Veel Nederlanders maken mee dat ze een nacht niet goed kunnen slapen. Dat is vervelend, maar heeft geen grote gevolgen. Als u regelmatig moeite heeft om in slaap te vallen, veel wakker wordt midden in de nacht of ’s ochtends al vroeg wakker wordt en niet verder kan slapen dan heeft u een slaapprobleem. Dit kan vervelende gevolgen hebben. U functioneert minder goed, omdat u moeite heeft om u te concentreren en last heeft van geheugenproblemen.
Het beste is om uw slaapproblemen op een natuurlijke manier op te lossen, maar dit is niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er slaapmiddelen die u kunnen helpen bij uw slaapproblemen, zoals Lendormin. Dit middel bevat de werkzame stof Brotizolam en werkt rustgevend en spierontspannend, zodat u beter slaapt.
Wat is Lendormin?
Lendormin behoort tot de groep Benzodiazepinen, die voorgeschreven worden bij slapeloosheid. Dit middel maakt u rustig, ontspant uw spieren en vermindert angsten. Op die manier bevordert het uw slaap. Het middel wordt voorgeschreven voor een kortdurende behandeling van slapeloosheid. Het wordt alleen voorgeschreven als uw slaap ernstig wordt verstoord en daarmee ook uw functioneren.
Het middel kunt u het beste maximaal 1 keer in de 3 dagen gebruiken en niet elke dag om zo afhankelijkheid van het middel te voorkomen. Als u het vaker gebruikt dan kan het lastig zijn om uiteindelijk weer af te bouwen. De werking van Lendormin is ongeveer 6 tot 7 uur, zodat u goed kunt slapen zonder wakker te worden.
De verzwaringsdeken kent verschillende namen
Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.
Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).
Mogelijke bijwerkingen
Lendormin heeft een aantal bijwerkingen. Zo komt het regelmatig voor dat gebruikers van dit slaapmiddel te maken krijgen met slaperigheid en vermoeidheid. Dit leidt uiteindelijk tot een vermindering van hun reactie- en concentratievermogen. Hierdoor wordt de kans op ongelukken vergroot. U kunt daarom het beste voorzichtig zijn bij het besturen van een voertuig of het bedienen van een machine. Daarnaast komt het soms, bij 10 tot 30 op de 100 mensen, voor dat ze door het gebruik van Lendormin last krijgen van een verminderde coördinatie en een krachteloos gevoel in hun spieren ervaren.
Andere bijwerkingen die soms voorkomen zijn dubbelzien, incontinentie, snurken, vallen, een verergering van de spierziekte myasthenia gravis, geheugenproblemen en een afvlakking van gevoelens. Verder zijn er ook nog bijwerkingen die zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen) of zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen) voorkomen.
De verzwaringsdeken van Slaapt
Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.
Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.
Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder.
Lendormin ervaringen
De ervaringen met Lendormin zijn persoonlijk en er zijn dan ook veel verschillen te zien. Zo zijn er mensen die aangeven dat Lendormin goed werkt en dat ze 6 uur lang ongestoord kunnen slapen. Ook hebben veel mensen geen last van vervelende bijwerkingen door dit medicijn. Toch zijn er ook mensen die aangeven dat Lendormin voor hen niet goed werkt.
Zo geeft iemand aan dat het medicijn alleen bij hoge dosering werkt voor het inslapen, maar dat doorslapen alsnog niet werkt. De ervaringen met dit slaapmiddel verschillen per persoon en de enige manier waarop u erachter komt of het voor u werkt is door het te proberen. Voor veel mensen helpt dit middel wel, dus mogelijk voor u ook.
Lendormin slapen
Slaapklachten zijn erg vervelend en veel mensen willen meteen een medicijn om beter te kunnen slapen. Toch is het vaak zo dat een arts eerst probeert om de slaapproblemen op een natuurlijke manier aan te pakken, zodat u niet van een medicijn afhankelijk wordt. Een goede slaaphygiëne kan u hierbij helpen. Zo werkt het vaak goed als u zorgt voor een koele, donkere slaapkamer, een vast ritme en voor het slapen gaan beeldschermen, alcohol, nicotine, cafeïne, intensief sporten en zware maaltijden vermijd.
Ook is het goed om te zorgen voor een comfortabel bed met een goed matras en een verzwaringsdeken. Als deze adviezen niet helpen dan kunt u kiezen voor Lendormin. Dit middel werkt spierontspannend en rustgevend en is vooral geschikt als u moeite heeft om in slaap te vallen. Het werkt binnen een uur en houdt 7 uur aan. Als u vaak ’s nachts wakker bent dan is dit niet het geschikte middel voor u.
Vervanger voor Lendormin
Lendormin wordt voorgeschreven voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen. Het is een kortwerkende benzodiazepine, die ervoor zorgt dat uw spieren ontspannen, uw angsten verminderen en u rustig maakt. Zo zijn er nog meer kortwerkende benzodiazepines, die dezelfde functie hebben en ook voorgeschreven worden om beter in te slapen.
Voorbeelden daarvan zijn Brotizolam, Loprazolam, Midazolam, Temazepam, Nitrazepam, Zolpidem en Zopiclone. De middelen werken binnen een half uur, zodat u snel in slaap kunt komen. Als u om welke reden dan ook een vervanger zoekt voor Lendormin dan is er nog genoeg keuze.
Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .
Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?
Bedankt voor het artikel.