? Misschien merkt u dat het lastig is om op een ontspannen manier in slaap te komen. Dit kan komen doordat u veel aan het nadenken bent, maar ook lichamelijke klachten en drukte aan uw hoofd zorgen ervoor dat u minder goed in slaap komt. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren waarop u goed kunt ontspannen voordat u kunt gaan slapen. Hoe komt het dat u niet ontspannen slaapt en wat zijn de oplossingen hiervoor? Hier leest u alles over ontspannen slapen.

Hoe werkt ontspannen slapen?

Ontspannen slapen, het is misschien moeilijker dan u op het eerste gezicht zou denken. Want u kunt wel met een glas wijn op de bank zitten en niets doen, maar om ontspannen te kunnen slapen is het ook belangrijk dat uw brein rustig is. En om dit voor elkaar te krijgen is het soms belangrijk om andere hulpmiddelen te gebruiken. 

Vooral wanneer u veel piekert, angst hebt of veel stress ervaart is het belangrijk om hier iets aan te doen. Op deze manier leert u hoe hoe ontspannen kunt gaan slapen en heeft u hier voor lange tijd veel profijt van.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Ontspannen slapen met homeopatische middelen

Een van de manieren om goed te kunnen slapen is het gebruik van homeopatische middelen. Hierbij gaat het vooral om biologische kruiden die een rustgevende werking hebben op het lichaam. 

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een thee met kalmerende kruiden zoals kamille, valeriaan en citroenmelisse. Met deze kruiden zult u merken dat u een stuk rustiger wordt en dus ook beter kunt ontspannen. Dit heeft daardoor ook weer een positieve invloed op de slaap. Ontspannen slapen kan dus goed met homeopatische middelen.

Vooral na een hectische dag kan het goed zijn om voor een kruidenthee te kiezen. Hiermee kiest u er bewust voor om een moment voor uzelf te nemen en even helemaal te ontspannen. 

Er zijn ook andere manieren om tot rust te komen: lavendel heeft geen directe invloed op slaap, maar helpt wel stress verminderen en meer ontspannen. Dit zorgt weer voor een betere nachtrust waarbij u ontspannen slaapt. U kunt onder andere kiezen om lavendel op uw kussen te druppelen; een takje met lavendel onder het kussen leggen is ook een mogelijkheid.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Gespannen slapen: dit zijn de oorzaken

Hoe komt het dat het lastig kan zijn om ontspannen te slapen? Stress en spanning zijn de belangrijkste oorzaken hiervan. Steeds meer mensen ervaren veel druk in het dagelijks leven. Dit zorgt ervoor dat het lastig wordt om werk- en studiezaken in de avond los te laten. Daarnaast zijn er ook veel andere oorzaken waardoor u met een gespannen gevoel gaat slapen. Denk bijvoorbeeld aan de overgang of zwangerschap. Het hebben van verkeerde slaapgewoonten kan het ook moeilijker maken om te ontspannen en goed in slaap te komen. 

De oorzaak van gespannen slapen kan ook liggen in het feit dat u slechte slaapgewoonten heeft. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van felle schermen voor het slapen, het drinken van alcohol en het eten van een zware maaltijd. Hierdoor heeft uw lichaam meer moeite om te ontspannen. Maak niet teveel gebruik van felle schermen, zorg ervoor dat u geen alcohol drinkt voor het slapen en creëer niet teveel afleiding.

Oplossingen voor ontspannen slapen

Wat kunt u doen om op een ontspannen manier te gaan slapen? Er zijn verschillende manieren waarop u het voor uzelf nog meer ontspannen kunt maken. 

U kunt bepaalde oefeningen doen om het gevoel van stress te verminderen, maar ook een verzwaringsdeken werkt goed om een ontspannen gevoel te krijgen. Wist u dat het verbeteren van uw slaapgewoonten ook wonderen kan doen?

Wanneer u veel piekert over allerlei zaken heeft dit veel invloed op uw slaap. Er zijn bepaalde ontspanningsoefeningen die u kunt doen om uzelf tot rust te laten komen. Het helpt vooral om op de ademhaling te letten. Door diep en langzaam via uw buik te ademen, krijgt het lichaam als het ware een teken om te ontspannen.

Verzwaringsdeken

Een derde manier om met een ontspannen gevoel te gaan slapen is de aanschaf van een verzwaringsdeken. Deze deken heeft als grote voordeel dat het een druk op het lichaam creëert, waardoor uw lichaam zich sneller zal ontspannen. Het deken geeft een geborgen gevoel en dat zorgt ervoor dat u heerlijk zal slapen. U slaapt niet alleen beter in, maar ook de algehele slaapkwaliteit zal verbeteren. Dit zorgt ervoor dat u een gezond slaappatroon zal gaan ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

3 reacties op “Zo gaat u ontspannen slapen

  1. Fiene schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

  2. Elisa schreef:

    Bedankt voor het artikel.

  3. Elisa schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *