Beter slapen, Kennisbank

Diazepam en beter slapen

Leestijd: 4 minuten

Als u last heeft van slapeloze nachten dan kan dit erg vervelende consequenties hebben. Mensen die een lange tijd achter elkaar slecht slapen kunnen namelijk last krijgen van onder meer concentratieproblemen, moeite hebben om zich dingen te herinneren en slecht slapen zorgt er ook voor dat je humeur verslechtert. Op dat moment wil je dus graag weer goed slapen, maar niet alle middelen werken.

Er zijn bepaalde adviezen die je op kan volgen, maar veel bewegen en het vermijden van onder meer alcohol en cafeïne voor het slapen gaan werken niet bij iedereen. Dan is er de mogelijkheid om een slaapmiddel als Diazepam te gebruiken. Dit maakt u rustig, zodat u sneller in slaap kunt komen en uiteindelijk ook een betere nachtrust krijgt. Zo functioneert u de hele dag goed.

Wat is Diazepam?

Diazepam is een slaapmiddel dat ervoor zorgt dat u rustig wordt en minder angstig. Het ontspant uw spieren en zorgt er ook voor dat uw alcoholgerelateerde ontwenningsverschijnselen verminderen en kan epilepsie-aanvallen stoppen. U kunt het middel dus niet alleen gebruiken tegen slapeloosheid, maar het kan ook gebruikt worden bij angstgevoelens, spanning, paniekstoornissen, alcoholontwenning, epilepsie, kramp in de spieren en onrust.

Binnen een uur begint het middel te werken en merkt u dat uw spieren ontspannen. Het middel werkt tussen de 8 en 12 uur lang. Het is belangrijk dat u het middel niet vaker dan 1 keer per 3 dagen gebruikt, zodat u niet afhankelijk wordt van het middel. Zorg daarnaast ook dat u eerst andere natuurlijke slaapadviezen gebruikt om beter te kunnen slapen. Let verder ook op de mogelijke bijwerkingen.

Mogelijke bijwerkingen

Ieder middel heeft mogelijke bijwerkingen, dus ook Diazepam. Zo krijgen ruim 30 op de 100 mensen last van sufheid en vermoeidheid, waardoor hun reactievermogen en hun concentratievermogen verminderen. Dit vergroot de kans op ongelukken. Bij 1 tot 10 op de 100 mensen zorgt Diazepam voor een verminderde coördinatie, een verminderd gevoel in de spieren, concentratieproblemen en geheugenproblemen en afname van hun gevoelens.

Ook is het mogelijk dat u last krijgt van maagdarmstoornissen, hoofdpijn en duizeligheid, zweten en hartkloppingen, droge ogen en uitslag en jeuk. Verder bestaat de kans dat u afhankelijk wordt van het middel en dat de werkzaamheid vermindert. Ook met deze bijwerkingen hebben 1 tot 10 op de 100 mensen te maken.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Diazepam ervaringen

Over het algemeen is het merendeel van de mensen tevreden met de werking van Diazepam. Het middel werkt effectief voor onder meer slapeloosheid, maar kent wel bij veel mensen bijwerkingen. Het gebruiksgemak is volgens velen ook goed. Toch zijn er ook een aantal mensen die aangeeft dat het middel niet goed werkt tegen hun slapeloosheid en dat ze er bijvoorbeeld spierkrampen aan overhouden.

Het is nog altijd persoonsgebonden hoe goed het middel werkt, wat de bijwerkingen zijn en hoe ernstig deze bijwerkingen zijn. Het is een kwestie van proberen om te zien of dit middel goed bij u werkt. Als dit niet zo is dan kunt u dit het beste doorgeven aan uw arts.

Diazepam slapen

Het slaapmiddel Diazepam werkt alleen goed als u het af en toe gebruikt. Het beste is om het middel niet vaker dan 1 keer per 3 dagen te gebruiken. Als u het dagelijks gebruikt dan neemt de werking af, omdat uw lichaam aan het middel went. Dit leidt er uiteindelijk toe dat u na een tijdje weer slecht slaapt, maar nog wel afhankelijk bent van Diazepam. Daarnaast raadt een arts u altijd aan om eerst op een natuurlijke wijze te zorgen voor een betere nachtrust. Hiervoor geeft hij of zij een aantal adviezen, waaronder het zorgen voor een vast slaapritme en een goede slaaphygiëne.

Denk hierbij aan het vermijden van dutjes overdag, rond hetzelfde tijdstip naar bed gaan en weer opstaan en zorgen voor een comfortabel matras of verzwaringsdeken. Ook een koele en donkere slaapkamer kan helpen. Probeer daarom altijd eerst deze natuurlijke methoden en gebruik Diazepam pas als deze adviezen niet werken.

Vervanger voor Diazepam

Er zijn heel veel verschillende medicijnen die ervoor zorgen dat u beter gaat slapen. Als Diazepam niet werkt of zorgt voor veel of ernstige bijwerkingen dan zijn er een aantal alternatieven. Diazepam wordt vooral gebruikt om goed door te slapen en is een langwerkende benzodiazepine.

Andere soortgelijke medicijnen als Diazepam zijn bijvoorbeeld Flurazepam, Lorazepam, Lormetazepam, Nitrazepam en Oxazepam. Als Diazepam uiteindelijk niet effectief genoeg voor u is dan kunt u dus nog genoeg andere medicijnen proberen. Zo kunt u proberen welk medicijn het beste voor u werkt en waarmee u beter doorslaapt en de volgende dag beter functioneert.

Gerelateerde artikelen

3 reacties op “Diazepam en beter slapen

  1. Esmée schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

  2. Amelia schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Niene schreef:

    Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *