Beter slapen, Kennisbank

Meer over Lormetazepam en beter slapen

Leestijd: 4 minuten

Als u moeite heeft om in slaap te vallen, ’s avonds vaak wakker wordt of ’s ochtends vroeg wakker bent en niet meer kunt slapen dan is dit erg vervelend. Als dit regelmatig gebeurt dan functioneert u de volgende dag minder goed. U kunt problemen krijgen met uw concentratie en uw geheugen en ook uw humeur verslechtert. Een goede nachtrust is dus essentieel, maar helaas hebben veel mensen hier moeite mee.

Er zijn een aantal slaapadviezen die u hierbij kunnen helpen, zoals het zorgen voor een vast slaapritme en een avondritueel. Helaas werken deze niet altijd. In dat geval zijn er slaapmiddelen die u kunt gebruiken om toch goed te kunnen slapen en de volgende dag goed te kunnen functioneren. Een van de slaapmiddelen die u kunnen helpen aan een goede nachtrust is Lormetazepam. Dit middel werkt rustgevend, waardoor u beter slaapt.

Wat is Lormetazepam?

Lormetazepam is een slaapmiddel dat helpt bij slapeloosheid. Het is een middel dat u kunt gebruiken als u moeite heeft om in slaap te komen, door te slapen of vaak vroeg wakker wordt. Bij het innemen zult u merken dat u binnen 15 tot 30 minuten rustig wordt en u slaperig voelt. De werking van het middel duurt minstens 10 uur lang, zodat u hier de hele nacht profijt van heeft. De werking van Lormetazepam werkt het beste als u het middel af en toe gebruikt en niet vaker dan 1 keer per 3 dagen.

Zo voorkomt u dat u hiervan afhankelijk wordt en niet kunt stoppen. Als u van dit middel minder dan 1 milligram inneemt dan mag u 10 uur lang niet autorijden. Bij een inname van meer dan 1 milligram mag u 24 uur niet autorijden. Als u het middel elke dag gebruikt dan mag u helemaal niet autorijden.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Mogelijke bijwerkingen

Lormetazepam kent geen bijwerkingen die regelmatig voorkomen, maar wel bijwerkingen die bij 10 tot 30 op de 100 mensen voorkomen. Het gaat hierbij om hoofdpijn en duizeligheid. Daarnaast komen er ook bijwerkingen zelden voor, namelijk bij 1 tot 10 op de 100 mensen. Het gaat hierbij om slaperigheid en vermoeidheid wat uiteindelijk leidt tot een verminderd reactie- en concentratievermogen.

Het is ook mogelijk dat u last krijgt van een krachteloos gevoel in uw spieren of dat u spierzwakte merkt. Dit kan leiden tot dubbelzien, incontinentie, vallen en een verergering van de spierziekte myasthenia gravis. Verder komt het ook zelden voor dat mensen van Lormetazepam last krijgen van trager denken en een verminderde alertheid.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

Lormetazepam ervaringen

De ervaringen met Lormetazepam zijn zeer verschillend. Zo zijn er mensen die aangeven dat het goed werkt, maar komt het ook voor dat dit slaapmiddel bij mensen juist weinig effect heeft. Een ander geeft weer aan dat het middel in het begin goed werkt, maar daarna zijn werking verliest. Er is ook een groot verschil in de bijwerkingen die mensen ervaren.

Zo zijn er mensen zonder bijwerkingen, maar zijn er ook mensen die hoofdpijn en neerslachtigheid. De meesten geven aan dat zij wel rustig worden van Lormetazepam en dat het gebruiksgemak hoog is. Toch verschilt de werking en de bijwerkingen erg per persoon en is het dus een kwestie van proberen om te zien hoe het werkt bij u.

Lormetazepam slapen

Lormetazepam werkt rustgevend en spierontspannend en werkt het beste als u moeite heeft om in te slapen of vaak midden in de nacht wakker wordt. Het middel is bedoeld voor mensen bij wie slaapadviezen niet helpen. Probeer eerst slaapadviezen uit voor u Lormetazepam gaat gebruiken. Zo is het goed om overdag veel te bewegen en een uur voor het slapen iets ontspannends te doen en beeldschermen te vermijden. Een vast ritme en het vermijden van koffie en alcohol kan ook werken om beter te slapen.

Hetzelfde geldt voor een koele, donkere slaapkamer met comfortabel matras en verzwaringsdeken. Als al deze adviezen niet werken dan kunt u Lormetazepam proberen. Dit middel kan goed werken, maar het is mogelijk dat u hiervan afhankelijk wordt als u het te vaak gebruikt. Een natuurlijke manier om beter te slapen is het beste voor u, maar u kunt af en toe hulp inschakelen van dit slaapmiddel.

Vervanger voor Lormetazepam

Het is mogelijk dat Lormetazepam niet goed bij u werkt of dat u last krijgt van veel of ernstige bijwerkingen. In dat geval is het goed om over te schakelen op een ander middel dat hierop lijkt. Lormetazepam is een kortwerkende benzodiazepine-agonist dat werkt voor enkele nachten.

Hetzelfde geldt voor Temazepam, Zolpidem en Zopiclon. De werking is hetzelfde, maar er kan verschil zitten in de duur van de werking en hoe snel het werkt. Als u dus op zoek bent naar een vervanger voor Lormetazepam dan zijn er nog genoeg opties.

Gerelateerde artikelen

3 reacties op “Meer over Lormetazepam en beter slapen

  1. Isra schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

  2. Helena schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Stella schreef:

    Bedankt voor het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *